Használt áruk kereskedése után hogyan kell adózni?

válasza:Amilyen céged van, és amilyen adónembe tartozól.
Könyvelő segít benne az a dolga!
Kapcsolódó kérdések:
Meg kiskoru vagyok es nemtudok adni szamlat.es banki folyoszamlam sincs.viszont a ruhaimmal nem tudok mar mit kezdeni.
Elég sok ékszerem és ruhám van amit alig használtam, valamit egyáltalán nem. Ha ezeket apróhirdetéses oldalon eladom és 600ezer Forint alatt maradok úgy még adómentes, vagy rám szállhatnak, hogy túl sok új holmit árulok?
1-2 éves készülékemet szeretném eladni, hivatalosan adóköteles-e ? Kell-e számlát adnom stb, ha hivatalosan szeretnék eljárni.
Illetve ha kell hogyan tudja? Új termék esetében hogy van? Mivel a költségeket se lehet elszámolni még nem lép be az Áfa körébe, így ha egy termékre áfás számlát kérek azt úgyse tudom visszaigényelni de mindenképp kell? Mi a helyzet a külföldről érkező termékekkel amit...
Csak a lízing díj áfája igényelhető vissza, a kezdő részleté nem? A teljes lízing díj áfája visszigényelhető? Új és használt autóra is működik-e? Egyaltál megéri-e visszaigényelni?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!