Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az állati vagy a növényi...

Az állati vagy a növényi eredetű tejtermékek fogyasztása az egészségesebb? Miért?

Figyelt kérdés

oké, tudom, növényi "tej"


ha tudtok forrásokat is mellékeljetek, illetve, hogy mire alapozzátok a véleményeteket (talán tényeket)



2017. jún. 4. 22:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

"A laktóz-intolerancia attól van, hogy nem tudja az ember lebontani a tejcukrot. A homogénezés meg egy mechanikai eljárás, amivel a nagyobb zsírcseppeket kisebbeké "verik" szét." - Tudom mindkettőről, hogy mitől van. Az ember azért nem tudja lebontani a tejcukrot, mert nem termelődik a vékonybélben a laktáz nevű enzim. Namost ez születéstől termelődik minden emlősnél, nyilvánvaló okból. Ha valakinél mégsem, arra egyelőre egyetlen magyarázat van: hogy huzamosabb ideig nem jut a belekbe laktóz, így végleg leáll a laktáztermelés (gondoljunk bele, az őzike mi a fenének termelné egész életében). Ha valaki "egyszer csak" laktózérzékeny lesz, arra nincs magyarázat, úgyhogy egyelőre semmit nem lehet kizárni.

"Talintulli, már hogy lehetne a homogénezéstől laktóz-intoleranciád?" - hogy lehetne margarintól magas koleszterinszintem, mikor 0 koleszterin van benne? Attól még, hogy nem tudunk egy összefüggésről, az létezhet.

2017. jún. 5. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg minden felnőtt emlősben leáll a laktáz termelése. Néhány ember viszont "mutáns" és nem áll le náluk felnőtt korban sem a laktáz termelés. Még az ezért felelős gént is ismerjük.
2017. jún. 5. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Taintulli, miért írsz olyankor, ha nem ismered a problémát?

"ez születéstől termelődik minden emlősnél, nyilvánvaló okból"

Hogyne!

Csakhogy pár éves korában leáll! ...és ONNANTÓL lesz laktózérzékeny!

Csak szólok, hogy a macska is az. Annak se jó a sok tej.

Az embereknél viszont kialakult egy mutáció - OTT, ahol évszázadokig tehenet tartottak.

Aztán ez elterjedt - de még nem az egész Földön.

2017. jún. 5. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

"(gondoljunk bele, az őzike mi a fenének termelné egész életében). Ha valaki "egyszer csak" laktózérzékeny lesz, arra nincs magyarázat"


Ha a felnőtt őz laktózérzékeny az normális, ha egy felnőtt ember lektózérzékeny az megmagyarázhatatlan.


Nem tudlak követni.



"Minimum 8000 éve isszuk a tehéntejet (a valódit), ha baj lenne vele, szerintem már észrevettük volna."

Szerintem elég sokan észrevették, mikor beszartak tőle, éppen ezért csk feldolgozott, csökkentett laktóztartalmú formában fogyasztják pl sajt, kefír stb

2017. jún. 5. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 RoseTyler ***** válasza:
100%

Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor a természetből jött emlősök vagyunk. Vagyis amíg szoptat az anyánk, addig az ő teje egészséges számunkra. Utána nincs szükségünk állati tejtermékekre, hiszen egyik emlős sem azért termeli a tejét, hogy azt egy más faj felnőtt egyede fogyassza el.

A növényi "tejek" előállítása meg vajon megéri a fáradságot? Nem néztem még alaposan utána és nem is tudok most, de ami magból készül, ott ésszerűen belegondolva, az áztatással kioldjuk a magból az összes olyan anyagot is, ami a mag védekezését szolgálja, vagyis a mi kárunkat. Talán a kókusz az egyetlen, ami nem káros ilyen szempontból, de nyugodtan cáfoljatok meg, ha nincs igazam.


Szerintem egyikben sincs semmi olyan plusz, pótolhatatlan tápanyag, vitamin, ásványi anyag, amihez más, egyszerűbb forrásokból ne lehetne hozzájutni. Akinek meg az élvezeti értékükre van szüksége, az bevállalja valamelyiknek a kockázatát. Én olykor a növényi "tejekét" (rizs, mandula, kókusz) szoktam, mert az állati tejtermékek tönkrevágják a bőrömet.

2017. jún. 5. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 dq ***** válasza:
33%

> Utána nincs szükségünk állati tejtermékekre, hiszen egyik emlős sem azért termeli a tejét, hogy azt egy más faj felnőtt egyede fogyassza el.


Amióta kifejlődött az élet, soha egyik élőlény sem ette meg a másikat, hiszen a másik nyilván káros számára, mert hogy nem azért él, hogy megegyék.


Mindenki mindig műanyagot evett, az első, 1 db RNS-ből álló "élő" molekuláktól kezdve. Wow.

2017. jún. 6. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 dq ***** válasza:
40%

Jó, legyen "minden állat".


A növények többsége tényleg nem más élőket eszik.

2017. jún. 6. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
Rendkívül kevés állat issza meg felnőtt korában a másik tejét. Az a kevés pedig bírja is.
2017. jún. 6. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 RoseTyler ***** válasza:
61%

#16: Ne csúsztass! A táplálékláncot ne keverd az utódgondozással kényed-kedved szerint.

Az emlősök az utódaiknak termelik a tejet, záros határidővel, vagyis adott időszak után normális körülmények között leáll a tejtermelésük. Mit teszünk erre mi emberek? Kijátsszuk a természetet és termeltetjük tovább szegény tehénnel a tejet, amíg csak bírja. Abszurd leszek, de ennyi erővel a nőknek sem kéne befejezniük a szoptatást, hanem fejhetnék minden nap a mellüket és ihatnánk emberi tejet. Hiszen az készül eredetileg nekünk, nem a tehéné.

2017. jún. 6. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:

"hanem fejhetnék minden nap a mellüket és ihatnánk emberi tejet"

Kapaszkodj meg: Keleten már csinálják ezt.

Nagyon egészséges... sokkal egészségesebb mint a tehéntej. Ajánlják időseknek és emésztési zavarokban szenvedőknek is.

De nem olcsó, és ugye egy nőnek nincs több liter teje naponta.

2017. jún. 6. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!