Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdőként melyik biztosítóhoz,...

Kezdőként melyik biztosítóhoz, agy más ilyesmihez érdemes elmenni?

Figyelt kérdés
Jutalék alapú munka érdekelne.
2016. jún. 29. 17:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egyikhez sem.:)

De tényleg. Jobban jársz anyagilag ha elmész segédmunkásnak, vagy árufeltöltőnek vagy eladónak egy áruházba.

2016. jún. 29. 17:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Mi az hogy jobban jár ha elmegy segédmunkásnak? Te azt honnan tudod, hogy jutalékos munkával nem lehet normálisan keresni? Ha esetleg próbáltad is, lehet hogy csak te voltál béna, nem? Egyébként a kérdésre válaszolva meg szerintem az AEGON-hoz érdemes menni.
2016. jún. 29. 19:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, te szerinted nem jó irányból nézed a dolgokat, összekevered a munkahellyel. Itt van betanuló idő, több év, és utána lehet rendes jövedelemről beszélni. Fősulin sincs fizetés.
2016. jún. 29. 20:33
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenképpen gondold át!

Ugyanis, általában a biztosítók jutalékos rendszerben működnek, és vállalkozóival dolgozhatsz náluk. Ha vállalkozást indítasz, havonta 50.000 Ft adót, és könyvelőt is kell fizetned. plusz ha van autód vagy busszal mész ügyfelekhez, és telefonálni kell...ezeket a költségeket is magadnak kell fizetni. tehát ez durván kb 80.000 Ft havonta.

Jutalékos rendszer, tehát ha kötsz biztosítást, annak az éves díj X százalékát kapod meg. Tehát legalább 3-4 életbiztosítást kell kötnöd hogy keress kb nettó 100-200.000 Ft.

Illetve is nincs az hogy 08:00-16:00-ig dolgozol. Ha az ügyfél este vagy hétvégén ér rá, akkor kell menned. Ha este hív az ügyfél fel kell venni a telefont.

Soroljam még?

A régi nagy öreg üzletkötőknek éri meg ott dolgozni!

2016. jún. 29. 22:11
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. A 4-es válaszoló bővebben kifejtette, amit röviden leírtam.:)

Sok ismerősöm dolgozott már ilyen helyen és mind egytől egyig otthagyta. Nem véletlenül. Akik már évek óta benne vannak, belekerültek egy jó ügyfélkörben annak idején, esetleg hosszabb ideje ott vannak, más ügyfélkörét esetleg átvették, azoknak persze, megéri.

De egy kezdőnek nagyon nem éri meg. És igen, segédmunkás. Egy segédmunkás lehet, hogy 1 hónapban hazavisz 70.000 Ft-ot nettóban 8 órás melóért, míg egy kezdő üzletkötőnek ennyi az adója, illetve egyéb költsége, kiadása és akkor is ennyi, ha még egy darab üzletet nem kötött. És sajnos biztosításokkal nagyon keveset lehet keresni, hitelekkel, megtakarításokkal lehet jobban keresni, viszont gondolkozzunk már el egy kicsit életszerűen. Ma már szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne biztosítása, az átlagos jövedelműek nagy része nem tud megtakarítani, mert feléli a keresetét, plusz elég kevés a hitelképes emberek száma is. Innentől fogva még egy segédmunkás is havonta több pénzt visz haza, mint egy üzletkötő egy biztosítónál, legyen az akármilyen jó!:)

2016. jún. 30. 18:21
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát egy kicsikét korlátozott a szemléletetek. Mind igaz, amit leírtatok, viszont én 25 év alatti vagyok, van olyan lehetőség, hogy 6 hónapig ingyenesen lehetek vállalkozó, ha pedig 8 órás munka mellett csinálom, szintén ingyenes a vállalkozás. Tudom jól ezeket, apám biztosítózott, tavaly elég sok pénzt megkeresett, csak már nem csinálja, mert idegileg megterheli.
2016. jún. 30. 20:15
 7/11 anonim ***** válasza:

"hogy 6 hónapig ingyenesen lehetek vállalkozó, ha pedig 8 órás munka mellett csinálom, szintén ingyenes a vállalkozás. "

És mi az a 6 hónap?

Meg szerinted 8 órás meló mellett még hol van időd, erőd, lehetőséged menni, menni és menni és úgy keresni, hogy az meg is érje?

És nem vagyok korlátozott, de nem éri meg! Mert nincs annyi lehetőség benne.

2016. jún. 30. 20:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha édesapád is biztosítónál dolgozott, akkor ahhoz a biztosítóhoz menj ahol dolgozott. állománya megvan még? mert akkor átveheted, és akkor lesz egy kis alapod is. Így már azért nem teljesen reménytelen.
2016. jún. 30. 22:41
 9/11 A kérdező kommentje:

7.: Gimnáziumi volt osztálytársam is így csinálja, igaz nem jutott sokra, másfél év alatt 3-as szint.

8.: Kirúgták onnan, hoztak egy szabályt, ha valaki nem köt 4 hónapig, kirúgják. Az állományt persze lenyúlják, abból már nem kap semmi jutalékot, de ha az ügyfél visszamondja a kötést, akkor nekünk természetesen vissza kell fizetni a jutalékot.

2016. júl. 1. 10:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Akkor kérdezem megint. Kell ez neked?

Hidd el, hogy nem éri meg!

2016. júl. 7. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!