Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kisemlősök

A kérdés

Királypiton, nyuszi vagy hörcsög?

Mikor kicsi voltam, volt temgerimalacunk, ketto. Ok kint voltak tartva.

Oket azert nem birtam annyira, mert nagyon hangosak voltak(visitottak), valamint nagyon sokat kellett oket takaritani, ami nalunk sokszor elmaradt.

Volt egy sunim is, o mar szobaban. Vele ugyanez volt a helyzet, keveset takaritottam.

Aztan dzsungariai torpehorcsogom is volt, ot nem kellett olyan gyakran takaritani, ot rendesen gondoztam. (A tobbit is, csak naluk sokszor elmaradt a ketrectisztitas)

Most szeretnek egy kisallatot, de nem tudom, hogy milyet.

Azota mar idosebb vagyok, szoval szerintem jobban tudnam gondozni az adott allatot.

Kiralypiton nagyon tetszik nekem, de ugye ok nem szeretik a gazdajukat. Az etetessel nem lenne gond, elo allatot nem adnek neki. Neki a terrariumat nem kell annyira takaritani, nem piszkit olyan sokat.

Egy aranyhorcsogot is szivesen tartanek, szerintem neki mindent rendesen meg tudnek adni.

Törpenyul. Mostanaban rz okoz nagy fejtorest. Mar regen is nagyon szerettem volna nyuszit, olyan edesek. Allitolag lehet oket szobatisztasagra tanitani, meg a nevukre is hallgatnak. Hely lenne nekik, nem csak ketrecben tartanam oket, hanem elkeritett helyen, a szobamban.

De a takaritast nem tudom. Attol felek, hogy nala is az lesz, mint a malacoknal, suninel. Most ugy gondolom, hogy nem igy lesz, de a suninel is igy gondoltam, ezert nem tudom. Ti hogyan oldjatok meg a ketrectakaritast?

Olyan allatot szeretnek, ami bujos, lehet simogatni. Vagy ugye a kigyot, ot szovesen nezegetnem, meg azert ki is szedegetnem neha.  jan. 12. 10:22  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
A kérdező kommentje:

Meg annyit, hogy nyugodtan irhatjatok azt is, hogy ne tartsak semmilyen allatot. Csak erveket is kerek

# 1/13Időpont jan. 12. 10:24 Privát üzenet

Gyerek vagy még nagyon :)

Őszintén, a ketrec takarítása minden àllatnàl fontos és rendszeres feladat.

A kígyót nem ajànlom, mert nekik kell az élő elesèg àllat.

A nyuszival pedig állatorvoshoz kell járni rendszeresen és a szobatisztasàg se azt jelenti, hogy a ketrecèt nem kell takarítani rendszeresen. Valamint a legtöbb szobatiszta nyuszi tapasztalt gazdik tanítàsa miatt azok, nem kezdők kezében.

Az aranyhörcsög gyakran egy helyre űrítenek csak, így nekik hetente elég csak azt az egy részt takarítani, de havi szinten az egész forgácsot le kell cserélni.


Èn azt mondom, hogy nézelődj még az állatok közt. Pl. Afrikai mocsári csigák viszonylag kevés takarítást igényelnek, nem kell nekik élő àllat eleségnek és nem is hangosak. Szeretgetni pedig annyira tudod, mint egy kígyót.A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont jan. 12. 10:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én azt gondolom, hogy nincs igazi koncepció amögött, amit leírtál. Az sem derül ki egyértelműen, milyen állatok vonzanak, mert ahogy írod "tetszenek". Inkább random módon megtetszenek dolgok, de amikor gondoznod kellene őket, akkor már nem vagy olyan lelkes. Így szerintem ne tarts állatot. Minden állat felelősség, akármilyen pici.

A ketrectakarításnak az a szabálya, hogy rendszeres és alapos legyen, rutin, mint a saját szobád/lakásod takarítása. Ha nem az, és nem is válna azzá, akkor mondj le erről az egészről.

A legdurvább mondataid:


"volt temgerimalacunk, ketto. Ok kint voltak tartva." No comment.


