Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » A Balaton haláltusáját vívja?

A Balaton haláltusáját vívja?

Figyelt kérdés

Voltam ma este B.Bogláron, és csak lézengtek az emberek, nagy élet nem volt. Jó, egy idő után elkezdett esni, de addig sem volt semmi extra.

Két hete az északi part egyik legfelkapottabb helyén, Badacsonyban voltam, ott sem tapasztaltam mást, sőt, az szinte kihaltabb volt. Egy átlagos (=nem Laposa, de nem is a folyóbor decijét 300 forintért áruló) borászatban egyedül fogyasztottam.

Amikor 20-25 éve mentem családdal nyaralni gyerekként, egész másra emlékszem, és HÉTKÖZNAPOKON. Emberundorom volt, amióta eszemet tudom, utáltam az egészet, mert tele volt Boglár, Badacsony meg a többi hely is, ahol voltunk. A mai embermennyiséggel viszont egészen elviselhető lett volna számomra mindez.

Ha jól látom a helyzetet, mi ennek az oka, és mik a megoldási tervek, vagy mire kell felkészülni? Ha nem látom jól, mi lehetett az oka, hogy hétköznap kétszer is pangást tapasztaltam?

ma 01:02
1 2
 1/15 Roberto Calories válasza:
11%
Te lehet monoton ember vagy, de én pl nem megyek kétszer ugyanoda nyaralni... gondolom mással is így van. A külföldi meg inkább megy az olasz, görög vagy horvát tengerpartra.
ma 08:58
 2/15 igazadvan ***** válasza:
68%
#1 köszönjük ezt a hasznos, kéretlen információt.
ma 09:27
 3/15 Roberto Calories válasza:
17%
#2: köszönjük ezt a hasznos, kéretlen megjegyzést
ma 09:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont jó az irány. Most hogy nincs tömeg én is szívesebben megyek.
ma 10:00
 5/15 anonim ***** válasza:
Pedig én tegnap több embert láttam mint amennyit korábbi években. Igaz az elmúlt 4 évben júniusban voltam, most meg július van. De a vonaton meg sokkal kevesebben voltak mint júniusban, akkor az elmúlt 4 évben mindig kifogtam legalább egyszer egy tömegnyomort HÉTKÖZNAP (jellemzően hétfőn), idén nem tapasztaltam ilyet. Vagy lehet mindenki szállodába megy? Én nem szoktam, mert olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a balatoni vasútvonal mentén élek, egy országbérlet és amikor csak akarok lemegyek, majd este haza, aztán másnap vissza. Most így voltam az elmúlt 3 nap, 3 különböző helyen.
ma 10:18
 6/15 anonim ***** válasza:
84%
Nekem is feltűnt. Siófokra járok sűrűn, vásárolni stb. Nyaranta mindig érezhetően megnőtt a tömeg, már a Tesco parkolóban is, nemhogy a sétányokon, parton, gyorskajáldáknál, szórakozóhelyeken. Most olyan kihalt minden még hétvégén is, mintha nem is főszezon lenne. Szerintem erősen befolyásoló tényező a Balcsi leromló állapota, ami az utóbbi időben bokáig érő, büdös, fertőzésveszélyes, kék algás. A programok sem a régiek, míg a tojásfesztre özönlöttek az emberek, külföldről is, az ezt felváltó halfeszt a kutyát sem érdekli. Ezenkívül beszűkültebb lett a társadalom, inkább a telót nyomja mindenki, minthogy kimozduljon.
ma 10:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek már nem engedhetik meg maguknak a Balatont, ezért inkább külföldre mennek nyaralni.
ma 11:38
 8/15 igazadvan ***** válasza:
66%
A legnagyobb baj szerintem a Balcsival még mindig a megközelíthetősége.
ma 11:39
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
Amíg ugyanannyira jössz ki 1 hét alatt a Balatonon, mint a horvát, olasz, görög tengerparton, addig ki akar a Balatonra menni? Azt kéne belátniuk az ottani vállalkozóknak, hogy egyszerűen nem reális ugyanarra a szintre árazni, mint egy tengerparti nyaralást, mert igen, akkor inkább oda megy a vendég, mert az szebb, jobb, különlegesebb, minőségibb.
ma 12:38
 10/15 anonim ***** válasza:
Legtöbben már szinte csak hosszú hétvégére mennek mert megfizethetetlen.
ma 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért érdemes a Balatont választani nyaralásra Horvátország helyett a távolságot leszámítva?

Szeretnék valami elfogadható érvet hallani a távolságon kívül, hogy mért érdemes a Balatonra menni és nem Horvátországba vagy más tengerparti helyre. Mert nekem csak csalódást okoz a sok mocsok, a szemét, a bűnözés, a csapnivaló minőségű kaja, az aránytalanul drága...

Melyek a legolcsóbb balatoni kempingek?

Bárhol a balaton körül, ahol 6 személyre 2 sátorra max 20000et fizetnénk

Tudtok jó kempingeket a Bakonynál vagy a Balatonnál?

Olyan helyeket keresek, amik a Mosonmagyaróvár-Győr-Veszprém vonalon vannak, és szívesen látnak bicikliseket. Ezen kívül a Balaton körül keresek még kempingeket, ha tudtok jó helyeket, kérlek megírjátok? Illetve Komárom-Esztergom megye nyugati részén szállnánk meg...

A Balatonnál mindenkinek elment az esze?

Nézegetem a Balaton környéki airbnb szállasokat, önálló apartmanok, üdülőházak... és olyan árakon kínálják a lepukkant, közös fürdős szállásokat, aminek harmadából ciprusi utazást szervezek. Itt elment mindenkinek az esze? Szardíniai újépítésű lakás olcsóbb egy hétre,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!