Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A doki kiírt egy hét táppénzre...

A doki kiírt egy hét táppénzre, de én nem szóltam a munkahelyemen és végig dolgoztam, ilyenkor mi van? Nyilván nem vittem be a táppénzes papírt és semmi nem történt, mintha nem is lettem volna beteg. Lehet ebből bármi gond?

Figyelt kérdés
máj. 22. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Semmi. Fizetést kapsz. Nem éltél vele. Viszont köteles vagy a dokinak jelenteni, mert Ő meg lejelentett a TB-nél.
máj. 22. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:
20%
Ez táppénz csalás, ugyanolyan mintha TP alatt napi bejelentővel dolgozol.
máj. 22. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
26%

Semmi gond nem lehet belőle.

Én rendszeresen csináltam ilyet az elmúlt 38 év alatt. Semmit nem jelentettem a dokinak belőle.

Nem vagy köteles igénybe venni a keresőképtelenséggel járó ellátásokat. A doki igazolása azt igazolja, hogy ha nem mész be dolgozni, akkor jogosan vagy távol a munkától, és adott esetben az ezzel járó ellátásokat is jogosan kapod.

De ha te nem kérsz belőle, ahhoz is jogod van.

"Ez táppénz csalás"

Pont az ellenkezője a táppénzcsalás. Amikor nem is vagy beteg valójában, és igénybe veszed rá az ellátásokat.

máj. 23. 05:32
 4/6 anonim ***** válasza:
58%

... hidd el, hogy a NEAK nem fog bilincsben elvinni, hogy nem kellett táppénzt fizetnie neked, és a munkáltató sem fog rondán nézni rád, hogy nem dolgoztál, és közben betegszabdságra bért kell fizetnie.

Egyetlenegy esetben van "bukta". Ha fertőző betegség miatt zártak karanténba és te a tiltás ellenére mégis elmentél dolgozni.

Itt sem a munkavégzés a probléma, hanem az, hogy megfertőzhetsz másokat. Ezt akadályozzák meg a karanténnal, amikor is köteles vagy otthon maradni még akkor is, ha úgy gondolod, hogy tudnál dolgozni.

De gondolom nem erről van szó, mivel csak 1 hét. A karantén azért több hét szokott lenni.

máj. 23. 05:37
 5/6 anonim ***** válasza:
58%
Semmi gondod nem lehet. Nem adtál le táppénzes papírt, nincs mit abbòl elszámolni.
máj. 23. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Nyilván az orvoshoz visszamennék és elmondanám, hogy mi volt valójában. Valószínűleg neki lehetősége van stornózni egy ideig ezt a betegállományt. Az állami rendszerekben ez úgy látszik, hogy táppénzen voltál. Az, hogy erre kifizetést nem igényeltél az OEP-től, az csak az egyik része a történteknek, tehát táppénz csaló nem vagy. De ha idén ez az első táppénzed, akkor abból lehet probléma, hogy az első két hét az betegszabadság, és a munkáltató kell fizesse. Egyeztess mindenképpen, és ne hallgass, mint szar a fűben. Lehet, hogy csak hónapok múlva akad össze a rendszerben a téves adat, amikor már a háziorvos nem tud beavatkozni. Minél hamarabb tisztáznám.
jún. 5. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Most lesz éves leltárt a munkahelyemen de iszonyat beteg vagyok,hogy kéne ezt leközölni?

Már hétfő óta betegeskedek és így dolgoztam,nagyon sok mindent én készítettem elő a leltárra rengeteg munkám benne van,ráadásul este 10ig tart a leltár és másnap reggel én megyek dolgozni maximum 3 órát tudnék aludni ,mert messze lakok a munkahelyemtől😅 Rendesen félek...

Rehabos munkahelyen mennyi pénz lehet keresni? Ülőmunkát tudnék csak végezni!

Ózd, vagy Miskolc környékén van ilyen lehetőség, nem tudja valaki véletlen?

Ha havonta betegállományba megyek azt milyen munkahelyen tolerálják?

:D persze tudom hogy sehol. De ha kb havonta egy akut vakbèlgyulladás tüneteit hordom ki lábon és képtelen vagyok bemenni,akkor mit tehetnék? Nem az a lényeg,hogy van-e ilyen betegség...vagy menjek orvoshoz... Én most csak egy hasonlatot mondtam és én tudom hogy...

Ha munkahelyen van 2 plusz napom, de beteg vagyok 2 napot, hogy számolják el?

Ha egy hónapban a munkahelyen van 2 plusz napom, de 2 napot betegszabadságon vagyok, akkor azt hogyan számolják el a munkatörvénykönyve szerint? A fix béremen felül a 2 plusz napomra megkapom a 70% táppénzt? Elvégre a kötelező órákat ledolgoztam

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!