Magánszemélyként eladott ingatlan után mikorra kell befizetni az adót?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Melyik a legjobb, ahol csak a megjelenésért kell esetleg fizetni és nem száll rá az emberre ingatlanközvetítő?
Vám- és áfafizetés miatt kérdem. Itt ( azt írja az egyik válaszoló, hogy magánszemélytől érkező (gondolom ajándék címen) magasabb összeg is adó- és vámmentes. Mi ez az összeg? És azt honnan tudom, hogy magánszemélyként adja-e fel a csomagot? Nem túl jó az angolom.
Vagy hogy működik az adózás a kézműves tárgyak eladásából származó jövedelemből?
Jelenleg nem eladható az egyik ingatlan, de 2év múlva már igen(jogi problámák). Kérdésem az, hogy tudunk-e olyan szerződést csinálni ami arra ad lehetőséget, hogy én egy későbbi időpontban leszek tulajdonos és a jelenlegi tulaj miután beleegyezik nem adhatja másnak el az ingatlant.
2013-ban vásároltam ingatlant hitelre. Ezt kell szerepeltetni az adóbevallásban? Ha igen, akkor hol? Melyik soron?
Érdekelnek olyan külföldi aukciós oldalak is, ahol a termékek árverése az eladónak ingyenes! (Például olyat, mint itthon a www.zsibvasar.hu oldal.) Előre is nagyon köszönöm a segítségeiteket, válaszaitokat!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!