Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Mikor van az eredeti János...

Mikor van az eredeti János névnap?

Figyelt kérdés
2017. dec. 19. 23:03
 1/1 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen, hogy "eredeti". A névnapok ünneplése abból a katolikus szokásból ered, hogy a névadó szentje napját megünnepelte az ember, és János névnap azért van többször, mert több János nevű szent van. Általában egy szent halálának vagy szentté avatásának a napja lett az illető szent ünnepnapja.

Június 24 Keresztelő Szent János napja, talán ő a legrégebbi szent.

December 27 Szent János evangélista, ő szintén Jézus kortársa.

Ez a két legrégebben élt szent. Tapasztalatom szerint a december 27-eit ünnepli a legtöbb János, de ha vallásos az illető és egy konkrét szentről nevezték el, akkor ünnepelheti azt, vagy ha nem szeretné karácsony után ünnepelni, választhat másikat.

2017. dec. 20. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Legjobb barátnőmnek névnapja lesz! Szerintetek ez a vers nagyon rossz?

3 év, mely villám gyorsan elrepült Egy arc a listámon az első helyre került. Mely remélem, örökké ott marad, Ha veled vagyok az idő nem halad. Embert ugyan nem eszek, Te mégis féltél tőlem Mikor rákérdeztem okára, Csak annyit írtál: Lépek, hi! Nem bántam...

Szerintetek jó ötlet egy ilyen ajándék férfinek?

Sziasztok!Barátomnak névnapjára szeretnék egy elektromos öngyújtót venni. Ezt néztem ki neki. Szerintetek ezen a feketén is jól fog látszani a gravírozás?A nevét szeretném rá gravíroztatni alá pedig egy dupla végtelen jelet, mert mindig azt mondjuk, hogy örökkön...

Kata? Mikor van Kata névnap? 3 db-ról tudok, de melyik az eredeti?

Mert ugye pl. Katalin is van áprilisban, de az "eredeti" novemberben van. Kata mikor?

Melyik az eredeti Hanna névnap?

A naptárban nem szerepel sehol sem,az interneten viszont márciusban és májusban is van Hanna névnap. Ti mikor tartjátok?

Eredeti Alexa névnap mikor van?

Találtam annyi Alexát, de nem tudom hogy melyik a rendes. Köszi előre is.

Mikor van az eredeti Gergely névnap?

Ismertek olyat, aki május 9-én tartja?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!