Kezdőoldal » Ünnepek » Évforduló » Hogyan kéne nagyobb családi...

Hogyan kéne nagyobb családi összejövetel megszervezéséhez hozzáfogni? A lényeg az lenne, hogy az idősebbeknek is kényelmes és emlékezetes legyen?

Figyelt kérdés
A szüleim negyvenedik házassági évfordulója lesz nyár végén. De még sose terveztem, szerveztem ilyet. Hogyan kéne neki kezdeni?

jún. 20. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:
97%

Elöször is azt kell kideríteni, hány emberröl van szó, és milyen korosztályok.

Másodszor hol akarjátok tartani, otthoen a kertben, egy vendéglöben, stb.

Harmadszor mi lenne a program, mettöl meddig tervezitek. (Nem mindegy, hogy egy ebéd utána beszélgetéssel, vagy egész napos összejövetel)

Negyedszer hogy szeretik a szülök a szabadidejüket eltölteni, kirándulás, zenehallgatás, beszélgetés, kajálás - mert azért ök a fö személyek.

Meg kell gondolni, milyen zene jó, ami mindenkinek elviselhetö, több stílus lenne jó, az egyes korosztályoknak megfelelöen, de olyan válogatás, amit a többi is el tud viselni.

Ötödször milyen ételek jöhetnek szóba, kinek milyen allergiája, összeférhetetlensége, elvi hozzáállása van, mindenkit figyelembe kell venni.

Ha ezek az alapdolgok megvannak, utána lehet a részleteket megszervezni

jún. 20. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Én pl sehogy nem fognék hozzá, tavaly volt az esküvőnk, a nagyszülők azóta is panaszkodnak hogy messze volt, későn volt az ebéd, nem tudtak ebéd után aludni, fura volt a kaja (nem klasszik magyaros) stb. Lehet neked lazább nagyszüleid vannak, ezt neked kell tudnod.
jún. 22. 10:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első listája tökéletes, de mielőtt neki látsz, van még egy nulladik pont is: megkerdezni a szuleidet, hogy egyáltalán szeretnék e.
jún. 23. 19:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
3-as: tökéletesen igazad van, ezt adottnak feltételeztem, de tényleg lehetséges, hogy meglepetés akarna lenni, ami szerintem a lehetö legrosszabb ötlet, nem csak ebben az esetben, hanem egyébként is. Általában akit meg akarnak lepni, már eltervezte a napját-estéjét (akárcsak annyiban, hogy leül egy könyvvel a fotelba, vagy néz valamit a TV-n vagy a neten), a legtöbb esetben pont ezért elég kínos az ilyen rászervezés.
jún. 24. 09:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Megkérdezni, hogy akarják-e.

2. Kik azok, akiket szívesen látnának (azokon túl, akiket ismertek ugye)

3. Emberek felkeresése és visszajelzések fogadása (hozzák a párjukat/gyereküket stb).

4. Helyszín megszervezése. Kerti party, étterem stb.

5. Helyszíntől függő kiegészítő munkák átgondolása. Kertipartihoz bevásárolni vagy különböző szolgáltatásokat igényelni, igénybe venni. Ha külső helyszín (mondjuk étterem) ezzel nem ti foglalkoztok, csak az igényt kell feléjük jelezni (tálak mennyisége, allergia stb).

6. Vendégek igényeinek felmérése. Transzfer, ételallergia, szállás...

jún. 24. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Mennyire rendszeres nálatok karácsonykor a politizálás?

Nálunk minden évben az van, hogy összecsődül a család. Hívjuk fateromékat meg apósomékat meg a többieket és ahogy a két "nagypapa" megérkezik, 5 perc nem telik el és már az egyik elkezd Gyurcsányozni, hogy ő most nézte a tvbe, hogy az a nyomorék semmirekellő Gyurcsány...

Születésnapi helyszín ötletek?

Sziasztok, Budapesten keresek olyan helyet születésnapra, ahol enni-inni lehet és beszélgetni is tudunk egymással, tehát ne üvöltsön a zene lehetőleg. Kb 15-20 főről lenne szó (30-35 év közötti korosztály). Nem akarom nagy költségekbe verni magam, csak egy asztalt...

Idén is meg lesznek tiltva a nagy összejövetelek, bulik ünnepekkor?

Tavalyi elég sz@r volt, viszont én most azért bizakodó vagyok. Tavaly ilyenkor már halomra voltunk korlátozva, most hálistennek nyoma sincs ennek. Idén karácsonykor tervezzük bepótolni a tavaly elmaradottakat és 30 fős vendégsereget fogadni. Szilveszterkor pedig...

Kreatív ötletek 20 főnek?

Férjem részéről a keresztszülőkkel, unokatestvérekkel találkozunk karácsony másnapján. Tavaly műanyag dobozokat fedtem be karácsonyi csomagolópapírral, s főztem ki karamellaszószt amit baba ételes üvegekbe raktam,(120ml) s mellé fejenként 6 db mezes kekszet...

Illik, fontos ajándékot venni ha a barátom nővére és férje az évfordulójuk alkalmából tartanak egy családi összejövetelt?

Esetleg vmi bombont? Nincs sok pénzem,pár óra múlva lesz pontosabban 2óra múlva,szaladjak el venni vmi apróságot venni? Bunkóság ajándék nélkül elmenni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!