Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » A Balatonnál mindenkinek...

A Balatonnál mindenkinek elment az esze?

Figyelt kérdés

Nézegetem a Balaton környéki airbnb szállasokat, önálló apartmanok, üdülőházak... és olyan árakon kínálják a lepukkant, közös fürdős szállásokat, aminek harmadából ciprusi utazást szervezek. Itt elment mindenkinek az esze?

Szardíniai újépítésű lakás olcsóbb egy hétre, mint a Zimmerferi Gyenesdiáson.

Ne ajánlgassátok kérlek, hogy "akkor menj külföldre", mert az is a terv, csak B-tervet nézegetnék, ha a kerozinhiány miatt nem lesz repülő, de nevetséges, hogy Mo-n nyaralni drágább, mint a tengerparton.

ápr. 18. 15:05
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
73%
Hát ha van, aki olyan drágán is kiveszi, akkor miért adná olcsón ?!
ápr. 18. 15:32
 2/28 anonim ***** válasza:
70%

Miért ment volna el az eszük? Pont hogy nem - ha ennyiért ki tudják adni, miért adnák kevesebbért???? Ök sem ellenségei a saját pénzüknek, akkor járnak jól, ha minél többet kapnak az adott lakásért.

Másrészt a "tengerpart" nem feltétlen jelent pozitívumot a szolgáltatásokban, ott annyiért tudják kiadni, amennyit ott kérnek. Ha ök drágábban adnák, akkor csödbe menne az egész, senki nem fizetne annyit.

ápr. 18. 15:39
 3/28 anonim ***** válasza:
38%

Pont, hogy nem ment el. Nem hlyék, hogy leamortizáltassák a csórókkal az ingatlanjaikat bagóért.

A Balaton közel van gond esetén is könnyebb hazajutni, nincs benne cápa, medúza stb, tehát biztonságosabb is, szóval hiába veszel te ki olcsóbban egy ciprusi szállást, ha maga az úti költség sokkal drágább meg az esetleges negatív nyaralási következmények is..

Szóval én inkább a Balcsit választanám és étkeznék a helyi Lidl-ből, aztán minden meg van oldva! :D

ápr. 18. 15:59
 4/28 anonim ***** válasza:
65%
Nos, a szabadár kifejezés nem ismerős? Annyiért adja, amennyiért akarja. Nyilván azért adja annyiért, mert van rá kereslet.
ápr. 18. 16:16
 5/28 Koplárovics Béci ***** válasza:
62%

Csak kíváncsiságból ránéztem.

Szállás.hu-n, Gyenesdiás, 1 hét, jőli 11-18, 2 felnőtt 2 gyerek: 250 ezertől van szállás. Utazás: kb 20000, autóval, és akkor sokat fogyasztott.

Bookingon ugyanezen paraméterekkel Szardínia 220 ezertől a szállás, 280 ezertől a repjegy. Ez duplája Gyenesdiásnak, és még nincs benne transzfer vagy autóbérlés.

Bookingon ugyanezen paraméterekkel Ciprus: szállás 150 ezertől, repjegy 410 ezertől. Ebben sincs transzfer vagy autóbérlés. Szintén a duplája.

Akkor melyik is az olcsóbb? Lehet, hogy a szállás maga éppenséggel olcsóbb, de oda is kell jutni, amíg nincs mindenkinek saját teleport eszköze.

ápr. 18. 16:41
 6/28 anonim ***** válasza:
55%

5, nem a bookingon kell repjegyet venni, ennyi a nagy titok ;)

Most jártuk meg Ciprust a tavaszi szünetben, nyárra le van foglalva Szardínia, 4 főre egyik se volt több 100-nál megfelelő poggyásszal.

ápr. 18. 16:52
 7/28 anonim ***** válasza:
34%
Na pont ezért nem szoktam megszállni a Balatonnál, meg úgy általában sehol. Felszállok a vonatra országbérlettel, odamegyek, eltöltöm a napot, majd este haza. Aztán másnap/jövő héten megint. Nem alszok ott, mert irreálisan drága. De hely sincs nagyon, szóval vannak akiknek megér ennyit, aludjanak ott ők. Prágába is csak mentem-jöttem, ami 7 óra vonattal, ugyanennyi vissza. Megérte? Abszolút! Kimozdultam, voltam egy programon ahol történelmi pillanatokat láthattam élőben (igaz adta a tévé is, szóval otthon punnyadva is láthattam volna) és alig került többe egy huszasnál. A szállás minimum megduplázta volna, aztán még haza se érek másnapra. Így hazaértem reggel és nem ment el a napom.
ápr. 18. 17:02
 8/28 anonim ***** válasza:
33%

Igaza van az előttem íróknak, valószínűleg ekkora a kereslet, és így is kiveszik...

Nem szoktam a Balatonon nyaralni, így nem vagyok képben az árakkal, de azt tudom, hogy a belföldi szállásárak irreálisak tudnak lenni (pl. Hajdúnánáson is közel ciprusi árak vannak, csak pislogtam), ráadásul a háborús helyzet (vagy propaganda) és belengetett kerozinhiány gondolom ezt idén hatványozta. Más is úgy gondolkozhat, mint te. :)

#5!

Ciprusra 410e a repjegy 4 főre? Ne röhögtess...

ápr. 18. 17:33
 9/28 anonim ***** válasza:
67%
Itt a kereslet-kínálat a lényeg. A balcsin a szállásokat ennyiért is elkapkodják mert a nyelveket nem beszélő, falusiak/földművesek számára nincs más opció nyaralni. Szardínia meg versenyben van egy csomó másik üdülőhellyel, nekik lent kell tartani az árakat, hogy odamenjenek, ne pedig Ciprusra, Máltára stb stb. Mi is azért járunk külföldre nyaralni mert repjeggyel is olcsóbb mint a balcsi.
ápr. 18. 18:40
 10/28 Justinianus ***** válasza:
8%
Miért, a hozzád hasonló agyatlan burzsujok nyelvet gyakorolni utaznak külföldre nyaralni?
ápr. 18. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Üdv mindenkinek!Ti mit tennének a következő helyzetben? Nyaralunk...hurrá! Az apartman amit foglaltunk a mondottakkal ellentétben nem volt...

(pókháló minden sarokban,koszos padló,micro,hűtő,evőeszközök. A wc rosszabb mint egy nyilvános wc. Nekünk kellett takarítani. Véleményt nem lehet írni a szálláshoz. Köszi!

Mi az amit Magyarországon belül mindenkinek látnia kell?

Természeti "csodák", épületek, események stb

A Volt Fesztivál idején közlekedő ún. Volt-vonatra indulás előtt mennyi idővel lehet Sopronban felszállni? Jut rajta ülőhely mindenkinek? (Elvileg...

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elképzelhető, hogy hajnali 4:05-ös indulás esetén mondjuk már fél 4-kor vagy előbb felszállhatunk a vonatra? Kiskamasz lányommal megyek, helyjegyet csak úgy kaptunk, hogy egy kocsiba szól, de ülésszám nem szerepel mellette, csak...

Miért van "MINDENKINEK" Zamárdiban nyaralója?

Ez enyhe túlzás, de haveroknak mind ott van nyaralója. Nekünk meg Siófokon. Ezt azért találom furcsának, mert Zamárdi Siófokhoz képest jóval kisebb. Ez nekem olyan, mintha Gyálon többen laknának, mint Budapesten. :)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!