Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hány %-nak kell meglennie...

Hány %-nak kell meglennie saját erőnek, ha úgy szeretnénk felvenni lakáshitelt, hogy ne kérjenek kezest, fedezetet és jövedelem igazolást, hanem a megvásárolandó lakás legyen a fedezet?

Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyunk bejelentve és fedezetünk nincs,tehát ez az út nem járható. Vagy ilyenkor nem tudunk kérni lakásvásárlási hitelt?
2009. jan. 6. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Jellemzően az az alapállapot, hogy amit megveszel az a fedezet...

Nem tudom mennyire szigorodtak a feltételek a válság miatt, de korábban 15-20% önrészt vártak el minimum.

2009. jan. 6. 11:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem egy hitelekkel foglalkozó ismerősöm azt mondta, hogy most 30-40% önerő kell a hitelekhez.
2009. jan. 6. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:
A 2. válaszoló vagyok. Viszont jövedelemigazolást én úgy tudom, hogy minden esetben kérnek a hitelbírálathoz.
2009. jan. 6. 14:03
 4/7 anonim ***** válasza:
jövedelemigazolás nélkül nem fog menni.
2009. jan. 6. 14:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez a válság miatt a bankok nagyobb önrészt kérnek.De a jövedelemigazolás az mindenképp kell mert attól hogy a lakást a fedezet mi a biztosíték hogy fizetni tudod a törlasztőrészleteket.A másik teljes vételárat nem fogod megkapni hitelre.
2009. jan. 6. 15:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Létezik tisztán fedezet alapú hitel, ahol nem kérnek jövedelemigazolást (ERSTE, AXA)és vannak az egyéb finanszírozók (Osztrák hitel, Lombard)akik szintén adnak hitel jövedelem nélkül is, de legalább 50-60% önrészt várnak el és a kamat is jóval magasabb, mintha igazolnátok jövedelmet.

Több bank pl megelégszik 3 havi bankszámlára érkező jövedelelmmel és máris jövedelemalapon ad hitelt sokkal jobb feltételekkel, mint jövedelem nélkül.

2009. jan. 6. 16:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem a teljesre kellene a hitel,hanem kb 60%-ra azaz 40 körül tudnánk lerakni. Akkor ezek szerint kicsi az esély és mindenképpen valami bejelentés kellene. Köszönöm szépen a válaszokat!
2009. jan. 6. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Gyerekvállalás jövedelem, lakás nélkül? A sorsra, véletlenre bízod a gyereked jövőjét? Úgy gondolod, hogy majd hirtelen történik valami csoda, mások...

Több választ olvastam, ahol a személy szerintem felelőtlenül a semmibe akar gyereket szülni. Nem vagyok életellenes, nem gondolom, hogy a tökéletes pillanatra kellene várni(600eHUF/hó), de valamiből kell cipőt, élelmet venni a gyereknek. Te milyen körülmények közé szülöd a babád?

Vágjátok? A nagy végtörlesztési rohamban nem esik szó arról, hogy a bankok csak a nettó jövedelem 33%-áig engedik el a törlesztőrészletet

(pont a fidesz harcolta ki!). Szerintem, a legtöbb embernek kb. a fizetését súrolja a törlesztőrészlet, de legaláb a felét. Namármost, aki forintra vált, és mondjuk volt havonta 100e nettója, az most 33e-t törleszthet havonta. Akkor meddig megy a futamidő? Újabb 35...

Végtörlesztés lakás eladásból?

Aki nem kap ft hitelt,és nincs megtakaritása gondolkodik abban hogy eladja a lakását? nekünk ez lenne az egyetlen megoldás de nem tudunk dönteni.Annyi pénzt beleöltünk már és ha eladjuk akkoris ki kellene potolni,tehát semmi nem maradna. még minidg megoldottuk hogy...

Osztrák banknál vett fel valaki lakás hitelt?

Szeretnék érdeklödni hogy milyen menete van az osztrák lakás hitelnek?ki mennyire van megelégedve vele?minden információ érdekel.köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!