Kezdőoldal » Utazás » Európa » Erdélyből milyen helyi édesség...

Erdélyből milyen helyi édességet vagy szeszesitalt hozzunk ajándékba ismerőseinknek?

Figyelt kérdés
Olyat ami tipikusan helybeli.

márc. 10. 01:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyílt lángon készült vinetét. Se nem édesség, se nem szeszesital, de köröket ver az összes szóbajöhetőre.
márc. 10. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Áfonya pálinkát, “házi csokit”
márc. 10. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Áfonya pálinkát.
márc. 10. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
Halva.
márc. 10. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:

Egy helyen láttam házilag készített szörpöket, pl csipkebogyó és hasonlók.

Ha találsz ilyet, ez is jó lenne

márc. 11. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Marosvásárhelyen Vargabéles, Melba, Székelyföldön Kürtőskalács, Örmény vidékeken Marlenka, sváboknál (Szatmár, Temes) strudli, szászoknál a Hausen blasen, stb.


Kézműves édesség: Őrült Tehén (ez jól szállítható, iszonyú finom sós karamell, parajdi sóval)


Pálinkák: ha szilva, akkor SZATMÁRI, ha bármi más (barack, szőlő, körte, stb.) akkor szilágysági legyen!


A legjobb borok: Nachbill, Kárásztelek (Carsatelec), Reizer, Rékás (Recas), stb.


Kézműves sörök: Igazi Csíki (jobb a híre mint az íze), Nenea Iancu, Transylvania, Aranykakas, stb.


Érdekes a Csíki Chips, de az is túlárazott a minőségéhez képest. Azért van belőle finom (de semmi extra, inkább a brand).


Nem lehet elvinni, mert tejfölös / tejszínes, de mindenképp érdemes megkóstolni a román édességet, a PAPANASI-t, iszonyat finom. Esetleg magát a fánk részét lehet szállítani, de kell hozzá venni édestejfelt és áfonyalekvárt akkor külön.


Hegyvidékeken (Székelyföld, Brassó, stb.) iszonyatosan finom a MÉZ! Millió féle van, de ha speciálisan erdélyi ízt akarsz, akkor HAVASI mézet kell venni! Lehet dióval kevertet is, az is finom.


Bár nem édesség, érdemes ajándékügyben szétnézni a húsárúk között: a legjobb a Petry (Marosvásárhely, Székelyföld), rengeteg különlegességet találsz, 100 éves családi receptek alapján (elfogadható utánzata a Benedek márka is).


Jók a román konyakok amúgy, elfelejtettem mondani! Jidvei, Brancoveanu.

márc. 16. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!