Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha tavaly szeptemberig 180600...

Ha tavaly szeptemberig 180600 ft volt a bruttó fizetésem és szeptembertől 156000ft bruttó akkor ha az idén szülnék akkor mennyi lenne a gyedem?

Figyelt kérdés
Folyamatos munkaviszonyom van 4 éve. És ha csak jővőre születne meg ez változtatna rajta? Már van egy 7 éves gyermekem akire a családi kedvezmény én igényeltem
2016. febr. 24. 10:25
 1/2 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam szeptembertől 116000ft a bruttó
2016. febr. 24. 10:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Tudnod kell, hogy évente változik az eb. tv., ráadásul általában két alkalommal. Akárkit kérdezel, úgy lehet csak válaszolni hogy a csillagok jelen állása szerint... Felteszem, nem váltogattál munkahelyet, és a biztosításod nem szakadt meg az utóbbi két évben. Először Csed-re vagy jogosult, utána Gyed-re. A Csed-et igényelheted a születés napjától, vagy 28 nappal előtte (ajánlom a születés napjától kezdődően). Ezt az ellását 168 napon keresztül kapod, a 169. naptól folyósítják a Gyed-et. Úgy határozzák meg a naptári napot alapot folyamatos bizt. idő esetében, hogy a jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző 3. hónap utolsó napjától visszafele számolva rendelkezik-e a személy 180 nap jövedelemmel. Teszem fel, a te esetedben igen, így ennek veszik az átlagát, majd a 70%-át. A Csed-ből Szja-t vonnak. A Gyed mértéke a figyelembe vehető jövedelem naptári napi alapjának 70%-a, itt viszont meg van szabva felső határ, idén a minimálbér (111000.-) kétszeresének a 70 százaléka. Itt az szja mellett nyugdíj járulékot is vonnak, amiből szintén tudod érvényesíteni a családi járulék kedvezményt. Ezt addig a napig kapod, ameddig a gyermek be nem tölti 2. életévét. Ez a mostani jogszabályok szerint van, az hogy jövőre mi lesz, még a nagyok sem tudják... Ez miatt ajánlom, hogy egyszerre adjátok majd be a kérelmet Csed-re és Gyed-re, így az aktuális törvények szerint fogják elbírálni, így kevesebb meglepetés érhet titeket.
2016. febr. 24. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!