Állatorvos szeretnék lenni mi a további teendő?
Szent István Egyetemet néztem ki magamnak, de fogalmam sincs, hogy mi kell oda hogy felvegyenek!(hány pont,kell-e biosz érettségi,hány éves ez az egész..stb.)
Valaki valamilyen tájékoztatást legyen szíves nekem adni!
felvi.hu
Amúgy hat éves az egyetem , emelt biosz érettségi kötelező plusz emelt kémia vagy emelt fizika.

válasza:Az állatorvosira talán a legnehezebb bekerülni Magyarországon, de ha mégsem, akkor is a top3-ban van. Igazából a maximális pontszámra van szükséged hozzá, ahogy mondták, két tökéletes emelt érettségivel (biosz, kémia).
Nem lehetetlen persze, ezt is emberek végzik el, de elhivatottnak és okosnak kell lenned ahhoz, hogy sikerüljön. 4-esek nem férnek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Állatorvost szeretnék választani a cicámnak, neten találtam 8 helyet, tudnátok ajánlani egy jó, viszont diáknak megfelelő árú állatorvost? (ivartalanítás, és egyéb kezelések, oltások...) Válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Állatorvos szeretnék lenni de semmit sem tudok, állatorvosok ti diploma után hogy helyezkedtetek el?? Egyből egyedül kellett mennetek az állatokhoz vagy elöször csak egy másik tapasztalt állatovossal?? és mi van a "falusi" állatorvosokkal,akik nagy terepjárókkal...
Ha igen mennyibe kerűl egy vizsgálat?előre is köszi aki tud segíteni!
Vagy van esetleg állami is?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!