Hány %-nak kell meglennie saját erőnek, ha úgy szeretnénk felvenni lakáshitelt, hogy ne kérjenek kezest, fedezetet és jövedelem igazolást, hanem a megvásárolandó lakás legyen a fedezet?

válasza:Jellemzően az az alapállapot, hogy amit megveszel az a fedezet...
Nem tudom mennyire szigorodtak a feltételek a válság miatt, de korábban 15-20% önrészt vártak el minimum.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Létezik tisztán fedezet alapú hitel, ahol nem kérnek jövedelemigazolást (ERSTE, AXA)és vannak az egyéb finanszírozók (Osztrák hitel, Lombard)akik szintén adnak hitel jövedelem nélkül is, de legalább 50-60% önrészt várnak el és a kamat is jóval magasabb, mintha igazolnátok jövedelmet.
Több bank pl megelégszik 3 havi bankszámlára érkező jövedelelmmel és máris jövedelemalapon ad hitelt sokkal jobb feltételekkel, mint jövedelem nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Több választ olvastam, ahol a személy szerintem felelőtlenül a semmibe akar gyereket szülni. Nem vagyok életellenes, nem gondolom, hogy a tökéletes pillanatra kellene várni(600eHUF/hó), de valamiből kell cipőt, élelmet venni a gyereknek. Te milyen körülmények közé szülöd a babád?
(pont a fidesz harcolta ki!). Szerintem, a legtöbb embernek kb. a fizetését súrolja a törlesztőrészlet, de legaláb a felét. Namármost, aki forintra vált, és mondjuk volt havonta 100e nettója, az most 33e-t törleszthet havonta. Akkor meddig megy a futamidő? Újabb 35...
Aki nem kap ft hitelt,és nincs megtakaritása gondolkodik abban hogy eladja a lakását? nekünk ez lenne az egyetlen megoldás de nem tudunk dönteni.Annyi pénzt beleöltünk már és ha eladjuk akkoris ki kellene potolni,tehát semmi nem maradna. még minidg megoldottuk hogy...
Érdekelne hogy miből lehet visszaigényelni adóbevalláskor.Minden féle válasz érdekelne.
Szeretnék érdeklödni hogy milyen menete van az osztrák lakás hitelnek?ki mennyire van megelégedve vele?minden információ érdekel.köszönöm!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!