Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Tanácsot szeretnék kérni...

Tanácsot szeretnék kérni személyes tapasztalatok alapján: hogyan kell jól intézni, hogy külföldön olyan szobát kapj, amit szeretnél?

Figyelt kérdés

Többször fizettem ki magasabb kategóriájú, vagy tengerre nézőt és épp csak oldalról egy picit láttam a tengert, vagy főépület helyett, bungalóban szállásoltak el.

Nem, nem érdekelte az irodát.

2016. jún. 20. 07:13
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Nem irodaval kell menni - ezt most minden rosszindulattol mentesen mondom. Mi mindig magunknak foglalunk (bar nem tudom milyen arkategoriakra gondolsz, nalunk ez 4-5*-os hoteleknel van) es a legrosszabb ami eddig elofordult hogy elso ejszaka egy elso emeleti szobaban kellett aludnunk - persze ez igy ingyen volt mert nem ezert fizettunk - es utana megkaptuk azt a szobat amiert fizettuk, azzal a kilatassal amiert fizettuk.

Mondjuk ilyenkor ne az irodahoz menj, hanem a hotel szemelyzetehez. Az iroda szerintem csak egy plusz akadaly faktor a kommunikacioban.

2016. jún. 20. 08:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk velünk még nem fordult elő, hogy a fizetett szobaert másmilyent kaptunk. De ha előfordult volna egyből a szálloda recepciojahoz mennek reklamálni. Ha határozott vagy, akkor úgyis odaadják a szobát, maximum vársz egy napot rá, mert épp valaki ott alszik de másnap úgyis kiadják. Olyan előfordult, hogy szerettünk volna a fő épületben szobát kapni, ezért egybol érkezés után beszéltünk a recepcioval. Meg is ígértek, de csak másnapra, addig maradtunk a régiben.

Szóval csak határozottnak kell lenni, ennyi az egész. Ok úgyis kiadják a szobákat minden nap, es nekik mindegy hogy kinek. Az irodával meg tényleg nem érdemes ilyenkor beszélni. Ok is csak ugyanazt tudnak csinálni mint te, de te ott vagy helyben es egybol el tudod intézni, ok meg alszanak rá egyet-kettőt, mire megemelik a telefont (jo esetben).

2016. jún. 20. 08:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Eloszor is en is azt tudom mondani amit az elozo. Ne irodaval menj, hanem egyenileg szervezd, es elotte csekkold le a hotelt a neten (Tripadvisor, Booking) igy nagyjabol tudod mit varhatsz es valoszinu nem er meglepetes. Nekem ez mindig bevalt.

Ha irodaval mesz: attol fugg,hova. Beszelj par szot a recepciossal angolul vagy ha arab orszagban vagy, franciaul. Koszonj szepen, mosolyogj ra, esetleg adj nemi baksist a bejelentkezeskor. Nekem ez mindig bevalt :)

2016. jún. 20. 09:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Nincs tapasztalatom az irodai szobafoglalással mert mindig egyénileg foglalunk szobát, így mindig azt kapjuk amit akartunk. De ha én úgy járnák, hogy irodával egy tengerpartra néző szoba helyett mást kapnék akkor addig reklamálnék amíg meg nem adják.
2016. jún. 20. 09:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Ne irodàval menj! Csak beszedik a pènzt a felàras szobàèrt, aztàn széttàrjàk a kezüket ha nincs. (Eleve olyan szerződést tesznek elèd, amin rajta van hogy helyhiàny esetén nem fix a szobàd). Kizárólag egyèni szervezésben èrdemes menni.
2016. jún. 20. 11:20
 6/8 anonim ***** válasza:
ne irodával menj engem is átvágtak. Más szobát kaptunk ők meg széttárták a kezüket.
2016. jún. 20. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne irodával menj, hanem privát foglald (pl. booking.com, szálloda saját honlapja, stb. A megjegyzésbe írd bele, hogy mik az igényeid, jelezd, hogy ehhez mindenképp ragaszkodsz, és kérdezd meg, hogy kell-e valamilyen felárat fizetned, hogy biztosan ilyet kapj.
2016. jún. 21. 18:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Nnnnna! Elbrekegtem, hogy honeymoonon vagyunk (tul.képp nem is :) és rá is erősítettem és lássatok csodát! magasabb kategóriájú szobát kaptunk :)

Köszönöm a tanácsokat :)

2016. júl. 1. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!