Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » E-papíron lehet e beadni...

E-papíron lehet e beadni részletfizetési kérelmet a NAV-hoz?

Figyelt kérdés
Szünetelő egyéni vállalkozó vagyok és mivel a számítógépem újra lett telepítve az ANYK keretprogram és a mentett adatok nem elérhetők, papír alapon nem akarok vesződni a kérelemmel, a kérdésem az, ha e-papíron adok be egy részletfizetéso kérelmet, amiben megadok minden szükséges adatot azt elfogadják?

ma 19:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Felhívod a könyvelőd, vagy a NAV 1819-es telefonszámát és elmondják. Ezért vannak.

A könyvelőd nem ismerem, de a NAV-osok ezen a telefonszámon általában tényleg jó fejek és normálisan elmagyarázzák a dolgokat, ha tájékozódni akar az ember.

Most, ha itt kapsz egy választ, aztán kiderül, hogy az ellenkezője lett volna a helyes válasz, te szívod meg. Nem éri meg a kockázat...

ma 20:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem köszi, de sok hasznos választ kaptam már itt, abban bízom, hátha olvassa valaki, aki adott be már így kérelmet. Amúgy hétfőm mindenképp hívom őket.
ma 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Automatikus részletfizetés kérelme egyéni vállalkozóként a NAV-tól?

Egyéni vállalkozó vagyok. Májusban és júniusban nem fizettem adót, így július 12-én lenne esedékes a fizetés egy összegben. Nagyjából 300ezer forintról van szó. Sajnos a fent említett határidőig biztosan nem tudom befizetni. 2025/06/25-én ügyfélkapun keresztül...

A NAV az elektronikus beküldött részletfizetési kérelmet milyen gyorsan dolgozza fel?

Mennyi idő múlva reagálnak, mik a tapasztalatok? Köszönöm!

Van a Navnál tartozásom. Ha részletfizetesi kerelmem elfogadjak a folyoszamlam felszabadul az inkasszó alól?

5évig kulfoldon dolgoztam. A munkaugyinel bemutattam a papírokat, navnál nem ( tudom utolag hulye voltam ez van) ott tartok, hogy 250 000tartozasom van. A legutobbi fizum nem tudtam mar levenni. Most kertem reszletfizetest, vegrehajtas alatt allok. Ha megadjsk, akkor...

NAV mennyi idő alatt bírál el egy részletfizetési kérelmet?

Egy hónapja kaptam egy felszolító levelet SZJA tartozás miatt, de még nem tudtam rendezni a tartozásomat. Beszéltem velük telefonon és kaptam 10 napot, de nem volt elég. Egy hete küldtem nekik egy ajánlott elsőbbségi levelet, melyben kértem őket, hogy had fizessem be...

Melyik nyomtatványon lehet ügyfélkapun keresztül részletfizetési kérelmet benyújtani a NAV-hoz?

Nem találom a nyomtatványkitöltő programok között ezt az adatlapot. Vagy nincs is ilyen? A sima kérelem nyomtatványt letöltöttem pdf-ben, de azt csak postai úton, vagy személyesen lehet leadni, viszont gyorsabb lenne az ügyfélkapun keresztül benyújtani a kérelmet. Előre is köszönöm a válaszokat!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!