Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Megvisel egy állatot ha épp...

Megvisel egy állatot ha épp előtte ölnek meg egy embert?

Figyelt kérdés
Lehet szó akármilyen állatról,szerintetek megviseli?Érezhet fájdalmat,szánalmat az áldozat iránt?Mindig is foglalkoztattak az emberi,állati reakciók.
2022. júl. 12. 18:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ha a gazdáját látja meghalni, akivel szerették egymást, akkor igen. Meg hát az is számít, milyen állat. Egy kutyát szerintem biztos megviselne, de szerintem még egy macskát is. Egy tyúkot viszont nem, azok egymás vérét is csipegetik csirkevágáskor. :)
2022. júl. 12. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
98%
1-es vagyok, a cicák érzik a szomorúságot is, jönnek vígasztalni olyankor. Érzik a veszélyt, akitől/amitől én félek, attól ők is (mármint az én cicám, aki közel áll hozzám).
2022. júl. 12. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak a társállatokat viselné meg, illetve azokat a háziállatokat akiknek szoros a viszonyuk a gazdájukkal. Egy tehén vagy disznó is tudja szeretni az embert és érti mi a halál.

Idegen ember iránt nem hiszem hogy sokat érezne bármely állat,talán esetleg a kutyát tudom elképzelni mert nekik legfejlettebb az ember iránti szociális érzékük.

2022. júl. 12. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában a vizuális inger nem vált ki reakciót, hiszen alapvetően a "megölés" pillanatában bekövetkező történés fogalmi lényegét nem tudják felfogni, csak a "gazda" viselkedésének, reakcióinak a hiányát észlelik a történés bekövetkezése után. Az ilyen fajta "elvesztés" (társ, ivadék elvesztése) rájuk is komoly érzelmi hatást fejt ki.
2022. júl. 12. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer volt szerencsém részt venni egy olyan disznóvágáson, ahol a disznó a többi szeme láttára lett kivonszolva az ólból, és a kerítésen át nagyon jól látták, ahogy lett szúrva.

Közben figyeltem a többi disznót, és nagyon érdekes volt. Közben látszott a szemükben a rémület. Azt hiszem pont így néznék én is, ha előttem végeznének ki egy embert. Viszont ahogyan teljesen kivérzett és elcsitult, hirtelen visszatértek a normális viselkedésükhöz, mintha semmi sem történt volna. Egyáltalán nem tűntek zavartnak vagy szomorúnak.

Pedig pont nem erre számítottam volna, mert a tulajdonos kutyája nagyon jó barátságban van minden évben a disznókkal, és ilyenkor mindig be van zárva a lakásba, mert korábban nagyon megviselte, ha valamelyik le lett vágva.

2022. júl. 12. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi az idióta megfogalmazásért. Tegnap nagyon berúgtam, és a válasz írása közben is kétszer elaludtam.
2022. júl. 12. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

6-os

Végre egy őszinte válasz!

2022. júl. 12. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
43%
nem
2022. júl. 12. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gazdája és szerette akkor lehet.
2022. júl. 12. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

Néhány igaz történet:


"Nemrégiben terjedt el az interneten Vaguito története, aki 4 éve várja a perui Punta Negra tengerpartján, minden egyes nap gazdáját, hogy visszatérjen utolsó horgászútjáról. Ez a szívszorító történet milliók szívét olvasztotta meg világszerte."

2022. május


"1925. május 21-én nem érkezett meg Hacsihoz szeretett gazdája. Hiába várta türelmesen az állomáson pontban három órakor, nem akart jönni. A férfi munka közben agyvérzést kapott és meghalt. Soha többé nem térhetett vissza hűséges barátjához. A kutya nem tudta ezt mire vélni, ő türelmesen várta az állomáson estig, majd ezután minden egyes nap. Kilenc éven keresztül, egészen haláláig. Nem számított neki a fagy, a zord időjárás, elszántsága és hűsége, na meg persze szeretett gazdája sokkal többet ért neki annál, minthogy a hideggel foglalkozzon. Ezt tekintette feladatának, neki ezt kellett tennie.

