Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A víz szerkezete mikrohullámú...

A víz szerkezete mikrohullámú sütő hatására miért torzul el?

Figyelt kérdés

Ha főzünk gáztűzhelyen, pl levest, ott is eltorzul, vagy ha vki kályha tetején melegíti meg a levest?


[link]


A linkhez kapcsolódva a tűznek is van hasonló tulajdonsága,hol lehet erről még többet olvasni?



2014. dec. 10. 12:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Marhaság!
2014. dec. 10. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a blogot valami idióta írta...

A víznek nincs szerkezete. Persze a jégnek már van.

A víz nem tud információt tárolni csak max 0.001 másodpercig. A vízben a molekulák állandó mozgásban vannak a kötések felszakadnak és újra kialakúlnak.

Innentől nincs miről beszélni..

2014. dec. 10. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

"Tudósok felfedezték,hogy a víz minden információt elraktároz,amellyel érintkezésbe kerül."


Már a főcím is baromág, a többit inkább el sem olvastam.

2014. dec. 10. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt meg se említve, hogy nem torzulnak a vízmolekulák mikrohullámú sütőben. Csak az állóhullámok hatására rezgésbe jönnek és az energia amit a rezonancia miatt szereznek azt kisugározzák, pont azért hogy ne változzon, a molekulaszerkezet.
2014. dec. 10. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

A víz szerkezetére semmilyen hatással sincs a mikrohullám.

A blog pedig orbitális marhaság, az ilyen embereket otthonokba kéne zárni.

2014. dec. 10. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
Szokásos áltudományos baromság, ne olvass ilyeneket. Nekem is fáj az a másfél perc, amit rápazaroltam :D
2014. dec. 10. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

A víz szerkezete eltorzulhat.

Eltorzulás előtt:

[link]

Eltorzulás után:

[link]

Próbáltam a cikk színvonalát megőrizni, ill. emelni. :D

2014. dec. 10. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jól sikerült :P
2014. dec. 10. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
annak torzult el valamitől az agya aki ezt a sok hülyeséget összehordta
2014. dec. 10. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha főzünk gáztűzhelyen, pl levest, ott is eltorzul, vagy ha vki kályha tetején melegíti meg a levest?"

A vízmolekulák között van egy gyenge, úgynevezett hidrogénkötés (az ábrán szaggatott vonallal összekötve):

[link]

ez a hidrogénkötés a vízmolekulák mozgássa miatt főzéskor szétszakadhat, majd a víz kihülésekor újra létrejön.


A vízmolekulában levő hidrogén és oxigénatom közötti kovalens kötés szétbontásához viszont több energia kell. Ezt például termolízissel (2000 °C felett) lehetne elérni - ekkora hőmérséklet szimpla főzéskor nemigazán jön létre.


A belinkelt blog meg ezoterikus, áltudományos hablaty.

2014. dec. 10. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!