Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szabadúszó/Freelance munkák...

Szabadúszó/Freelance munkák után, hogy adózzak 2025-ben?

Figyelt kérdés
Sziasztok, úgy gondolom van jelenleg időm ilyen munkákat is vállalni de teljesen elvesztem az interneten lévő rengeteg adat között, hogy mégis hogyan kellene az ilyen bevételek után leadózni. Jelenleg van teljes, 40 órás állásom is, de mellette belefér. A munkákat fiverr, upwork és társai oldalakról szeretném fogadni. Eddig amit sikerült úgy megértenem, hogy vagy adószámos magánszemélyként kellene ezt csinálnom, vagy átalányadózással, de tulajdonképpen ebben sem vagyok biztos. Menjek el inkább egy könyvelőhöz aki tiszta vizet tud önteni a pohárba, vagy nem olyan bonyolult csak én bonyolítom túl magamnak?

tegnap 22:19
 1/1 anonim ***** válasza:

adószámos magánszemélyként biztos nem csinálhatod.

katas nem lehetsz mivel van főállásod

így marad az általány adó. Mivel van főállásod így az adózás mértéke is változik. Ezt majd a könyvelő megmondja, hogy mennyi bevételig leszel adómentes.

tegnap 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!