Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egy kiürített fészerben...

Egy kiürített fészerben tartok nyulakat. Van 1 felnőtt és 2 fiatalabb anya és 1 még fiatalabb bak. A gondom az hogy az anyák (nem a bak! ) gyakran kergetik egymást, párom egyszer verekedni is látta őket. Jobb lenne nekik ha szűk ketrecekben lennének?

Figyelt kérdés
Megpróbáltam elkülöníteni a legidősebbet, akkor "béke" volt. Van még egy felnőtt anyám, az most külön ketrecben van a kisnyulaival (nem a saját bak az apjuk).
2011. nov. 9. 12:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Sajnos mindenütt csak olyan nyúltartókról olvastam a neten, akik ketrecben tartják a nyulakat, külön-külön. Jó lenne valaki olyannal beszélni aki együtt tart több nyulat, nagyobb helyen.
2011. nov. 9. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
A nyulakat csak külön külön lehet tartani különben összeverekednek! Csak pároztatás céljából lehet őket összeengedni egy kis időre. 15/F
2011. nov. 9. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:
igy van, az azonos nemuek osszeverekednek, ellenkezo nemut meg ha egyutt tartasz allandoan jonnek a kisnyuszik
2011. nov. 18. 19:33
 4/7 Szalay Dóra válasza:

Szia nálam együtt van sok nyúl. pontosabban 4 anya és azoknak az ivadékai meg a süldők. Sose veszekednek max akkor ugrálgatják egymást mikor ivarzanak. De bakot ne tegyél be ha nem akarsz szaporulatot. Nálam jól el vannak .

Még a szüléssel sincs gond nem zavarják egymást.

2011. nov. 19. 09:16
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de az első kettővel nem értek egyet, mert nem egy helyen láttam hogy így vannak tartva.

Dóra, köszönöm a választ! Megkérdezhetem hogy mekkora területen vannak? Az enyémeket sokat figyeltem azóta, de már közel sem kergetőznek annyit.

Nem bánom, ha lesznek kisnyulak, sőt épp ez lenne a cél.

Arra lennék kíváncsi hogy hogy szülnek az anyák? Vannak külön ládáik, ahova be tudnak menni a kicsikhez? És a többi nyúl nem megy be oda, csak a saját anyjuk?

Nemrég óta vannak nyulaim, de eddig jól megy minden, az első alom most 3 hetes, első szülő anyától, mind a 6 kisnyúl megmaradt, nagyon szépek, nagyon örülök nekik.

2011. nov. 22. 17:21
 6/7 Szalay Dóra válasza:
Nem bántják egymás hát a terület kb 8 négyzetméter. A helyük ahova tudnak szülni régen galambdúc volt. Ez egy két méter hosszú 4 fakkos 30 cm magas fakkokként a hosszúsága 80 cm kb. Remélem érthető ha nem még megpróbálom majd máshogyan leírni. :D Van hogy bemegy az egyik anya a másik fészkéhez de nincs belőle probléma . Viszont miután beugrattad az anyákat a bakot különítsd el mert az zavaró az anyáknak. (volt hogy elszórta miatta a picit) mert nem hagyta békén de ezen kívül nincs gond. Vidáman elvannak (szerintem sokkal jobb mint ketrecben. Meg ha belegondolunk a házinyúl az üregi-nyúl leszármazottja és ők csoportokban éltek. Nem külön külön de ez csak saját vélemény. Remélem tudtam segíteni . Még egy volt anyuka amelyik nem szült be hanem a szabad placcra azzal se volt semmi gond így is felnevelte és nem bántották a többiek.
2011. nov. 23. 16:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia!

ÖÖÖ a négy fakkot még értem, meg azt is hogy 30 cm magasak, de nem tudom sajnos elképzelni.. :( Írok egy privátot e-mail címmel, jó?

2011. nov. 24. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Mi a véleményetek arról ha egy anya folyton megalázó helyzetbe hozza a felnőtt (25) éves fiát és annak feleségét?

A férjem este jön haza a munkahelyéről, dúl-fúl. Az ok. Anyuci meséli a munkatársaknak, hogy milyen vicces volt az, hogy ránk szabta az ajtót anno, mikor még együtt éltünk, én éppen khmm furulyáztam, és úgy megijedtünk, hogy lezúgtam az ágy másik oldalára. Továbbá...

Szerintetek jó/normális felnőtt válhat belőlem ilyen anya mellett?

Már nagyon régen kezdődött ez a história, egészen pici koromban. Csak egy-két dolgot arról; mikor ovis voltam kb. 6 éves, minden délután, mikor hazahoztak, anyám a mosogató elé állított és a kosz edényeket elmosogattatta velem (de nem segített) és ha összetörtem...

Az a gyerek aki apa nélkül nö fel, az felkeresi majd felnött korában az apját? Mennyi rá az esély? Csak az anya akarta, hogy megszülessen, az apuka...

Nem is találkoztak még,csakis egyszer amikor a gyerek pici volt, pár hónapos akkor ia a DNS vizsgálaton.

Szerintetek jogos, ha egy anya felképeli a felnőtt lányát, mert szerinte nem megfelelően törődik a gyerekkel?

Egy ismerősöm gyereke kórházba került, mert az anyja elhanyagolt egy problémát, emiatt a nagyi dühében lekevert egyet a felnőtt lányának... Mit tudnék tanácsolni a lánynak, hogy ne nehezteljen az anyjára? Mert egyébként szerintem nem kellene ezért haragudnia a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!