Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megéri tehenet...

Bulaz kérdése:

Szerintetek megéri tehenet tenyészteni illetve tartani? Mennyire könnyü eladni a tejét kösz előre is

Figyelt kérdés
2011. okt. 4. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri. A tehén remek haszonállat. Veszel egy csajszi tehenet , meg egy hapsi tehenet , aztán kész.

Lesz kicsit baba tehened . Vagy egyszerre több tehenet is vehetnél ( hasznosabb mint ha egyedül lenne , mert a tehén társaságban több tejet ad mert vannak "barátai") és akkor pl: 5 tehén (csajszi) meg egy bika tehén. És akkor az 5 lány tehén tejet ad amit elathadsz vagy vajat csinálsz belőle amit szintén eladhatsz. És lesz ingyen bébi borjúd.

Szerintem minden OK a tehenekkel. A piacon a tehéntej (házi) Literenként 100 ft.

2011. okt. 4. 20:19
 2/6 A kérdező kommentje:

komárom esztergom megyében könnyü eladni szerinted?

meg hát 5 tehén az nagyon drága nem?

vagy inkább kecskét tartsak? az legalább olcsobb

meg én csak 18 éves vagyok

2011. okt. 4. 20:23
 3/6 anonim válasza:

200ezer forintál kezdődnek általában az árak

igen egy kecske jóval olcsóbb 10-20 ezerért már kaphatsz

2011. okt. 4. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt mondom jól gondold meg a kecskét, mert ha az ellik, akkor nem egy utódot fog a világra hozni hanem többet (akár 3-4 egyedet is). Régi közmondás úgy tartja: "Ha már van egy birkád,akkor hamar lesz egy nyáj birkád" Kecskére hatványozottan érvényes. A 3-4 egyedből valószínű a fele bak kecske lesz, hajlandó lennél levágni és megenni őket?

Erre előbb-utóbb biztosan sor kerül, mert nem annyira kelendő az élő állat. Másik fontos, hogy jó ha a környékeden van másik kecsketenyésztő, mert akkor vele lehet cserélni bakot gidára vagy fordítva. Szükséges, mert kerülendő a rokontenyésztés hosszútávon.

2011. okt. 4. 23:13
 5/6 anonim válasza:
69%
milyen az a bikatehén? :D
2014. febr. 5. 15:18
 6/6 anonim válasza:
5-nek vàlasz. Hìmnős lehet mint a csiga. xD A bika tehenes vàlaszolònak üzennèm, hogy a tehèn szò a szarvasmarhàk anya àllatàra vonatkozik kizàròlag. Tehàt anya àllat tehèn apa àllat bika a kettő egyesülèse lesz a borjù. :D
2018. aug. 15. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek nagy vagy kis hülyeség lenne kecskét tartani panellakás 7. emelet erkélyen?

ezt kértem ugyanis a szülinapomra és a szüleim még gondolkodnak rajta...

20x20x20-as terráriumban milyen állatot lehet tartani?

van egy 20x20x20-as és egy 20x20x25-ös terráriumom... milyen állatot tarthatnék benne?

Szerintetek Komárom Esztergom megyében melyik az az állatfaj amit keresnek?

Szóval amire van kereslet könnyen ellehet adni mert én szeretnék tenyészteni csak nem tudom milyen állatot tenyésszek. FONTOS. , és ÍRJATOK MINÉL TÖBBEN!

Nutriát szabad tartani?

Úgy hallottam, már megtiltották a tartását. Ez igaz?

Szerintetek disznóból a mangalicát vagy a nagy fehéret érdemes tenyészteni illetve tartani?

és hogy éri meg jobban eladni malacként vagy hízóként? Mennyi pénz mire 1 malacot felhizlalok hízóra? Komárom Esztergom megyében könnyű eladni őket?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!