Gépészmérnöki, vagy pénzügy-számvitel másoddiploma?
Jelenleg villamosmérnök szakon vagyok végzős, de szeretnék megcsinálni egy második diplomát. Tudom fura, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. Mégis mit érnék egy villamosmérnöki és egy pénzügy számvitel , illetve egy villamosmérnök-gépészmérnök párosítással minden szempontból (fizetés szempontjából is). Két műszaki diploma után gondolom több fizetést adnak vagy csak annyi, hogy könnyebb lesz bekerülni egy munkahelyre és a fizetés kb annyi mintha csak egy lenne?
Köszönöm a segítséget!
Ha a pénz hajt akkor már régen rossz. Hát én amikor egyetemre kerültem annyira boldog voltam. Annyira kíváncsi voltam, hogy sokszor még megharagudtam ha a tanár idő szűke miatt kihagyott valamiket az anyagból. Egyszerűen annyira hajtott a tudásvágy. Minden nap tanultam otthon ha akadt annyi szabadidőm. Sajnos az évfolyamtársak többségén nem észleltem ezt a lelkesedést. Sokszor kérdőre is vontam, hogy miért vannak akkor itt, ha nem szeretik ezt a szakot...beleértve a sok számolással meg programozással, elektronikával. A válasz nem lepett meg...csakis a diplomáért meg a nagyobb fizetésért. Hát enyhén elszomorító.
Nem kell semmilyen szakot bezárni. Minden szakma fontos...csak sajnos a diplomaéhesek a könnyebb szakokra mennek így túl sok lesz a diplomás.
Kedves 22:13-os válaszoló. Fontos lenne tudnom valami támpontot hiszen 1 millió forintot nem szívesen dob ki az ember az ablakon az időről nem is beszélve.A 2 szak egyformán érdekel de ezt már mondtam és nem tudok dönteni mivel teljesen más a kettő.
Sajnos elég nehéz motiváltnak lenni amikor a tanárok sem azok és az emberek 80-90%-át átengedik és a követelmények nevetségesek.Nem mindig a diák a rossz.Óriási felelősségük van az egyetemeknek, hogy itt tart ma a felsőoktatás.Jó lenne egy új felsőoktatási törvény (persze nem olyan aminek a tervezetét nemrég nyújtották be) de nem akarok ilyen témába belemenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!