Vendéglátó, üzletvezetői bizonyítvánnyal, lehet-e ruházati boltot nyitni?

válasza:Míg átveszed, végezz el egy okj-s tanfolyamot, vagy addig vegyél fel egyszerűsített foglalkoztatásba szakképzett munkaerőt, ha egyéni vállalkozó vagy. Ha nem, hanem pl. kft, akkor meg nem kell képesítés.
Ha van lehetőséged, regisztrálj be munkaügyibe és jövőre ad be a pályázatod önfoglalkoztatóvá válásra, esetleg okjs kereskedő vállalkozó, vagy kereskedelmi üzletvezetői képesítésre, így spórolhatsz fél évnyi bér-járulékköltséget is magadra.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Vendéglátó üzletvezetői elég lehet?
A téma adott, tudom hogy "szinte bármit" ha az alkalmazottamnak van megfelelő képesítése, de egyenlőre magam szeretném csinálni. Legyetek szivesek és csak arra válaszoljatok hogy milyen egyéni vállalkozást lehet indítani érettségi bizonyítvánnyal, alkalmazott...
Új fagyizót nyitnék és egyéni vállalkozóként alkalmazott nélkül elöre készitett fagyit árulnék!
Utána néztem és nem tiszta számomra. Van ahol azt írják hogy igen van ahol nem. :( Éttermet, kávézót és hasonlókat lehet az biztos. De nem tudom az élelmiszer boltra mi igaz. Sok helyen azt írják bolt-vezetői végzettség kell, de az más néven üzletvezető! :)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!