Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyire bonyolult Feynman...

Mennyire bonyolult Feynman Mai Fizikája matematikailag?

Figyelt kérdés

Meg szeretném venni,de még nem vagyok egyetemi szinten matekból,ezért tettem fel ezt a kérdést.

Válaszokat előre is köszönöm! 13/F

2018. febr. 13. 21:04
 1/4 Mojjo ***** válasza:
100%
Vedd meg nyugodtan. Ha lesz olyan rész, amit nem értesz, vagy utánanézel, vagy ha esélytelen, átugrod. Rengeteg hasznos ismeretet ad át ez a könyvsorozat és rendkívül jól, olvasmányosan van megírva. Én a te korodban jóóóval bonyolultabb és nehezebb matekkal teletömött fizikakönyveket is vettem és olvastam. Nem értettem a nagy részét persze, de amit igen, az hasznos és jó volt. Ne arra koncentrálj, hogy jajj, mit nem fogsz érteni, hanem arra, hogy ebből is tanulhatsz.
2018. febr. 13. 21:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi Mojjo!:)
2018. febr. 13. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igaz!

A matekja igenis egyetemi szintű (komplex fgv-ek, operátorok, tenzorok, diffegyenletek, vektorkalkulus...).

De az előzőnek igaza van, sok szép gondolatmenet úgy is megközelíthető, ha ezekben nem vagy jártas.

2018. febr. 13. 22:23
 4/4 Tom Benko ***** válasza:
Ha bonyolult, majd itt kérdezhetsz.
2018. febr. 14. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Milyen megfigyelt, dokumentált evolúciós változást ismertek, amikor egy kevésbé komplex struktúrából egy bonyolultabb szerkezet jött létre?

Egy kreacionistával vitázok erről a dologról, az ő állítása szerint nincs ilyen, de kapásból most én sem tudnék erre példát hozni. Hangsúlyozom, nem arra kérek példát, hogy megfigyelt körülmények között egy faj alkalmazkodott a körülményekhez, számára előnyös...

Minden elektronikai eszközt el lehet magyarázni elektroni szinten?

Pl van az astabil multivibrátor amit elég egyszerű megérteni de bonyolultabb dolgok mondjuk egy távirányítós autó működését is hasonló módon lehet "követni"?

Mindig hallom, hogy az evolúció igazából nem is a fajokra hat, hanem a génekre, és ez matematikailag bizonyítható, de nem találom a tudományos forrást. Hol van?

Biztos sokat tett a népszerűsítés érdekében az Önző gén címűkönyv, de melyik matematikus és milyen cikkben bizonyította ezt? Vagy valaki meg tudná mondnai hogy körülbelül min múlik a bizonyítás?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!