Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Előállított élelmiszer csomago...

Előállított élelmiszer csomagolásához milyen végzettség szükséges? (ld. Lent)

Figyelt kérdés

A csomagolás is gyártásnak számít, ezért élelmiszergyártó-vállalkozás vagyunk, a csomagolást kizárólag megfelelő szakképesítéssel lehet elvégezni (47/2011. (V. 31.) VM rendelet).


Nekem viszont nem egyértelmű, hogy mit fogadhatok el (mi számít élelmiszeripari végzettségnek?)

Pl. egy vendéglátós végzettség is az? vagy csak valamilyen gyártós? hol a határ? (főleg, hogy csak csomagolásról van szó)


Van esetleg erre valami féle "lista"?


Építő válaszokat köszönöm szépen!


2016. febr. 12. 20:41
 1/1 anonim ***** válasza:

Annyit tudok hozzászólni, hogy helyben fogyasztásra kínált, élelmiszergyártással is foglalkozok, szakács képesítéssel, ami az üzlet működési "engedélyéhez" ( Bár már ez sincs, mivel bejelentés kötelezettséged van csak) feltétele.


Külön ha becsomagolom a terméket, akkor nem végzettséghez kötött a tevékenység, hanem pl. gyártmánylap, címkézés, stb és megfelelő HACCP-s körülmények kellenek hozzá. Külön az előkészítő, gyártó, csomagló hely, a tároló, stb.

2016. febr. 13. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!