A doki kiírt egy hét táppénzre, de én nem szóltam a munkahelyemen és végig dolgoztam, ilyenkor mi van? Nyilván nem vittem be a táppénzes papírt és semmi nem történt, mintha nem is lettem volna beteg. Lehet ebből bármi gond?

válasza:

válasza:

válasza:Semmi gond nem lehet belőle.
Én rendszeresen csináltam ilyet az elmúlt 38 év alatt. Semmit nem jelentettem a dokinak belőle.
Nem vagy köteles igénybe venni a keresőképtelenséggel járó ellátásokat. A doki igazolása azt igazolja, hogy ha nem mész be dolgozni, akkor jogosan vagy távol a munkától, és adott esetben az ezzel járó ellátásokat is jogosan kapod.
De ha te nem kérsz belőle, ahhoz is jogod van.
"Ez táppénz csalás"
Pont az ellenkezője a táppénzcsalás. Amikor nem is vagy beteg valójában, és igénybe veszed rá az ellátásokat.

válasza:... hidd el, hogy a NEAK nem fog bilincsben elvinni, hogy nem kellett táppénzt fizetnie neked, és a munkáltató sem fog rondán nézni rád, hogy nem dolgoztál, és közben betegszabdságra bért kell fizetnie.
Egyetlenegy esetben van "bukta". Ha fertőző betegség miatt zártak karanténba és te a tiltás ellenére mégis elmentél dolgozni.
Itt sem a munkavégzés a probléma, hanem az, hogy megfertőzhetsz másokat. Ezt akadályozzák meg a karanténnal, amikor is köteles vagy otthon maradni még akkor is, ha úgy gondolod, hogy tudnál dolgozni.
De gondolom nem erről van szó, mivel csak 1 hét. A karantén azért több hét szokott lenni.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Már hétfő óta betegeskedek és így dolgoztam,nagyon sok mindent én készítettem elő a leltárra rengeteg munkám benne van,ráadásul este 10ig tart a leltár és másnap reggel én megyek dolgozni maximum 3 órát tudnék aludni ,mert messze lakok a munkahelyemtől😅 Rendesen félek...
Ózd, vagy Miskolc környékén van ilyen lehetőség, nem tudja valaki véletlen?
:D persze tudom hogy sehol. De ha kb havonta egy akut vakbèlgyulladás tüneteit hordom ki lábon és képtelen vagyok bemenni,akkor mit tehetnék? Nem az a lényeg,hogy van-e ilyen betegség...vagy menjek orvoshoz... Én most csak egy hasonlatot mondtam és én tudom hogy...
Ha egy hónapban a munkahelyen van 2 plusz napom, de 2 napot betegszabadságon vagyok, akkor azt hogyan számolják el a munkatörvénykönyve szerint? A fix béremen felül a 2 plusz napomra megkapom a 70% táppénzt? Elvégre a kötelező órákat ledolgoztam
Vagy ez csak a gyermek születésétől 3 évig érvényes? Nagyon sürgős lenne, kérlek segítsetek!!!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!