"Azota mar idosebb vagyok, szoval szerintem jobban tudnam gondozni az adott allatot." - Nem kortól függ. és ott az a fránya szerintem. Van olyan típusú ember, aki tud gondozni egy állatot, és van olyan, aki nem. Tök mindegy, hány éves (ha nem kisgyerek). És ahogy hangzik, te is bizonytalan vagy magadban.


"Neki a terrariumat nem kell annyira takaritani, nem piszkit olyan sokat." - még mindig az a szempontod, hogy az állat ne legyen melós. Nem fair egy állatot olyan alapon kiválasztani, hogy ne legyen vele sok munka.


"De a takaritast nem tudom. Attol felek, hogy nala is az lesz, mint a malacoknal, suninel." - itt gakorlatilag bevallod, hogy hanyag vagy és tudod te is. Ne fogadj be így állatot, mert neki okoznál szenvedést, betegséget. Az állattartás felelőssége fejben dől el, és nálad nem dőlt el fejben semmi.


"Vagy ugye a kigyot, ot szovesen nezegetnem, meg azert ki is szedegetnem neha." Nézegetni az állatkertben kell, ne fogadj be állatot csak hogy nézegesd. ha bújós állat kell, ne alkudj meg egy kígyóval se most, se a jövőben, mert igazából nem szeretnéd. Nem vagy hüllős, ha a cuki szőrösöket szereted, tehát a kígyó abszolút nem neked való.


Én azt mondom, fejben nem vagy erős, nem vagy rajta az állattartáson, te magad is félsz és bizonytalan vagy, így pedig TILOS állatot befogadni.

Sajnálom.A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont jan. 12. 10:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem nagyon szeretetet igénylő állatot ne tarcs pl:nyuszi csincsilla. A hörcsögöt azt lehet hogy tarthatsz csak ne 1-et vegyél hanem 2-őt mert egyedül így magába fordúlna.A kírálypitonnak kellene élő étel is. szerintem a királypitonhoz meg nem vagy fekészülve. Gondolkodhatsz más állatokon is pl :papagájt de hogyha ilyen hasonló mint kutya szintüt akarsz akkor ne hullámospapagájt vagyél hanem vannak nagyobbak is amik értelmesebbek persze nem azt mondom hogy egy 50000ft-os papagájt vegyél de 8000-ért láttam már nagyobb méretű papagájt.Késöbb majd kiengedheted a szobába meg ilyesmik de ahoz kell idő kell ismerkednetek kézből adnod az ételt és ne te nyulj hozzá hanem ő hozzád hogy kiengeded. De halat is vehetsz a takarítással lehet probléma lenne .Eléggé macerás. Nézelődj állatok után még.

A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik.
# 4/13Időpont jan. 12. 11:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

1. válaszoló: a kígyónak nem kell élő eleség, csak ha mást nem fogad el. Az élő állat megsebezheti a kígyót, így maradandó sérüléseket is szerezhet.

Azzal tisztában vagyok, hogy hordani kell állatorvoshoz, van egy kinti cicám, őt hordom is rendszeresen, ivartalanítva is van. Viszont őt házba sajnos nem hozhatom be.# 5/13Időpont jan. 12. 11:29 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

2. válaszoló.

,,volt temgerimalacunk, ketto. Ok kint voltak tartva." No comment."

Igen kint voltak, tehát nem a házban. Ettől függetlenül zárt helyen voltak, nem arra kell gondolni, hogy a kert közepén le voltak téve, aztán eshet rájuk eső, hó.


Az igaz, hogy bizonytalan vagyok, mivel nem szeretném azt, hogy rossz legyen az állatnak, így inkább lemondok róla még egy időre.

,,"Vagy ugye a kigyot, ot szovesen nezegetnem, meg azert ki is szedegetnem neha." Nézegetni az állatkertben kell, ne fogadj be állatot csak hogy nézegesd. ha bújós állat kell, ne alkudj meg egy kígyóval se most, se a jövőben, mert igazából nem szeretnéd. Nem vagy hüllős, ha a cuki szőrösöket szereted, tehát a kígyó abszolút nem neked való."

