Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinál egy auditor?...

Mit csinál egy auditor? Milyen végzettség kell hozzá?

Figyelt kérdés

2023. jún. 6. 18:36
 1/3 anonim ***** válasza:
63%

Főként vállalatok pénzügyi kimutatásait hitelesíti (könyvvizsgálói jelentést bocsát ki, amiben azt jelenti ki, hogy a pénzügyi kimutatások mentesek a lényeges hibás állításoktól)

Közgazdászok végzettségűek ők és mérlegképes könyvelők + okleveles könyvvizsgálók. Bankok, biztosítók auditálásához külön vizsgát kell tenniük hogy legyen jogosítványuk aláírni azok pénzügyi kimutatásait, valamint ha IFRS-t alkalmazó vállalatok az ügyfeleik akkor nem árt az se, ha tagjai az ACCA-nek.

2023. jún. 6. 18:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Most találtam egy álláshirdetést, műszakos auditor pozíció, azt írták benne, hogy középfokú végzettség kell...

Érettségivel érdemes lenne jelentkezni?

2023. jún. 6. 19:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az audit szó önmagában vizsgálatot, ellenőrzést jelent, az auditor pedig az a személy, aki ezt végzi. Legáltalánosabban valóban a könyvvizsgálókat szokták auditornak hívni, de lényegében bármilyen területen szükség lehet vizsgálatra, ellenőrzésre, így értelemszerűen ez nem egy általános meghatározás. Igazság szerint én már láttam olyat is, hogy a gyártósori minőségellenőrt hívták "gyártástechnológiai auditor"-nak, amihez konkrétan a 8 általános elég volt.

Ha középfokú végzettséget várnak el (és nem kell szakirányú végzettség), akkor persze, jelentkezhetsz érettségivel, vesztenivalód nem nagyon van.

2023. jún. 6. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Negyven éves fővárosi férfiként középfokú végzettségekkel számos területen tapasztalattal az XVI-kerületbe menjek pizzázni, vagy a BKV-nál legyek villanyszerelő?

Villanyszerelésben világítástechnikában, és bojlerszerelésben van csak tapasztalatom, (kb egy évnyi) nem sokat vezetékeltem, és áramköröket sem terveztem. Pizzázásba, burgerezésbe összesen van kb két évnyi tapasztalatom, ebből fél év a releváns pizzázás. Viszont...

Ahhoz, hogy felvegyenk egy Barber Shopba dolgozni, szükséges nekik egy végzettségi papír?

Az a helyzet hogy elég jól megy a hajvágás de nincs a munka mellett időm eljárni ilyen képzésekre

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!