Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tudomásom van egy illetőről,...

Tudomásom van egy illetőről, hogy rengeteg adótartozása van. Eddig nem igazán volt munkája.2hónapja van egy bejelentett munkahelye. Hogyan tudnám értesíteni az apehot, hogy biztosan nézzenek a körme alá?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 19. 11:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szerencsére én mindig becsületes életet éltem!!Nincs mit titkoljak.Csupán megérdemelné ez az illető a méltó "jutalmát"
2014. ápr. 19. 14:51
 12/20 anonim ***** válasza:
96%
Jó, ha becsületes vagy és nincs mit titkolnod, nemmellesleg te vagy az igazság bajnoka is egy személyben akkor miért is nem mersz a saját neved vállalásával bejelentést tenni? A NAV nem fogja kiadni azt, hogy ki tette a bejelentést.
2014. ápr. 19. 15:15
 13/20 A kérdező kommentje:
Végül is,bemehetek személyesen,igy hamarabb utolérik.
2014. ápr. 19. 15:22
 14/20 anonim ***** válasza:
27%

Szegény kérdezőt elhagyta a palija, ezért akar feljelentgetni :)

Minden 3adik feljelentést sárga szemű hölgyemények tesznek a volt partnerük szopatására.

Kedves volt párom is feljelentett, hogy nem fizetek gyerektartást pedig már van munkám. Az már más tészta, hogy 2 éves volt a gyereke mikor megismertem! Nem vettem el, el sem jegyeztem, közös gyerekünk sincs. Mégis kapom az ügyvédi papírokat tőle, csak nem értem mire fel???

2014. ápr. 19. 16:03
 15/20 anonim ***** válasza:
80%

mégis mit akarsz bejelenteni?

Ha van hivatalosan munkája, akkor a NAV arról tud, szépen le fogják tiltani a béréből az adótartozását.

De ha annyira mocsok lenne, mint mondod, akkor nem lenne bejelentett melója, feketén dolgozna, mert pontosan tudná, hogy mihelyst munkát vállal, jön a letiltás.

Szóval szerintem hagyd a fenébe a bosszút.

2014. ápr. 19. 16:22
 16/20 A kérdező kommentje:
Ez lesz a 2.hónapja hogy ott dolgozik.Hát sajnos megérdemli amit kap!!Ennyire gyorsan lecsapna rá a NAV?
2014. ápr. 19. 16:53
 17/20 A kérdező kommentje:
Ült már börtönbe lopásért is.Most egy haverjánál dolgozik.Amúgy kamu cégei voltak és más finomságok.
2014. ápr. 19. 17:45
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Neked nagyon hiányzik ez a pali az látszik, a saját érdeked, hogy beletörődj már NEM KELLESZ NEKI!

Amíg 1üt voltatok, akkor kellett volna magadhoz láncolnod, nem így utólag mérgelődni. Ez nem vezet semmi jóra!

2014. ápr. 19. 19:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem amúgy, hogy jelen esetben mi az a tény vagy adat, amely közérdekű bejelentésre adna okot.

Egyrészt az, hogy mekkora az adótartozása - hacsak nem listás tartozó - az adótitok, tehát információd nem nagyon lehet róla. Ha mégis van, akkor vagy az adott személytől tudod, vagy mendemondából. Tehát már itt rossz helyzetbe kerülhetsz, és áteshetsz a ló túlsó oldalára, merthogy szenzitív adattal élsz vissza.

Szintén elmondtuk, hogy ha legális munkahelye van, akkor az adóhatóság ennek tudatában vagy, így a tetted az adóhatóság részéről nem BEJELENTÉS, hanem szimpla okoskodás, amely nem jut az első ügyintézőnél tovább. Pont azért, mert 1) az adóhátralékáról tud az adóhatóság, tehát te semmilyen releváns és plusz információt nem közölsz, 2) a legális munkahelyéről tud az adóhatóság, tehát te semmilyen releváns és plusz információt nem közölsz.

Esetedben tulajdonképpen nem is a személy besározása a cél, hanem kvázi-panaszbejelentés az eljáró hatósággal szemben, merthogy "nem teszik a dolgukat".

Véleményem szerint nincs információd az illető bérhelyzetéről, ennek megfelelően letiltásáról, vagy nincs információd az adóhatósággal kötött fizetést könnyítő megállapodásokról vagy egyéb egyezségekről. Ez pedig azért mind-mind fontos információ lehetne.

Az, hogy VÉLEMÉNYED szerint mit érdemel meg, meg az, hogy az adóhatóság szemében a minimálbéres jövedelméből letiltható 20-30e Ft-nyi összeg mennyire éri el az ingerküszöböt az két különböző dolog.

Az pedig nem igaz, hogy az adóhatóság nem adja ki a bejelentő adatait vagyonosodási vizsgálatnál. Akár szembesíthet is.

2014. ápr. 22. 02:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Miért foglalkozol te azzal, hogy más mit csinál? Egyébként a NAV weboldalán lehet bejelentést tenni, de nem hiszem hogy bármit is csinálni fognak.
2014. máj. 9. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!