Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jelenleg dolgozom egy online...

Jelenleg dolgozom egy online élelmiszer bolton, ahol granolát ( müzlit ) árulnék amit saját ingatlanomban készítenék el. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ehhez szükséges-e valamilyen szakképesítés, akár szakács, akár cukrász?

Figyelt kérdés
Üzletvezetői biztosan. Illetve, hogy otthon készíteném el a termékeket, a kezdetekkor, mennyire befolyásolja az online bolt elindítását?

2017. márc. 15. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Annyiban, hogy ha nincs más mellette amit árulnál akkor előbb kellene haccps üzlethelyiség vagy termelő helyiség, és a szállítás is feltételekhez kötött ahogy a csomagolás is. És ezekre mind különböző előírásoknak megfelelő helyiség , vagy időbeli elhatárolás is kell.


Otthon max őstermelőként lehet saját magad altal termesztett alapanyagból, amit meg nem adhatsz webáruházban csak 40kmen belül helyi termékként.

2017. márc. 15. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
HACCP a legkönnyebb ami kelleni fog neked :-) Ha csak nem valami nagyon nagyon drága müzli, amit mégis rohadt sokan veszik, eléggé sokára fogja visszahozni az árát. Úgy saccperkábé 10 év. És azután sem fogsz ebből meggazdagodni.
2017. márc. 16. 02:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
"egy online élelmiszer bolt" - azt gye tudod, hogy ahhoz vállalkozói kiváltása kell? Ami önmagában nem lenne egy nagy dolog, de utána a nem kevés adó fizetése már nehezebb tészta...
2017. márc. 16. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.


Tehát összefoglalva eddig kell:

- HACCP

- vállalkozói igazolvány

- előkészítő helység

- csomagoló helység

- kiszállításra alkalmas jármű


Szakképesítés? Cukrász akár szakács?

Ugye nem rizikós egy granolát összedobni, nem dolgoznék nyers anyagokkal mint például csirkemell, amit egy bizonyos hőfok után tálalhatok egy vendégnek.

Én úgy gondolnám, hogy elég lenne betartani az általános HACCP előírásokat.


Bővebben a granolámról:


Organikus zabpehelyből, glutén mentes, laktóz mentes, színezéket nem tartalmaz és természetes ízesítőt használok hozzá, vadvirág mézet valamint különböző olajokat.


A célközönségem már megvan, illetve különböző területekre készíteném el a granolát:

- online értékesítés (itt csak és kizárólag a csomagolt granolát árulnám maximum 5 félét 3 kiszerelésben)

- étkezdék, fitness termek, kávézók (ezekbe az egységekbe már készen szállítanám a granolát, tehát yoghurtal, díszítéssel kisebb műanyag pohárkában)

- ezen felül marketing ötleteim is vannak, hogyan tudnám eljuttatni a célközönségemhez a termékem


Örülnék a további segítségnek.


Köszi,

D

2017. márc. 16. 11:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Közben utána néztem 21/2010. (V. 14.) NFGM rendeletnek és kimondja, hogy hideg és meleg étel kezeléséhez kell szakképesítés.
2017. márc. 16. 17:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyszerubb lenne egy haccp tanacsadoval -beszélni, mert pl. haccpn felul kell kémiai kockázatbecslés, gyartmanylap, anyaghanyad kalkuláció stb. ok meg tudjak momdani az eloirt kepesitest is amit lehet almalmazottal is kivaltani, de az meg tobb plusz dokumentumot igenyel, amit ők tudnanak kompletten osszerakni erre, amit önkormányzat, ántsz nebih el is fogad.
2017. márc. 16. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!