Fizikából egy lendületmegmaradásos feladatban segítene valaki?

válasza:Van m, t és v, F kell.
Egyenletesen lassuló ==> a!=0(, nem egyenlő).
v=a*t+v_0
x=a*t^2 * 1/2 + v_0 * t + x_0
Mivel megáll v=0, így a=-v_0/t, ezt számold ki.
F=ma, ebből megvan az erő. Ne felejtsd a tömeget átrakni SI-be. Az előjeltől meg tekints el, nem az erő iránya a lényeg, hanem a nagysága.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nem az egész megoldásra vagyok kíváncsi, hanem csak a titrálás lényegére és funkciójára az ilyen típusú feladatok megoldásánál. :) Mert amúgy a pH-sakat meg tudom oldani. (Egyébként ez a feladat a Villányi ötösöm leszből van, 633 B) 5 dm^3 1,00 pH-jú sósavra van...
:D Adatok amit tudok: Al2 (SO4) 3*n H2O,8,108% Al-t tartalmaz
A többit meg tudtam oldani, ABC egyenlő szárú, ebből megkaptam gammát. APB szintén egyenlő szárú, és a szárszög az ABC háromszög alapon fekvő szögének a kiegészítő szöge. Innen a delta kiszámolható, 35 fok. Hasonló módon a BCQ háromszögben is ki tudom számolni a...
Nem házi feladat, már 14 év eltelt azóta, hogy érettségiztem :) de a minap megláttam ezt a feladatot, és meg akartam oldani. Csak nem ment. Adott egy 14 cm átmérőjű kör, és az átmérőre rajzolt egyenlő oldalú háromszög. Kérdés: mekkora a két síkidom közös területe?...
Síkkondenzátor (C=47 pF) egy 24V-os feszültségforráshoz kapcsolunk, majd: a. Egy szigetelő réteget illesztünk a lemezek közé (K=5), amely a lemezek közötti teret teljesen kitölti. b. A kondenzátort elválasztjuk a feszültségforrástól c. A szigetelő réteget...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!