Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek disznóból a...

Bulaz kérdése:

Szerintetek disznóból a mangalicát vagy a nagy fehéret érdemes tenyészteni illetve tartani? és hogy éri meg jobban eladni malacként vagy hízóként? Mennyi pénz mire 1 malacot felhizlalok hízóra? Komárom Esztergom megyében könnyű eladni őket?

Figyelt kérdés
2011. okt. 5. 15:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Ma a mangalicát keresik,mert rájöttek,hogy a zsírja egészségesebb az olajnál,és a húsa is jobb. De csak akkor,ha nem táppal,hanem kukoricával,régi módszer szerint hizlalod. Egy-két malac esetében ne számíts nagy haszonra,inkább csak annyira,hogy egyben kapsz érte pénzt.

Én Bács-megyében élek,a szomszédom 2-3 havonta vág disznót,ismerősöknek adja el negyed- vagy féldisznóként,600.- Ft-ért kilóját.

2011. okt. 5. 15:18
 2/2 A kérdező kommentje:
értelek és hogy éri meg jobban hizot venni vagy inkább malacot és felhizlalni és ugy eladni és kb mennyibe kerül 1 malacot felhizlalni?
2011. okt. 5. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Van az a pénz, amiért eladnád a házi állatod?

Egy tanárom meselte, hogy az o ismerose, lazan tuladott a kutyajan, mert fajtiszta volt es sokat adott erte egy tenyeszto. En ezt el se tudom kepzelni. Az allat nalunk csaladtag, semmiert nem adnam oda a cicamat senkinek. Ti hogy gondolkodtok errol?

Szerintetek Komárom Esztergom megyében tatabánya környékén milyen fajta állatot érdemes tenyészteni?

Amihez viszonylag kis beruházás kell és keresik könnyen el lehetne adni fontos volna kösz mindenkinek írjatok!

Milyen állatot lenne érdemes tenyészteni? (kérdésed túl rövid, magyarázatod túl hosszú)

Szeretnék tenyészteni valamilyen állatot, őszintén kellene egy kis zsebpénz + imádom. Anyukám díjnyertes skótokat és uszkárokat tenyésztett. Persze én valami kis helyigényű, kicsi állatra gondoltam, amit el is lehet adni (nem kell rá hónapokat várni) , és azért pénzt...

Szerintetek Komárom Esztergom megyében melyik az az állatfaj amit keresnek?

Szóval amire van kereslet könnyen ellehet adni mert én szeretnék tenyészteni csak nem tudom milyen állatot tenyésszek. FONTOS. , és ÍRJATOK MINÉL TÖBBEN!

Szerintetek érdemes vadászgörényt tenyészteni?

Kb 1 évbe hányszor ellik? és mennyiért lehet őket eladni? Hangsúlyozom nem a pénz miatt kérdem csak ugy érdekellne kösz előre is

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!