Aki Finnországban járt már, kb.490 euróból meddig lehet elleni?
A helyzet az, hogy a szállásért nem kell fizetnem, de pár számlába majd még be szeretnék szállni. Nem szeretnék semmi extrát (fesztiválra menni,múzeumozni vagy ilyen-olyan fizetős túrákon részt venni). Egyetlen célom, hogy megnézzem milyen arra élni.
Még nem nagyon jártam a Kárpát-medencén kívül, és ez egy kicsit kevésnek érzem, még akkor is, ha az ott élő ismerősöm azt mondja, hogy arra a két hónapra simán elég lesz.
Ja igen ebben az összegben a repjegy nincs benne, ez az pénz amit a gépről leszállva költhetek.
Hát én is ma arra gondoltam h ki kéne menni az idén is Joensuu-ba úgy egész júliusra, de ez még csak terv, egyelőre csak 30% esélyt látok h realizálódik is.
Bár percről percre jobban csábít az ötlet. :))
Tavaly is voltam, a hónap közepére több tízezer ember gyűlik ott össze a helyi fesztivál miatt.
Mit mondjak, én tavaly 2,5 hétre 80 (!) euróval indultam Finnországba útnak, abból a 3. napon elköltöttem 60 eurót a buszjegyre, így maradt 20 euróm. Kb. 130 euróval érkeztem haza, közben vettem is kaját - egyszerűen csak gyűjtöttem az eldobott sörös aludobozokat, mert ott visszaváltós és csak szedni kellett a földről. 55000 iszákos finn elég sok sört fogyaszt. :))
Az árak amire emlékszek, csoki 20 dkg 2-2,5 euró, kisebb pizza a boltba, péksütiként árulva 2 euró, pizzériában 8 euró, általában az ilyen büfés meleg kaják is 7-10 euró, általában minden kaja drágább mint nálunk, kivéve talán a tejtermékek, amik hasonló áron vannak. Sör legolcsóbb dobozos 1,1 euró - ebből a doboza ha jól emlékszem 15 centért visszaváltható.
Júliustól ha kimész az erdőbe, szedhetsz áfonyát, rengeteg van, szinte az alkotja az aljnövényzetet.
Hát én nem lakok Finnországban, de ha sokat akarsz telefonálni, akkor lehet h inkább ott vegyél egyet és az helyi hívásnak számít, ha a magyar számod használod az külföldi hívásnak számít.
Még fontos tudni, finneknél ez mindenhol így van, ha belépsz egy lakásba, rögtön az ajtónál a cipőket kéretik levenni. Úgy h lehetőleg tiszta és nem lyukas zokni legyen a lábadon. :)
Én is megyek mégis csak Finnországba megint, ma vettem meg a repjegyet, majdnem 5 hét, célállomás Joensuu és Kitee. *_*
Majd azért még számolgatok ezzel a telefon dologgal, mert sokat nem akarok telefonálni, max ha elveszek, vagy a boltban nem igazodok el :D Fél óra hívás kb 4800 huf lenne, az meg szerintem jobban megéri mint ott venni kártyát +feltölteni.
Kösz az infót, amúgy ez a szokás errefelé is érvényben van. Ha a legjobb barátokhoz megyek, akkor sincs a cipő az előszobánál bentebb rajtam. Ugyan ez itthon is érvényes, szóval ezt nem kell megszokni. Ha meg van még ami hasonló szokás, azt meg (remélhetőleg) majd elmondják. Tudom, hogy a vendéglátónak sok helyen nem illik beszólni a vendégnek. De ezt már próbáltam megértetni az ottaniakkal, hogy bizony az együtt lakás csak akkor működik, ha egymás tudtára adjuk a problémáinkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!