Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egyedülálló vagyok, és folyósz...

Egyedülálló vagyok, és folyószámlahitelből tartom fenn magamat, ez sajnos a magyar valóság, rajtam kívül is így élnek meg az emberek? 31/F

Figyelt kérdés
360 ezer Ft-ot keresek, ami eléggé kevés, ugyanis lakhatásra elmegy 150 ezer Ft-om+mobil előfizetésre 20 ezer, és akkor ami marad abból éljen meg az ember, jelenleg 312 ezer Ft-al vagyok mínuszban, ez a magyar kormány hibája, hogy ilyen szegény vagyok.

ápr. 27. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/130 anonim ***** válasza:
81%
Ez nem a magyar kormány hibája, ha ennyire szűkösek a keretek, akkor a koltsegekbol kell visszább venni. Lakhatásra ne egyedül fizessél, hanem egy bérlő társsal közösen vagy bérelj egy szobát. A 20 ezer Ft-os előfizu helyett nem lenne elég havi szinten egy 3-5 ezer Ft-os feltöltőkártyás megoldás? Nekem se volt a legjobb a fizum, átgondoltan a lehetőségeim és még munkahelyet is kénytelen voltam váltani 2 évvel ezelőtt.
ápr. 27. 11:21
 2/130 anonim ***** válasza:
77%

Mielőtt 150-es lakhatásod lett, hol, hogyan laktál?

Nekem feltöltőkártyás telefonom van, havi párszáz Ft-ot költök. Netelőfizetésem van kábeles, az 4200 Ft.

De lehet munkahelyen, iskolában könyvtárban ingyen netezni, így még azt a 4200-t is meg tudnám spórolni, ha arról lenne szó.

ápr. 27. 11:31
 3/130 A kérdező kommentje:
Szüleimnél laktam 26 éves koromig, majd egy időre visszaköltöztem, és újra elmentem albérletbe 2023.novemberében, de igen is a kormány hibája, mert a fizetések nevetségesek, nincsenek köszönőviszonyban a megélhetési költségekkel, szülőkkel nem lakhatok örökké, de ezt ők is mondták
ápr. 27. 12:01
 4/130 anonim ***** válasza:
42%

Tehát 190 ezer forint nem elég minden másra egy fő részére? (Élelmiszer, higénia stb.)

Itt valamit elhallgatsz vagy alapvetőnek veszel valamit, ami nem az.

Az első cél nyilván a folyószámlahitel visszafizetése. Ahhoz akkor lehet nyúlni ha előnyöd származik belőle. Nem arra van, hogy az életszínvonalad növeld, mert akkor ez lesz. Megszokod a jobb életszínvonalat és egyre nagyobb mínuszba mész, mert vissza nem fogod tudni fizetni ha nem változik valami.

A bevételi oldalt kellene növelned és a kiadásokat elkezdeni vezetni, hogy lásd mire megy el a pénzed. Nálunk például ketten egy időben napi 1-2 energiaitalt ittunk, mikor még 200 forint volt 1 darab. Sok kicsi sokra megy alapon ebből is megtakaríthatsz. Vagy egy kis nasi minden nap és megint itt vagy.

De ez egy elég nagy téma. Viszont sosem késő elzedeni tudatosan kezelni a pénzed.

ápr. 27. 12:10
 5/130 anonim ***** válasza:
43%
Nem a kormány hibája az, hogy te nem tudsz gazdálkodni és átképezni magadat. Család nem köt, ha jól értelmezem. Időd van, egészséged még van. Amíg a szüleidnél éltél, miért nem raktad félre a fizetésed nagyobb részét? A 3%-os hitellel az albi helyett fizethetnél törlesztőt, de ennyi év alatt már egy saját kis tanyád, lyukad, bármid lehetne, nem fizetnél bérleti díjat, tehát az mehet félre és vehetsz idővel nagyobbat. 20 ezres előfizetés luxus ilyen esetben. Minek? Nekem nincs előfizetésem, pedig hitelmentesek vagyunk és nagyon jól élünk. Feltöltőkártyás vagyok. Azzal jöttünk fel, hogy nagyon spóroltunk és hasznos, pénzspóroló dolgokba fektettük a pénzt, persze ez nem látványos és áldozatos, ezért a többségnek büdös. Pedig 10-15 év után erősen érződik a hatása... Ebben keresd a hibát. Egyik kormány sem fogja megoldani helyetted.
ápr. 27. 12:12
 6/130 A kérdező kommentje:
A szüleimnek segítenem kellett sokat, egy forintit nem tudtam félre rakni
ápr. 27. 12:18
 7/130 anonim ***** válasza:
16%
Igazad van, hogy a kormány hibája is, mert a boldogulást 90%-ában rábízzák a szülőkre, ha meg ők nem intézik jól, az ember ártatlanul és tehetetlenül kerül ilyen helyzetbe. Másrészt az életben az alkalmazkodás a legfontosabb. Sajnos ebben a helyzetben luxus a 150 ezres albérlet. A folyószámlahitel meg pláne, és hosszú távon csődbe fogsz menni.
ápr. 27. 12:19
 8/130 A kérdező kommentje:
A szüleim nem engedik, hogy ennyi idősen velük lakjak már, de nem is akarnék már, mert élvezem az önállóságot
ápr. 27. 12:27
 9/130 A kérdező kommentje:
Egyébként van egy Pénzügyi-Számviteli Ügyintéző bizonyítványom
ápr. 27. 12:37
 10/130 A kérdező kommentje:
De vissza tudom fizetni, minden hónapban jön fizetés, és vissza is megyek mínuszba sajnos
ápr. 27. 12:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Threads bankkártya fotó valóság?

Szerintetek mennyire valós, hogy most Threadsen az a trend hogy felrakjak a kártyájukat külföldi emberek teljes adatokkal, és azt írják oda hogy azt vasarolsz amit akarsz?

300.000 Ft-os fizetés mellett mekkora hitelt lehet bevállalni a valóság talaján maradva?

Mondjuk 10-15 éves futamidő esetén? Lakást szeretnék venni, van 35 millióm félrerakva, de Budapesten ennyiért még semmi sincs. Én olyan 10-15 millióig nézegettem, de ennek is elég magas a törlesztője. Mellette nem sok pénz marad élni is

Van valóság alapja az állításnak?

Sziasztok! Adott egy ingatlan, aminek 4/10 -ed tulajdonrèszèt árverésen megvettèk. Most az a helyzet, hogy szintén végrehajtás alá kerül egy ugyan ekkora szelete a háznak. (Bonyolult családi problémákkal teli történet.) Azt mondták, hogy nem árverezhetik...

Hogyan kell netbankon utalni?

Mindenki tudja netes világ virtuális,ám postán is felkell adnom a neten utalt összeget?

Osztrák hitelt vett már fel valaki? írogat nekem egy nő de sürgősen kéri tőlem az adatokat. Nem kell semmi le írom neki mennyi hitel kell hány évre...

4.000.000-ft ra 4.900.000-ft ot kéne vissza fizetni 10 vagy 15 év múlva!semmi jövedelem igazolást nem kér csak banki adatokat,ki vagyok,mennyi pénz kell,hol lakok.találkozot valaki ilyennel?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!