Mennyire nehez egy bufet, langosozot vagy pizzazot nyitni?
Inkabb a pizzazot szeretnem mert felenk csak 1 van, de arra sokan panaszkodnak…
Milyen koltsegekkel kell szamolnom? Jovore fogok szakacskent vegezni. Azzal megtudom nyitni igaz?
Nem nehéz nyitni,fenntartani nehéz ilyen rezsi árak mellett.
Ha forgalmas helyen van akkor ok.
Vendéglátós tapasztalat nélkül baromira nehéz lesz.
Az olcsó büfével az a baj, hogy csak adott körülmények közt mūködik.
Most a válság miatt szerintem elég sokan meghúzzák a nadrágszíjjat, szóval a péntek este a diszkó után pizzázósok már valószínüleg inkább otthon esznek.
Ilyen helyekbõl volt tizenkettõ egytucat, ezek zárnak is ve sorra.
Ami marad, azok az autentikusabb, tényleg olasz éttermek, ahova szülinapozni, céges vacsorázi járnak inkább.
Ha van egy jó szakácsod, aki valami olyasmit tud, amit a környéken más nem, és nincs ott telítve a piac, te is értessz hozzá, akkor lehet mûködõképes.
Az árakról meg annyit, hogy vagy az áron, vagy az alapanyagokon kell kompromisszumot kötni.
Vagy olcsón adsz sz@rt, és reméled, hogy a klientúra elég spicces, hogy ne vegye észre. És azért vannak szintek ami alá nem lehet menni, mert bezáratnak.
Vagy drágán luxus élményt, de ez meg olyan, hogy ha nincsenek összeköttetéseid az alaptõke mellé, nehéz lesz becsalogatni azt a réteget.
Ez a modell nem megy mindenhol, ha nincsenek pénzesebb emberek a környékeden, akkor lehet olasz a pizzachef, használhatsz te igazi fatüzelésû kemencét, nem lesz életképes.
a hely a lenyeg....lehet a pizzad egy rakas sz*r ha a hely jo jönni fognak.
Talalj partnert aki jartas a penzugyi reszekben. Ketten tuti könnyebben is kaptok egy hitelt.
A 7es váladzig senki nem figyelt rá, hogy a kérdező most végez szakácsként! Komoly.
Először tanuld meg a vendéglátás alapjait.
9, De figyeltünk rá, te vagy az aki nem látott még ipari konyhát belülrõl.
Bármilyen ilyen büfé minimum személyzete KÉT szakács.
Hiszen szabadnapok, esetleges megbetegedés, ügyintézés stb mellett nem fogja egy ember 24/7 egymaga nyitva tartani. Ez még egy kompetens szakácsot jelent, aki viszi a hátán az egész cirkuszt amikor a kérdezõ nincs ott. Meg mondjuk a hétvégi nagyobb forgalmat könnyebb csinálni közösen.
Ez az alap.
Aztán emellé késõbb lehet gondolkozni plusz egy alkalmazottban, aki pl kasszázik, mosogat, stb. De ez már azt feltételezi, hogy ez a biznisz három embert el tud tartani, ami már azt jelenti, hogy jól megy a bolt.
De mondom, az ideális az lenne, ha ez a másik szakács már egy veterán vendéglátós lenne, akinek benne van a kezében a rutin, és megbízható is.
Szóval pl egy családtag, közeli barát...de mondjuk nem a párod, mert akkor nem lesz közös program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!