A hüllőket nézegetni kell. Rendben, ki is lehet venni, de nem igényli. Én azért írtam ide, mert nálam ez is opció, érdekel az életmódjuk. Emellett persze szeretem a cuki állatokat is, csak még elég döntésképtelen vagyok, ahogy ez látszik is.:D


Köszi a választ neked is!# 6/13Időpont jan. 12. 11:33 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

3. válaszoló!

Hörcsögből nem szabad kettőt tartani! Ők nem jönnek ki jól egymással, védik a területüket, verekszenek. Sosincs jó vége annak, ha két hörcsög együtt van.

Első válaszban írtam, hogy nem kell mindenféleképpen élő eleség a királypitonnak.

Köszi az ötletet, a papagáj valóban nagyon aranyos, viszont velük 0-24-ben foglalkozni kell.:D

Van egy akváriumom, azt takarítom rendesen, szép is(nekem tetszik), nem kicsi, nincs túlzsúfolva halakkal.# 7/13Időpont jan. 12. 11:37 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

És még annyit írnék utoljára, hogy azért inkább a szőrös állatok felé hajlok, mivel ugye van egy akváriumom, amit nagyon imádok, de a halakat nem lehet kiszedegetni, simogatni.

A macskát meg behozni nem hozhatom.# 8/13Időpont jan. 12. 11:39 Privát üzenet

A nyuszi hiába szobatiszta, attól még rengeteget kell takarítani. A szénát és az almot kiszórja, és a bogyói nem mindig a wc-be kerülnek. A szobatisztaság inkább a pisire és a bogyók nagy részére vonatkozik. Sok nyuszi szeret megrágcsálni dolgokat. A veszélyes vagy értékes dolgoktól ezért el kell zárni (vezeték, bútor stb.), viszont a játékai rágcsálásával is nagy koszt tud csinálni. Emellett pedig rendszeres foglalkozást igényel. Ápolni kell a szőrét, vágni a karmát. Sok nyuszi nagyon érzékeny a stresszre, új ételekre, de akár az időjárásra is, és könnyen megbetegszenek.


Ha az a fontos, hogy keveset kelljen foglalkozni vele, a nyuszit nem javaslom. Ráadásul éjjel gyakran hangoskodnak, ami fontos lehet, ha a szobában tervezed tartani.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont jan. 12. 12:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A leírtak alapján a nyuszit nem ajánlom.Bármennyire is furán hangzik egy nyuszi nagyon hangos!! Sokat kapar, szereti dobálni a dolgokat és a ketrec rágás se zajtalan.

És naponta vagy két naponta kell takarítani. Igen szobatiszták tudnak lenni de leginkább csak pisi szempontjából. Bogyókat mindig elhagynak itt ott. De ez is csak ivartalanítás után van így. És ugye a széna aminek folyamatosan kell előttük lenni szétszóródik mindenhol. Tehát nem csak a ketrecben lesz hanem az egész lakásban. Ugyan így a nyúl szőr is. Nincs olyan nap mikor nem találnék váratlan helyen nyúlszőrt. Pl. a poharamban, szendvicsben. Annyira vékony hogy nem veszed észre sokszor hol van csak ha megmozdul a kis gombolyag ami pár óra alatt keletkezik.

Na meg ugye a nyuszit napi 6-8 órára szabadon kell engedni a lakásba.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont jan. 12. 15:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ti milyen körülmények közt tartjátok a hörcsögötök / hörcsögeitek?
Debrecenbe hol vannak állatkereskedések?
Mélyik a legjobb hörcsög táp amit Romániaban is lehet kapni?
Szeretnek egy kisallatot?
Van 2 nőstény törpehörcsögöm, egy ketrecbe vannak tartva, de mostanában állandóan veszekszenek. Mit csináljak velük?
Valami van a hörimmel. A hasán valami kis undoritó púp van olyan mintha a hasából kilógna a belső szerve. A tesvéreménél ugyanez van. Szerintetek van valami baja?

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések a Kisemlősök rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!