A Balatonnál mindenkinek elment az esze?
Nézegetem a Balaton környéki airbnb szállasokat, önálló apartmanok, üdülőházak... és olyan árakon kínálják a lepukkant, közös fürdős szállásokat, aminek harmadából ciprusi utazást szervezek. Itt elment mindenkinek az esze?
Szardíniai újépítésű lakás olcsóbb egy hétre, mint a Zimmerferi Gyenesdiáson.
Ne ajánlgassátok kérlek, hogy "akkor menj külföldre", mert az is a terv, csak B-tervet nézegetnék, ha a kerozinhiány miatt nem lesz repülő, de nevetséges, hogy Mo-n nyaralni drágább, mint a tengerparton.

válasza:

válasza:Miért ment volna el az eszük? Pont hogy nem - ha ennyiért ki tudják adni, miért adnák kevesebbért???? Ök sem ellenségei a saját pénzüknek, akkor járnak jól, ha minél többet kapnak az adott lakásért.
Másrészt a "tengerpart" nem feltétlen jelent pozitívumot a szolgáltatásokban, ott annyiért tudják kiadni, amennyit ott kérnek. Ha ök drágábban adnák, akkor csödbe menne az egész, senki nem fizetne annyit.

válasza:Pont, hogy nem ment el. Nem hlyék, hogy leamortizáltassák a csórókkal az ingatlanjaikat bagóért.
A Balaton közel van gond esetén is könnyebb hazajutni, nincs benne cápa, medúza stb, tehát biztonságosabb is, szóval hiába veszel te ki olcsóbban egy ciprusi szállást, ha maga az úti költség sokkal drágább meg az esetleges negatív nyaralási következmények is..
Szóval én inkább a Balcsit választanám és étkeznék a helyi Lidl-ből, aztán minden meg van oldva! :D

válasza:

válasza:Csak kíváncsiságból ránéztem.
Szállás.hu-n, Gyenesdiás, 1 hét, jőli 11-18, 2 felnőtt 2 gyerek: 250 ezertől van szállás. Utazás: kb 20000, autóval, és akkor sokat fogyasztott.
Bookingon ugyanezen paraméterekkel Szardínia 220 ezertől a szállás, 280 ezertől a repjegy. Ez duplája Gyenesdiásnak, és még nincs benne transzfer vagy autóbérlés.
Bookingon ugyanezen paraméterekkel Ciprus: szállás 150 ezertől, repjegy 410 ezertől. Ebben sincs transzfer vagy autóbérlés. Szintén a duplája.
Akkor melyik is az olcsóbb? Lehet, hogy a szállás maga éppenséggel olcsóbb, de oda is kell jutni, amíg nincs mindenkinek saját teleport eszköze.

válasza:5, nem a bookingon kell repjegyet venni, ennyi a nagy titok ;)
Most jártuk meg Ciprust a tavaszi szünetben, nyárra le van foglalva Szardínia, 4 főre egyik se volt több 100-nál megfelelő poggyásszal.

válasza:

válasza:Igaza van az előttem íróknak, valószínűleg ekkora a kereslet, és így is kiveszik...
Nem szoktam a Balatonon nyaralni, így nem vagyok képben az árakkal, de azt tudom, hogy a belföldi szállásárak irreálisak tudnak lenni (pl. Hajdúnánáson is közel ciprusi árak vannak, csak pislogtam), ráadásul a háborús helyzet (vagy propaganda) és belengetett kerozinhiány gondolom ezt idén hatványozta. Más is úgy gondolkozhat, mint te. :)
#5!
Ciprusra 410e a repjegy 4 főre? Ne röhögtess...

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy vasárnapi nap. Pár órás vagy egész napos teljesen mindegy. 25 év körülieknek.
(pókháló minden sarokban,koszos padló,micro,hűtő,evőeszközök. A wc rosszabb mint egy nyilvános wc. Nekünk kellett takarítani. Véleményt nem lehet írni a szálláshoz. Köszi!
Természeti "csodák", épületek, események stb
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elképzelhető, hogy hajnali 4:05-ös indulás esetén mondjuk már fél 4-kor vagy előbb felszállhatunk a vonatra? Kiskamasz lányommal megyek, helyjegyet csak úgy kaptunk, hogy egy kocsiba szól, de ülésszám nem szerepel mellette, csak...
Ez enyhe túlzás, de haveroknak mind ott van nyaralója. Nekünk meg Siófokon. Ezt azért találom furcsának, mert Zamárdi Siófokhoz képest jóval kisebb. Ez nekem olyan, mintha Gyálon többen laknának, mint Budapesten. :)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!