Mennyire bonyolult Feynman Mai Fizikája matematikailag?
Meg szeretném venni,de még nem vagyok egyetemi szinten matekból,ezért tettem fel ezt a kérdést.
Válaszokat előre is köszönöm! 13/F

válasza:

válasza:Igaz!
A matekja igenis egyetemi szintű (komplex fgv-ek, operátorok, tenzorok, diffegyenletek, vektorkalkulus...).
De az előzőnek igaza van, sok szép gondolatmenet úgy is megközelíthető, ha ezekben nem vagy jártas.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy kreacionistával vitázok erről a dologról, az ő állítása szerint nincs ilyen, de kapásból most én sem tudnék erre példát hozni. Hangsúlyozom, nem arra kérek példát, hogy megfigyelt körülmények között egy faj alkalmazkodott a körülményekhez, számára előnyös...
Pl van az astabil multivibrátor amit elég egyszerű megérteni de bonyolultabb dolgok mondjuk egy távirányítós autó működését is hasonló módon lehet "követni"?
) tesztoszteront előállítani?
Biztos sokat tett a népszerűsítés érdekében az Önző gén címűkönyv, de melyik matematikus és milyen cikkben bizonyította ezt? Vagy valaki meg tudná mondnai hogy körülbelül min múlik a bizonyítás?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!