Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyire nehez egy bufet,...

Mennyire nehez egy bufet, langosozot vagy pizzazot nyitni?

Figyelt kérdés

Inkabb a pizzazot szeretnem mert felenk csak 1 van, de arra sokan panaszkodnak…

Milyen koltsegekkel kell szamolnom? Jovore fogok szakacskent vegezni. Azzal megtudom nyitni igaz?



2023. okt. 12. 16:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Kb 15 millio kezdotoke plusz a berleti dij. Es iszonyu sok szabalyzat
2023. okt. 12. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
88%

Nem nehéz nyitni,fenntartani nehéz ilyen rezsi árak mellett.

Ha forgalmas helyen van akkor ok.

2023. okt. 12. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Nyitni könnyű.
2023. okt. 12. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim válasza:
87%
Olcsóbb boltban megvenni. 900 valamennyi forintért már olyat tudok venni, amire azt mondom finom és laktató. Van, hogy a fele eltelít, a másikat később eszem meg. Sorra zárnak be a pizzériák, olyan sokat kérnek el (szállítási költséget nem adva hozzá) egy pizzáért. Ha nekik a nagyvárosban, ahol bárki rendelhet és nem éri meg nekik, mert különben deficites lenne gondolom én, kötve hiszem, hogy pont a tiédre ugranának. A környéken élők nem fognak 7/7 napon át pizzát enni az év 365 napján, a szállítási költséggel együtt meg... Szóval szerintem erről tegyél le.
2023. okt. 12. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Vendéglátós tapasztalat nélkül baromira nehéz lesz.


Az olcsó büfével az a baj, hogy csak adott körülmények közt mūködik.

Most a válság miatt szerintem elég sokan meghúzzák a nadrágszíjjat, szóval a péntek este a diszkó után pizzázósok már valószínüleg inkább otthon esznek.

Ilyen helyekbõl volt tizenkettõ egytucat, ezek zárnak is ve sorra.


Ami marad, azok az autentikusabb, tényleg olasz éttermek, ahova szülinapozni, céges vacsorázi járnak inkább.


Ha van egy jó szakácsod, aki valami olyasmit tud, amit a környéken más nem, és nincs ott telítve a piac, te is értessz hozzá, akkor lehet mûködõképes.



Az árakról meg annyit, hogy vagy az áron, vagy az alapanyagokon kell kompromisszumot kötni.


Vagy olcsón adsz sz@rt, és reméled, hogy a klientúra elég spicces, hogy ne vegye észre. És azért vannak szintek ami alá nem lehet menni, mert bezáratnak.



Vagy drágán luxus élményt, de ez meg olyan, hogy ha nincsenek összeköttetéseid az alaptõke mellé, nehéz lesz becsalogatni azt a réteget.

Ez a modell nem megy mindenhol, ha nincsenek pénzesebb emberek a környékeden, akkor lehet olasz a pizzachef, használhatsz te igazi fatüzelésû kemencét, nem lesz életképes.

2023. okt. 12. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
56%

a hely a lenyeg....lehet a pizzad egy rakas sz*r ha a hely jo jönni fognak.


Talalj partnert aki jartas a penzugyi reszekben. Ketten tuti könnyebben is kaptok egy hitelt.

2023. okt. 12. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Friss végzettséggel először inkább menj el egy étterembe 2-3 évre egy gyakorlott séf mellé tanulni, tapasztalatot szerezni és kitanulni mesteri módon a szakmád. Utána ráérsz gondolkodni, hogy hogyan tovább. Mellesleg munkával induló tőkét is gyűjthetsz.
2023. okt. 13. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha esetleg van a családban, baráti körben egy vendéglátós vén róka, vele belevághatsz. Egymagad szerintem rizikós.
2023. okt. 13. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
31%

A 7es váladzig senki nem figyelt rá, hogy a kérdező most végez szakácsként! Komoly.

Először tanuld meg a vendéglátás alapjait.

2023. okt. 13. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

9, De figyeltünk rá, te vagy az aki nem látott még ipari konyhát belülrõl.


Bármilyen ilyen büfé minimum személyzete KÉT szakács.


Hiszen szabadnapok, esetleges megbetegedés, ügyintézés stb mellett nem fogja egy ember 24/7 egymaga nyitva tartani. Ez még egy kompetens szakácsot jelent, aki viszi a hátán az egész cirkuszt amikor a kérdezõ nincs ott. Meg mondjuk a hétvégi nagyobb forgalmat könnyebb csinálni közösen.


Ez az alap.


Aztán emellé késõbb lehet gondolkozni plusz egy alkalmazottban, aki pl kasszázik, mosogat, stb. De ez már azt feltételezi, hogy ez a biznisz három embert el tud tartani, ami már azt jelenti, hogy jól megy a bolt.



De mondom, az ideális az lenne, ha ez a másik szakács már egy veterán vendéglátós lenne, akinek benne van a kezében a rutin, és megbízható is.

Szóval pl egy családtag, közeli barát...de mondjuk nem a párod, mert akkor nem lesz közös program.

2023. okt. 15. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!