Szerintetek disznóból a mangalicát vagy a nagy fehéret érdemes tenyészteni illetve tartani? és hogy éri meg jobban eladni malacként vagy hízóként? Mennyi pénz mire 1 malacot felhizlalok hízóra? Komárom Esztergom megyében könnyű eladni őket?

válasza:Ma a mangalicát keresik,mert rájöttek,hogy a zsírja egészségesebb az olajnál,és a húsa is jobb. De csak akkor,ha nem táppal,hanem kukoricával,régi módszer szerint hizlalod. Egy-két malac esetében ne számíts nagy haszonra,inkább csak annyira,hogy egyben kapsz érte pénzt.
Én Bács-megyében élek,a szomszédom 2-3 havonta vág disznót,ismerősöknek adja el negyed- vagy féldisznóként,600.- Ft-ért kilóját.
Kapcsolódó kérdések:
Egy tanárom meselte, hogy az o ismerose, lazan tuladott a kutyajan, mert fajtiszta volt es sokat adott erte egy tenyeszto. En ezt el se tudom kepzelni. Az allat nalunk csaladtag, semmiert nem adnam oda a cicamat senkinek. Ti hogy gondolkodtok errol?
Amihez viszonylag kis beruházás kell és keresik könnyen el lehetne adni fontos volna kösz mindenkinek írjatok!
Szeretnék tenyészteni valamilyen állatot, őszintén kellene egy kis zsebpénz + imádom. Anyukám díjnyertes skótokat és uszkárokat tenyésztett. Persze én valami kis helyigényű, kicsi állatra gondoltam, amit el is lehet adni (nem kell rá hónapokat várni) , és azért pénzt...
Milyen fajtát keresik itt a környéken?
Szóval amire van kereslet könnyen ellehet adni mert én szeretnék tenyészteni csak nem tudom milyen állatot tenyésszek. FONTOS. , és ÍRJATOK MINÉL TÖBBEN!
Kb 1 évbe hányszor ellik? és mennyiért lehet őket eladni? Hangsúlyozom nem a pénz miatt kérdem csak ugy érdekellne kösz előre is
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!