Ezt hamar belátta családja is. Többen próbálták befogadni, de mindenhonnan elszökött, hogy az állomásra mehessen. Semmi sem tántoríthatta el. "


"John tuberkulózisban életét vesztette 1858. február 15-én. Végső nyugalomra helyezése a Greyfriars Kirkyard temetőben történt. Bobby annak ellenére, hogy kutyáknak tilos volt a belépés, besurrant a menettel együtt. Nem hagyhatta, hogy gazdája bárhová is nélküle menjen. A szertartás után megpróbálták az őrök elzavarni, de a terrier hajthatatlan volt, mindig visszatért a sírhoz.

(...)

Bobby egész álló nap ott időzött tizennégy éven keresztül. Csak enni ment el. A leghidegebb teleket is a temetőben töltötte, a helyiek készítettek is neki egy házat, ahova behúzódhatott a zord időjárás elől.

1872. január 14-én, amikor a terrier már tizennégy éve őrizte szeretett gazdáját, maga is elhunyt. Abban a temetőben helyezték örök nyugalomra, ahol Johnt is, hogy örökké együtt lehessenek.

(...)

Ma is látható gránitból készült sírkövét 1981-ben avatta fel a brit uralkodói család egyik tagja."


"Oroszországban történt, hogy egy németjuhász gazdáját várta hét éven át. Az eb 1995-ben bukkant fel először egy autópálya mentén, ahonnan nem volt hajlandó elmozdulni. A hűséges négylábú gazdája egy fiatal pár volt, akik autóbalesetet szenvedtek ezen a szakaszon. A lány a helyszínen életét vesztette, párja pedig a kórházban meghalt. Tolyatti város a település kutyájává avatta a németjuhászt és Hűség néven emlegették. Csodálták kitartásáért. Többen is be akarták fogadni, de az eb minduntalan elszökött, és visszatért az autópálya mellé. A helyiek ólat építettek számára és etették. Hűség mindig várta gazdáit, szinte minden elhaladó gépjárműhöz odarohant, hátha szeretettei azok. 2002-ben megtalálták a németjuhász testét a közeli erdőben. Nem találtak rajta külsérelmi nyomokat. Egyesek azonban úgy vélik, egy kamionsofőr gázolta el, majd rejtette el az erdőben. 2003. június elsején, a város alapításának 226. évfordulóján szobrot állítottak Hűség számára. "


"Shep előéletéről keveset lehet tudni, de utolsó hat évéről már kicsit többet. A hűséges kutya gazdája egy Fort Bentonhoz közel élő pásztor volt, aki 1936 augusztusában súlyosan megbetegedett. A városi kórházba négylábú társával együtt ment, azonban külön utakon értek vissza. Néhány nappal később ugyanis a gazda életét vesztette, rokonai pedig koporsót küldtek érte. A kutya hűségesen követte a pásztor útját, egészen a vonatállomásig. Ő maga azonban nem szállhatott fel rá. Ezek után minden egyes beérkező szerelvényt üdvözölt abban reménykedve, hogy egyikről szeretett gazdája fog leszállni. "


Jáva szigetének közepén járunk, ahol egy 28 éves férfi, Keli Keningau Prayitno a helyi temető mellett elhaladva különös jelenségre lett figyelmes. Egy cica az egyik frissen betemetett sír mellett feküdt a sárban, és keservesen nyávogott. Keli úgy gondolta, hogy szegény macskának bizonyára nincs hova mennie, és éhes is lehet, ezért hazavitte magához és befogadta. Nem sokkal később azonban a rejtélyes állatnak nyoma veszett. Újdonsült gazdája elkezdett kutakodni utána, és a temetőben a korábban említett sírnál meg is találta a cicát. Egy ideig csak figyelte a furcsa négylábút, és rájött, hogy napjának nagy részét a temetőben tölti ugyan, de néhány órára mindig eltűnik.

Követni kezdte egészen egy házig, ahol fény derült a macska kilétére. Az ott lakók a cica korábbi tulajdonosának gyermekei voltak, akik gondoskodnak a kis kedvencről, miután az hazatér a temetőből. Elmesélték Kelinek, hogy a cirmos, akit beakart fogadni, valójában Ibu Kundari asszonyhoz tartozott, aki már lassan egy éve elhunyt. A hűséges macska azóta mindennap kijár szeretett gazdája sírjához, és keserves nyávogások közepette gyászolja őt."

2016. november

2022. júl. 12. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!