Aliexpress-ről rendelt termékek esetében magánszemélyként adják fel a csomagot? Mi a tapasztalat erről?

válasza:Néha magánszemélyként, néha cégként.
De teljesen mindegy, mert a kínából érkező csomagoknál ezt a VPOP nem veszi figyelembe, automatikusan MINDEN csomagot céges vásárlásként kezelnek és punk tum, tehát 22 eur felett mindenre megy az áfa, ha fejen állsz akkor is.
Érdekes kérdés lenne, hogy miért kezelik másként, ha ez szabályozott dolog.
De ez most nem is lényeges számomra. Nem akartam kijátszani a rendszert, csak tudni akartam, mire számíthatok. És akkor most már tudom. :-)
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Vagy hogy működik az adózás a kézműves tárgyak eladásából származó jövedelemből?
Sziaztok! A kérdésem az lenne, hogy én webfejlesztéssel foglalkozom, és egyre több cég keres meg, hogy csináljak nekik honlapot, csak az a gond, hogy el is mennek, mert nem tudok nekik számlát adni. Valószínűleg azért mert munka mellett csinálom és elég olcsón...
Diák melónál dolgoztam 3 hónapot adminisztrátor meg bolt kisegítő címen, jogosult vagyok adóalapot csökkentő családi kedvezményre.
Napi 5ezer ft lenne, de csak alkalomszerűen. Hogy lehet hivatalosan megoldani?
Sanos a NAV-nál sem tudtak pontos információval szolgálni azzal kapcsolatban, mit is írhatunk le pontosan költségként. A számítógép vásárlás vajon annak számít?
Egyszerűen levonom az összegét a bevételemből vagy be kell valahova nyújtani a számlát is? Ezenkívül azt is hallottam, hogy az internet díját is el lehet számolni költségként. Vagy pl hogy van az, hogy a bevétel 10%-át bizonyíték nélkül elszámolhatom költségként?...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!