Milyen látványosságok vannak Egerben?
Egyik barátnőm nálunk lesz egy hétig a nyáron és szeretném neki megmutatni Egert, de nincs sok ötletem, merre felé vigyem. Volt már Egerben, tehát a "hivatalos" látványosságok mint a Bazilika vagy a Minorita-templom annyira nem érdekelnek, mert azokat már látta. Inkább olyasmik kellenének amit csak az egriek ismernek, pici szépségek. Pl. hogy a vár fölül este nagyon szép a kilátás a városra. Olyan helyek amik hangulatosak esetleg, hogy ne csak a Népkertbe tudjam bevinni egy kicsit.
Legjobb lenne az olyasmi ami nem pénzhez kötődik, de ha valami szép vagy érdekes kiállítás, állandó programot tudtok, azt is szívesen kipróbálnánk/megnéznénk.

válasza:

válasza:Természetesen nekem is van egy pár ötletem, de mivel Eger nagy ahoz hogy mindenhol pontosan tudjak ilyesmit, gondoltam aki más területen lakik biztos jobban tudja a saját lakása/háza körüli dolgokat, mint én jó pár kilométerrel arréb. Például nekem a Lajosváros teljesen kiesik, mivel néhány kocsikázáson kívül nem sokat jártam még arra. Éppen hogy eltájékozódok, de ilyen részleteiben nem tudom.
A Szépasszonyvölgyben voltunk tavaly előtt amikor a szüleivel jártak itt két nap. És sajnos akkor le is lőttük a "hivatalos" láványosságok nagy részét, mint a vár, a Minorita-templom, az akkor még nem feltúrt Dobó-tér, a Minaret, a Bazilika... ezért sincs igazán ötletem, mert egy tizen éves lánykát nem hiszem hogy annyira érdekelnének a templomok, hogy minden templomba bevigyem másodjára is:/

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Veterán motorral mennék és több órára ott kell hagyonom. Van valahol őrzött parkoló?
Van egy amerikai barátom, aki meg készül látogatni az Aggteleki Nemzeti Parkot, és megkérdezett a környéken még mit érdemes megnézni. Egy hétre tervez az országba jönni, úgyhogy tudtok valami jó programot ajánlani?
Szabadkai vagyok és megyünk családdal vendégségbe Egerbe vagyis Péntek, a hétvége és hétfő fele az ott tartózkodási idő. Ez idő alatt mit érdemes megtekinteni? (Egri váron kívül) Akármire nyitott vagyok, programban benne van a vár látogatás illetve valamilyen fürdő...
Ketten mennénk, 20 évesek vagyunk, és hát olyan 3-4 napra gondoltuk. Bogácsra terveztük, de nem tudom... azt mondták, hogy jó, jó, de Egerbe jobban megéri elmenni. Egerben milyen szállás és strand van? Kb. 40 ezerből szeretnénk kihozni az utat 2 személyre,...
Fontos lenne! Linket, elérhetőséget tudtok? Kisgyerekekkel mennénk, a Nótafát ismerjük, de az nem tökéletes a lépcsők miatt! 1,5 éves és 8 hónapos babákról lenne szó. Segítsetek! Köszönöm!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!