Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Magánszemélyként eladott...

Magánszemélyként eladott ingatlan után mikorra kell befizetni az adót?

Figyelt kérdés
Elég a következő adóbevallásig (2015 május 20.) fizetni, vagy van korábbi határidő?
2014. jún. 1. 17:49
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha 2014. évben értékesítetted, és származott belőle adóköteles jövedelem, akkor 2015. május 20. a befizetési határidő + a bevallási is.
2014. jún. 1. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Hol találok olyan sokak által látogatott honlapot, ahol magánszemélyként ingatlan-hirdetést adhatnék fel?

Melyik a legjobb, ahol csak a megjelenésért kell esetleg fizetni és nem száll rá az emberre ingatlanközvetítő?

Aliexpress-ről rendelt termékek esetében magánszemélyként adják fel a csomagot? Mi a tapasztalat erről?

Vám- és áfafizetés miatt kérdem. Itt ( azt írja az egyik válaszoló, hogy magánszemélytől érkező (gondolom ajándék címen) magasabb összeg is adó- és vámmentes. Mi ez az összeg? És azt honnan tudom, hogy magánszemélyként adja-e fel a csomagot? Nem túl jó az angolom.

Ha magánszemélyként adok el kézműves tárgyakat, mennyi az az éves maximális összeg ami után nem kell külön adózni?

Vagy hogy működik az adózás a kézműves tárgyak eladásából származó jövedelemből?

Határidőre lehet ingatlant eladni?

Jelenleg nem eladható az egyik ingatlan, de 2év múlva már igen(jogi problámák). Kérdésem az, hogy tudunk-e olyan szerződést csinálni ami arra ad lehetőséget, hogy én egy későbbi időpontban leszek tulajdonos és a jelenlegi tulaj miután beleegyezik nem adhatja másnak el az ingatlant.

Ingatlan szerzést hol kell szerepeltetni az adóbevallásban?

2013-ban vásároltam ingatlant hitelre. Ezt kell szerepeltetni az adóbevallásban? Ha igen, akkor hol? Melyik soron?

Tudtok ajánlani olyan külföldi honlapokat (a lehető legtöbb országban), ahol ingatlanomat ingyen hirdethetem magánszemélyként?

Érdekelnek olyan külföldi aukciós oldalak is, ahol a termékek árverése az eladónak ingyenes! (Például olyat, mint itthon a www.zsibvasar.hu oldal.) Előre is nagyon köszönöm a segítségeiteket, válaszaitokat!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!