Milyen látványosságok vannak Egerben?
Egyik barátnőm nálunk lesz egy hétig a nyáron és szeretném neki megmutatni Egert, de nincs sok ötletem, merre felé vigyem. Volt már Egerben, tehát a "hivatalos" látványosságok mint a Bazilika vagy a Minorita-templom annyira nem érdekelnek, mert azokat már látta. Inkább olyasmik kellenének amit csak az egriek ismernek, pici szépségek. Pl. hogy a vár fölül este nagyon szép a kilátás a városra. Olyan helyek amik hangulatosak esetleg, hogy ne csak a Népkertbe tudjam bevinni egy kicsit.
Legjobb lenne az olyasmi ami nem pénzhez kötődik, de ha valami szép vagy érdekes kiállítás, állandó programot tudtok, azt is szívesen kipróbálnánk/megnéznénk.
Természetesen nekem is van egy pár ötletem, de mivel Eger nagy ahoz hogy mindenhol pontosan tudjak ilyesmit, gondoltam aki más területen lakik biztos jobban tudja a saját lakása/háza körüli dolgokat, mint én jó pár kilométerrel arréb. Például nekem a Lajosváros teljesen kiesik, mivel néhány kocsikázáson kívül nem sokat jártam még arra. Éppen hogy eltájékozódok, de ilyen részleteiben nem tudom.
A Szépasszonyvölgyben voltunk tavaly előtt amikor a szüleivel jártak itt két nap. És sajnos akkor le is lőttük a "hivatalos" láványosságok nagy részét, mint a vár, a Minorita-templom, az akkor még nem feltúrt Dobó-tér, a Minaret, a Bazilika... ezért sincs igazán ötletem, mert egy tizen éves lánykát nem hiszem hogy annyira érdekelnének a templomok, hogy minden templomba bevigyem másodjára is:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!