Igaz, hogyha egy ember emberhúst eszik akkor remeg a keze?
Az Éli könyve című filmben láttam.
Van ennek valami valóság alapja?

válasza:Neked nem remegne a kezed, ha emberhúst kéne enned? Nekem biztosan :)
15/f

válasza:hús az hús,semmi tudományos alapja nincs
szal ne ide,vagy kérdezd meg aki már evett ember húst ,h remegett volna -e a keze...

válasza:Hát a valóságalap igen messze van. Emberevő törzseknél kimutatható a kuru nevű betegség, ami egy Parkinson-kórhoz hasonló agyi leépülés, ami valóban jár kézremegéssel. Ezt nem a hús elfogyasztása okozza, hanem a másik agyának elfogyasztása, mivel az agy tartalmaz olyan anyagokat (prionnak hívják őket), amik eljutva az őt megevő agyába képesek megbetegíteni az illetőt. Ha a halott is kuru-ban szenvedett, akkor az agya tele volt ezzel a prionnal, és akkor jó eséllyel az őt megevők is megbetegszenek.
Ez a prion egyébként magától is képződik az agyban, és néha agyevés nélkül is beteg lehet az ember, de sokkal kisebb mértékben. Szóval tulajdonképp az agy megevésével mérgezi meg a saját agyát.
Ez így nagyon le van egyszerűsítve, a prionokról is többet tudunk manapság, de kb ez a lényeg. A kuru kialakulása hosszadalmas, habár mivel sokszor nincsenek látható előzmények, ezért hirtelennek tűnhet.
Vagyis azonnal nem lesz az emberevő kézremegős, de hosszú távon esélyes.

válasza:

válasza:Nem igaz. Melegen ajánlom az emberi májat jó nagy szemű babbal és chiantival.
Tisztelettel,
Dr. Hannibal Lecter
wááá mekkora film :D
imáádom :D
am sztem nem a hús miatt remeg a kezük, hanem azért kevés a kajájuk és éheznek :S vagy mert kevés a víz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!