Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » K & H kockázati életbiztosítás...

K & H kockázati életbiztosítás megszüntetése? Fizet vissza?

Figyelt kérdés

1 millió ft hitelt vettünk fel, 3 évre, de emellé kellett kötni 10 évre kockázati életbiztosítást, amit 2590ft-jával kell fizetni.

Amint a hitelt visszaadtuk, nem szeretnénk a biztosítást sem tovább fenttartani.

Ha megszüntetjük, visszaadják az eddig befizetett pénzt? Illetve ha kivárnánk a 10 évet, akkor mi lenne?

Emellet a "kedves" ügyintéző rendszeres befektetést is indított, ami havi 5000ft-ot áttesz másik számlára. Én ezt leállítottam 10 ezer ft utan, mikor folyamatosan csak 8300 ft körüli összegeket mutatott. Ettől is meg lehetne szabadulni valahogy?

2022. júl. 6. 08:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A biztosítási díjat természetesen nem fizetik vissza. Menj be a bankba és kérd a szerződésed felbontását. Ha fix idejű szerződés, akkor kérdezd meg ennek a feltételeit persze, mert lehet nagyobbat buksz rajta, mintha inkább fizetnéd tovább.

A fix megtakarítással tégy ugyanígy.

2022. júl. 6. 09:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A kockázati életbiztosítás nem feltétlenül rossz, 2.590 Ft-os havidíjjal még kedvezőnek is mondható. Én megtartanám.

A rendszeres befektetéssel már más a helyzet, az ilyen banki termékeket kerülni kell. Nagyon magas díjakkal működnek, ezért is lett a 10.000 Ft-odból csak 8.300 Ft. Ezt szerintem netbankon is le lehet állítani.

2022. júl. 6. 13:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Miért fizetnék vissza annak a szolgáltatásnak a díját, amit igénybe vettél?
2022. júl. 7. 06:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát, azt mondta az ügyintéző, hogy az visszajár. Én akkor rákérdeztem, hogy a kockázati?? Én úgy tudom az nem jár vissza. Erre azt mondta, hogy ne aggódjak, 10 év múlva jó lesz a két gyereknek az a 300 ezer. Mondom értem. De mindegy, mert a hitelt csak úgy adták. De kíváncsi lettem volna ha nem 1 milliót igénylünk, hanm 10-20at akkor mi lett volna?
2022. júl. 7. 09:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Kockázati életbiztosítás része nem jár vissza. Annál kérték, hogya bank legyen a kedvezményezett? Mert ha igen, akkor szüntesd meg, ha lehetett más (kizárólag, es nem plusz a bank) akkor akár jól is jöhet a családodnak ha bármi ér.
2022. aug. 2. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Unit-linked befektetési életbiztositásom szeretném felmondani az első havi befizetésem után, de a biztositó erre csak akkor hajlandó ha kifizetem a...

Amennyiben nem tudom tovább vállalni a havi befizetéseimet, abban az esetben a biztositó birósági úton hajtsa be rajtam az összeget, amit persze nem szeretnék.

Mikor járok jobban?

Van egy életbiztosításom, ami egy hitelfelvételhez volt kötve. A hitelt visszafizettem, de a biztosítás futamidejéből még lenne 2 év. Ha megszüntetem, és kikérem a bent levő összeget, azt a biztosítási év fordulónapja, (február) előtt tegyem vagy utána?

S. O. S Életbiztositás megszüntetése?

Üdvmindenkinek a segitségeteket szeretném kérni.Nemegész 2éve kötöttem egy 10éves életbiztositást amivel jól berántottak csőbe ,Sajnos akárhogy próbálom megszüntetni egyszerűen nem megy .Azért irok hátha van valakinek valami használható ötlete javaslata amit megosztana...

Cig Pannónia nyugdíjkötvény megszüntetése legegyszerűbben?

Sajnos bedőltem az ismerősöm tuti ajánlatának… később jöttem rá hogy milyen drága a költségük. Sajnos csak két hònap múlva tudok Magyarországra utazni hogy megszüntessem. (“Kedves ismerősömmel” csak személyesen szeretnék beszélni)2021 novemberében kötöttük meg a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!