Kezdőoldal » Utazás » Európa » Aki Finnországban járt már,...

Aki Finnországban járt már, kb.490 euróból meddig lehet elleni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a szállásért nem kell fizetnem, de pár számlába majd még be szeretnék szállni. Nem szeretnék semmi extrát (fesztiválra menni,múzeumozni vagy ilyen-olyan fizetős túrákon részt venni). Egyetlen célom, hogy megnézzem milyen arra élni.

Még nem nagyon jártam a Kárpát-medencén kívül, és ez egy kicsit kevésnek érzem, még akkor is, ha az ott élő ismerősöm azt mondja, hogy arra a két hónapra simán elég lesz.

Ja igen ebben az összegben a repjegy nincs benne, ez az pénz amit a gépről leszállva költhetek.

2014. máj. 17. 08:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát én is ma arra gondoltam h ki kéne menni az idén is Joensuu-ba úgy egész júliusra, de ez még csak terv, egyelőre csak 30% esélyt látok h realizálódik is.

Bár percről percre jobban csábít az ötlet. :))

Tavaly is voltam, a hónap közepére több tízezer ember gyűlik ott össze a helyi fesztivál miatt.

Mit mondjak, én tavaly 2,5 hétre 80 (!) euróval indultam Finnországba útnak, abból a 3. napon elköltöttem 60 eurót a buszjegyre, így maradt 20 euróm. Kb. 130 euróval érkeztem haza, közben vettem is kaját - egyszerűen csak gyűjtöttem az eldobott sörös aludobozokat, mert ott visszaváltós és csak szedni kellett a földről. 55000 iszákos finn elég sok sört fogyaszt. :))

Az árak amire emlékszek, csoki 20 dkg 2-2,5 euró, kisebb pizza a boltba, péksütiként árulva 2 euró, pizzériában 8 euró, általában az ilyen büfés meleg kaják is 7-10 euró, általában minden kaja drágább mint nálunk, kivéve talán a tejtermékek, amik hasonló áron vannak. Sör legolcsóbb dobozos 1,1 euró - ebből a doboza ha jól emlékszem 15 centért visszaváltható.

Júliustól ha kimész az erdőbe, szedhetsz áfonyát, rengeteg van, szinte az alkotja az aljnövényzetet.

2014. máj. 19. 14:46
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
geccidrága ország, egy üveg kóla ~450 FORINT!!
2014. máj. 19. 16:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon draga de jo a fizu :)
2014. máj. 19. 17:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy olvassa-e még valaki, de egy plusz kérdésre rákérdeznék. A telefon. Mivel járok jobban, ha kerítek egy független telefont és ott veszek hozzá feltöltős simet (már ha van ilyen), vagy ha a magyarországi számommal telefonálgatok Finnországban az ottaniakkal?
2014. máj. 22. 11:27
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem lakok Finnországban, de ha sokat akarsz telefonálni, akkor lehet h inkább ott vegyél egyet és az helyi hívásnak számít, ha a magyar számod használod az külföldi hívásnak számít.

Még fontos tudni, finneknél ez mindenhol így van, ha belépsz egy lakásba, rögtön az ajtónál a cipőket kéretik levenni. Úgy h lehetőleg tiszta és nem lyukas zokni legyen a lábadon. :)

Én is megyek mégis csak Finnországba megint, ma vettem meg a repjegyet, majdnem 5 hét, célállomás Joensuu és Kitee. *_*

2014. máj. 26. 21:34
 16/16 A kérdező kommentje:

Majd azért még számolgatok ezzel a telefon dologgal, mert sokat nem akarok telefonálni, max ha elveszek, vagy a boltban nem igazodok el :D Fél óra hívás kb 4800 huf lenne, az meg szerintem jobban megéri mint ott venni kártyát +feltölteni.

Kösz az infót, amúgy ez a szokás errefelé is érvényben van. Ha a legjobb barátokhoz megyek, akkor sincs a cipő az előszobánál bentebb rajtam. Ugyan ez itthon is érvényes, szóval ezt nem kell megszokni. Ha meg van még ami hasonló szokás, azt meg (remélhetőleg) majd elmondják. Tudom, hogy a vendéglátónak sok helyen nem illik beszólni a vendégnek. De ezt már próbáltam megértetni az ottaniakkal, hogy bizony az együtt lakás csak akkor működik, ha egymás tudtára adjuk a problémáinkat...

2014. máj. 27. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!