Junior Projekt Menedzserkènt hogyan képezhetem magam?
Junior Projekt Menedzser vagyok, nincs még tapasztalatom. Mit érdemes gyakorolnom , tanulnom , ami jól mutat az önéletrajzban.
Sajnos nem vesznek fel sehova tapasztalat nélkül.
Az IT-n belül sok olyan ingyenes képzés van, ami megtanítja őket pl. egy nyelvre és ez jòl mutat az önéletrajzban. Ilyesmire gondolok.
Lehet, h nem erre a válaszra vágysz, de a tapasztalat nélküli PM egy ellentmondás mint fogalom.
Több év munkatapasztalat kellene mielőtt valaki belevág a PM irányba, hiszen mit is fog managelni? Hogyan fogja megítélni, h jól mennek-e a dolgok?
Szerintem kezdj el dolgozni és utána meglátod.
Valóban.
Néztem projekt asszisztens állásokat is , de ugyanúgy tapasztalat nélkül nincs sikerem .
Hát, ha IT PM akarsz lenni, akkor IT területen legyél teszter, programozó.
Ha kutatási projekteket akarsz PMelni, akkor dolgozz a szakterületen kutatóként.
Stb stb.
Amennyire PM-kent meg kell ertened a fejlesztési folyamatot annyira idővel Projekt koordinátorként vagy junior PM-kent is megérti.
Hasznosabb, ha fejlesztő volt, de nem alapfeltétel.
Amúgy PM-kent a Prince 2 és PMP vizsga elég hasznos. Inkább a PMP, de oda 3 év tapasztalat kell. Illetve egy IT/gazdasági BSC diploma és jó angol.
6
Pm vizsgákat általában nem is tehetsz pozíció nélkül, mert a vizsgák része egy élő project átvitele.
Kérdező
Koordinatorkent kell kezdened majd pár év után káosz könnyű de önálló projekt munkákat. Egy PM-nek elvaras a több év tapasztalat, a nélkül hiteltelen.
7
Tudom, írtam is hogy a PMP-hez kell, de a Prince 2-hoz nem.
Köszi!
400.000 prince vizsgára sajnos nincs pénzem, ezért keresek hasonló alternatívàt, ami ingyenes.
Van hasonló területen diplomád (pl. Gazdinfo)?
Mert ha nincs akkor lehet hogy tényleg jobb ha előbb fejlesztés és tesztelés irányba mész. Junior PM vagy Project Coordinatort ritkán vesznek fel diploma vagy aktív felsőfokú tanulmányok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!