Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépészmérnöki, vagy pénzügy-sz...

Gépészmérnöki, vagy pénzügy-számvitel másoddiploma?

Figyelt kérdés

Jelenleg villamosmérnök szakon vagyok végzős, de szeretnék megcsinálni egy második diplomát. Tudom fura, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. Mégis mit érnék egy villamosmérnöki és egy pénzügy számvitel , illetve egy villamosmérnök-gépészmérnök párosítással minden szempontból (fizetés szempontjából is). Két műszaki diploma után gondolom több fizetést adnak vagy csak annyi, hogy könnyebb lesz bekerülni egy munkahelyre és a fizetés kb annyi mintha csak egy lenne?

Köszönöm a segítséget!

2011. márc. 10. 22:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ez rontja el a képzést és annak komolyságát. Ha kb. negyed annyian járnának egyetemre, jobban megkövetelnék a tudást és a mesterséget egy diploma bőven elegendő lenne. De a rendszert az emberek tették tönkre nem önmagától rossz.
2011. márc. 11. 21:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkor bezárhatnák az egész bölcsésztudományi kart meg a kutatói szakokat.
2011. márc. 12. 00:29
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha a pénz hajt akkor már régen rossz. Hát én amikor egyetemre kerültem annyira boldog voltam. Annyira kíváncsi voltam, hogy sokszor még megharagudtam ha a tanár idő szűke miatt kihagyott valamiket az anyagból. Egyszerűen annyira hajtott a tudásvágy. Minden nap tanultam otthon ha akadt annyi szabadidőm. Sajnos az évfolyamtársak többségén nem észleltem ezt a lelkesedést. Sokszor kérdőre is vontam, hogy miért vannak akkor itt, ha nem szeretik ezt a szakot...beleértve a sok számolással meg programozással, elektronikával. A válasz nem lepett meg...csakis a diplomáért meg a nagyobb fizetésért. Hát enyhén elszomorító.

Nem kell semmilyen szakot bezárni. Minden szakma fontos...csak sajnos a diplomaéhesek a könnyebb szakokra mennek így túl sok lesz a diplomás.

2011. márc. 13. 22:13
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, hanem hogy nincsen állás.
2011. márc. 13. 22:53
 15/16 A kérdező kommentje:

Kedves 22:13-os válaszoló. Fontos lenne tudnom valami támpontot hiszen 1 millió forintot nem szívesen dob ki az ember az ablakon az időről nem is beszélve.A 2 szak egyformán érdekel de ezt már mondtam és nem tudok dönteni mivel teljesen más a kettő.

Sajnos elég nehéz motiváltnak lenni amikor a tanárok sem azok és az emberek 80-90%-át átengedik és a követelmények nevetségesek.Nem mindig a diák a rossz.Óriási felelősségük van az egyetemeknek, hogy itt tart ma a felsőoktatás.Jó lenne egy új felsőoktatási törvény (persze nem olyan aminek a tervezetét nemrég nyújtották be) de nem akarok ilyen témába belemenni....

2011. márc. 14. 09:10
 16/16 anonim válasza:
Én egy műszaki mellé mindenképpen egy gazdasági másoddiplomát ajánlanék! Aztán pl. egy mérnök - közgazdász végzettséggel elég jól lehet helyezkedni! Nemrég végeztem gépészmérnökként és első helyen vállalkozásfejlesztés msc-re akartam jelentkezni, sajnos nem vettek fel, mert ugye elég magas pontok kellettek, nálunk meg nem igen osztották. Így most minőségbiztosítási mérnöki szakra járok, ami szintén elég jó kombó szerintem egy gépész vagy villanyossal!
2011. márc. 23. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!