Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Havi, NETTÓ álláskeresési...

Havi, NETTÓ álláskeresési járadék számolása?

Figyelt kérdés

Üdv, az lenne a kérdésem, hogy az "álláskeresési járadék megállapító határozatán" feltültetett napi, bruttó (teszemazt) 2000 Ft-ból hogyan tudom kiszámolni a havi nettó összeget?

Csak egyszerűen szorzás 30-cal és levonom a 27%-ot, vagy valahogy máshogy kell?

2012. ápr. 23. 20:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A havi bruttód attól függ, hogy az adott hónapban hány napot voltál álláskeresésin.

Ha nem voltál egész hónapban, csak mondjuk 20 napon keresztül, akkor a napi összeget 20-szal szorozzák.

Ha pl. májusban egész hónapban álláskeresésin vagy, akkor 31-gyel szoroznak.

Az így kapott bruttó összegből vonnak 10% nyugdíjjárulékot és 16% Szja előleget.

Ha teszem azt 5 napot vagy álláskeresésin a hónapban, napi bruttó 2ezerrel, akkor 7400 nettót kapsz. Ha 30 napig napi 2ezerrel, akkor 44400-at.

2012. ápr. 24. 07:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. ápr. 24. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan adózik a 2011-re vonatkozó, de 2012-ben kifizetett álláskeresési járadék?

2011. december 13-tól voltam jogosult álláskeresési járadékra, aminek a kifizetése januárban történt. A levonásokat, már az új, 2012-es szabályok szerint végezték, így többezer forinttól estem el, ami nekem most nagyon számít(ana). Én úgy gondolnám, hogy ami előző évre...

2010-ben Passzív táppénz 1hó, álláskeresési járadék 4hó, tgyás 6hó, gyed 2hó után adóbevallásba beírhatóm a 12havi jogosultságot?

Mert a eü. Pénztár által kiküldött adatlapoknál a gyás-nél idézem: "a kifizető által, az adóelőleg levonásánál figyelembe vett kedvezmények: adóelőleg:számított adóelőleg 52 321 ft de adójóváírásos sor nincs feltüntetve. -Tehát akkor azért ezt is számolhatom?

Az SZJA bevallás melyik sorába kell beírni az álláskeresési járadék összegét?

és a passzív táppénzt a más bérjövedelem sorába kell írni? tudnátok nekem segíteni? előre is köszi!

Idénymunka és álláskeresési járadék adóbevallása?

Az idénymunkából szerzett éves jövedelem 590ezer ft volt, mivel mellette álláskersési járadék is volt 322ezer ft, be kell vallanom. Na már az nem világos számomra,hogy ha nem lett volna álláskeresési, ugye semmi kötelezettség nem lenne, így viszont még 40ezer ft adót kell fizetni. Jól van ez így?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!