Ilyen jellegű megkenéshez milyen ajándékot, mennyi pénzt javasoltok adni?
A cég ahol dolgozom sikeres nyelvvizsga után rátesz nettó 350 ezret a fizetésre, mert utána már bármikor tudnak küldeni Németországba intézkedni, tanulmányozni az anyacéghez.
Egy speciális magán nyelviskolával állnak szerződésben de átlag 3 hónap a várakozási idő. Van ismerősöm, akinek van egy ismerőse a nyelviskolában és így előre tudna venni. Így durván 1 millió Forinttal lennék előrébb.
Mit vennétek vagy mennyi pénzt adnátok az ismerősnek, ill. az ismerős ismerősének? Nem akarok leégni a kevéssel, de túlzásba se szeretném vinni.
szerintem keress sima nyelvtanárt és másik nyelvsulit. és próbáld instant felfejleszteni magad a nyelvvizsga szintjére.
én nem fizetnék le senkit.
Off: milyen cég az, ahol egy nyelvvizsga automatikusan nettó 350 ezres fizetésemelést jelent, de csak akkor, ha a kijelölt nyelviskolánál tanulsz előtte? Eléggé mutyi szagot érzek itt.
Mennyi az alapbér, ha plusz nettó 1100 euróért megéri Németországba menni? Az ott ám elég kevés pénz.
A cég profilja gyártósorok, automatizálás. A plusz pénz pedig nem automatikus, hanem az kapja akit előválogatás után küldenek és sikeresen megszerzi a C2-t.
Egy külsős nyelviskolával dolgoznak a szakmai nyelvezet miatt, (mint írtam a cég finanszírozza, én nem akarom ha mehetnék máshova, akkor se). +1100-ért megéri kimenni ha kell, mert hotel, kocsi, laptop, telefon, étkezés biztosítva van. Tehát nekem plusz költség nem keletkezik. Az alapbérem nettóban kb. 498 ezer + 13. havi, prémium, cafeteria.
Remélem, akkor most már minden tudunk. Várom a válaszokat. :)
Ez esetben passzolok, még sosem kentem meg senkit. Szívességet szívességgel viszonzok, nem pénzzel, bár mivel neked ismerős ismerőséről van szó, így kérdéses, hogy valaha is viszonozni tudnád ezt a szívességet a laza, távoli kapcsolat miatt.
Ha az illető, aki előrébb tudna téged juttatni a várólistán tisztában van vele, hogy ez neked 1 misi pluszt jelenthet, akkor valóban lehet, hogy elvár némi támogatást cserébe. Én kb. 5-10% környékén gondolkoznék, bár a 10 már sok is.
Ha viszont nem tudja, hogy neked ez ilyen jól jön anyagilag, akkor szerintem elég valami pár ezres ajándék, pl. bor, színházbelépő, vagy a fene tudja, függ attól, hogy férfi-e vagy nő, mennyi idős, mit szeret csinálni. Meg, hogy ő mit kockáztat ezzel a munkahelyén. Lehet, hogy a kirúgást, lehet, hogy semmit. Kérdezd ki az ismerősöd róla, hogy szerinte mit várna el az illető, aztán dönts ennek ismeretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!