Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit értünk Erdély alatt?

Mit értünk Erdély alatt?

Figyelt kérdés

a történelmi Erdélyt, vagy az ország azon területét, ami Romániához került trianonkor?

Szatmárnémetiben élek, ami nem a történelmi Erdély része.

Ha valaki megkérdi, hogy erdéyli vagyok-e, akkor mit válaszoljak?

2016. jún. 19. 17:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy utazási témájú lenne a kérdésed. Inkább olyan kocsmai filozofálás-jellegű.

De ha túlteszem ezen az apróságon magamat, azt javaslom, mondjad azt, amit gondolsz. Néha hazudhatsz is, ha a másik ember ettől többre tart.

2016. jún. 19. 17:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondd, ami jól esik. Határon túli magyar, partiumi magyar, erdélyi... Valamilyen szinten mindegyik megállja a helyét, sőt.
2016. jún. 19. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Partiumi vagy, nem erdélyi. Az más kérdés, hogy nem mindenki van tisztában a Partium fogalmával...
2016. jún. 19. 17:57
 4/5 anonim ***** válasza:

"erdélyi vagy?"

"Szatmárnémetiből jöttem, ami nem Erdély része történelmileg, bár sokan azt hiszik, hogy minden, ami Romániához került, az Erdély, de ez nem így van."

ráfér az emberekre egy kis ismeretterjesztés ebben a témában, tudom, hogy nem lesz mindig kedved hozzá, de köszi, ha megteszed.

2016. jún. 20. 01:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem minden Erdély valóban. De egy idő után fárasztó magyarázni azoknak akiknek hiányosak az ismereteik.

Mert hát Romániában élsz, de magyar vagy. Akkor erdélyi nem? Nem, partiumi. De mi az a Partium? Mi az az Erdély, mit csatoltak el? Stb.....

Szóval szomorú, de sok embernek kevés fogalma van ezekről, s fárasztó egy idő után minden második egyénnek történelemórát tartni. :)

2016. júl. 23. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!