Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit érdemes tudni kutyavásárlá...

Mit érdemes tudni kutyavásárlás előtt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hamarosan szeretnék vásárolni egy kutyát (bolognese) és lenne néhány kérdésem:


1. Tudtok olyan, megbízható tenyésztőt akit vásárolás után is ellehet érni, ha valami probléma van? Aki tényleg megbízható, odafigyel a kutyusokra, nem csak pénzszerzés céljából tartja őket?


2. Mit érdemes beszerezni még azelőtt mielőtt idejön? Mire kell felkészülni? (Cipőket fentebb kell tenni, nehogy szétrágja stb)


3. Milyen tápot ajánlanátok? Az ára ne legyen nagyon magas, megfizethető legyen (Nem értek a tápok áraihoz, ha a tápok kategóriájában megfizethető, akkor az nekem már jó.) de legyen jó minőségű, megbízható.


4. Milyen időközönként kell etetni őket? Folyamatosan lehet előtte az étel, vagy legyen megszabva? A víz mindig előtte lehet?


5. Hogyan neveljem megfelelően? Milyen tempóban? Mit engedjek neki? Hogyan tanítsam meg őt? (Ül, fekszik, marad, gyere, pacsi - kb ennyit szeretnék neki megtanítani, nem azért fogom szeretni, mert tud hemperegni, bukfencezni és hasonlók, de természetesen ha nem terhelné le a kutyust, és vevő lenne a tanulásra, akár meg is taníthatom neki, de nem tudom a bolognese kutyusok ezt mennyire szeretik)


6. Milyen időközönként sétáltassam? Valszeg nyáron fogom megvenni, amikor végig itthon vagyok és mindig tudom kivinni stb. (Vagy esetleg van erre is valami? Hogy inkább mondjuk télen érdemes kutyust venni xy dolgok miatt?)


7. Hogyan tanítsam meg őt rendesen sétálni (Ne másszon el stb) Mi alapján lesz hozzám hűséges?


8. Mit érdemes még tudni kutyavásárlás előtt? Ahogyan nő fel, miket érdemes tudni? Hogyan fog fejlődni? Mit érdemes még tudni erről a fajtáról?


Előre is köszönöm mindenki válaszát! Legyen szép napotok!#vásárlás #kutya #tanítás #séta #sétáltatás #táp #tenyésztés #miket érdemes tudni #ül fekszik marad
2020. márc. 8. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is kezdj el nézni kutyás műsorokat. Bármit. Sokat. Mert látszik, hogy soha nem volt kutyád.

Mennyit szánsz a kiskutyára? Tudod, hogy 150-200e egy törzskönyvezett kutya normál ára? Csak azért kérdezem, mert a táp hozzá képest (ami legyen megfizethető mint írod) aprópénz. Oltásokra, állatorvosnak pedig megint félre kell tenni, legyen mihez nyúlni, ha bármit elkap, oltani pedig mindenképpen vinni kell.

2020. márc. 8. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy a kutyut 150-200 ezer forint, nézegettem már. A tápokkal egyáltalán nem vagyok tisztában. Tudom, hogy félre kell tenni, ha esetleg probléma adódna, mert elkap valamit vagy hasonlók, na de egyébként pontosan mennyit? Van egy jó állatorvos ismerősünk alig két saroknyira szerencsére, szóval ha bármi baj van, akkor lenne kihez fordulni.


Kutyám.. fogjuk rá, hogy volt. A testvéremnek van egy kutyája, viszont ők elköltöztek, vele sokat játszottam stb, viszont tanítani nem igen tudtam, mivel fogalmam sem volt, hogy hogyan kell, nagyobb korára pedig már jóval nehezebb volt. Őt nem táppal, hanem maradékkal etetik (Tudom, nem a legjobb, de nekem sajnos nincs beleszólásom) ezért tápok terén nincsen semmi tapasztalatom. Összességében éltem már együtt kutyával, de nem igazán tudom a részleteket, csak az alapokat. Egy kertben lakunk a papámékkal, ezért lenne, aki néhány óránként ránézne olyankor is, amikor nem vagyok itthon + neki is volt egy kutyája még régebben.

2020. márc. 8. 19:03
 3/11 A kérdező kommentje:
*Igen, tudom, hogy a kutya ára
2020. márc. 8. 19:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Tenyésztőt ennél a fajtánál nem ismerek, de amire figyelj:

a kölyköt törzskönyvvel, szerződéssel, minimum 2 oltással, chippel ellátva adja el. A szülőknek legyenek meg az eü.szűrési a fajtára jellemző genetikai betegségek ellen. Jó, ha van múltja a tenyésztőnek, kiállítási eredményei stb.

2. Nyakörv és/vagy hám, póráz, etető-itatótálka, fekhely. Ami értékes és vagy veszélyes, elpakolni (vezetékek, szobanövények, vegyszerek ne legyenek elérhetőek a kutya által.)

3. Tenyésztő ajánl tápot első körben, sőt adni is fog a kutyussal valamennyit.

4. Ezt is elmondja a tenyésztő, érdemes rá hallgatni. Ételt kutya előtt soha nem hagyunk. Általában 8-12 hetes korig napi négyszer, 6 hónapos korig napi háromszor, 1 éves korig napi kétszer, utána napi egyszer. De kistestű kutyát egész életében lehet napi kétszer is etetni, értelemszerűen a napi adagját elosztva kétfelé. Víz mindig legyen előtte.

5. Eleinte arra koncentrálj a nevelése során, hogy tanulja az alap dolgokat. Nevét, hol a helye, nyakörvhöz, majd pórázhoz szoktatás stb.

A tanításról könyveket lehetne írni, ezt itt hosszú kifejteni. Jutalmazással tanítsd, amit csak lehet, eleinte rövid ideig tartson a tanítás.

6. Séta: amint az oltásai engedik, eleinte 2-3 óránként, hogy mielőbb szobatiszta legyen. Felnőtt korban a minimum a napi 3, de inkább 4 séta, ha nincs kertetek. Ha kertes házban laktok, akkor napi egy séta is elég. Ebből 1 hosszabb séta legyen, ahol játszhat más kutyákkal, tanultok stb., a többi elég, ha kb. 20 perces.

7. Neveled, törődsz vele, együtt éltek, játszotok - így lesz hűséges :) A pórázfegyelem, egyéb nevelési tudnivalók érdekében mindenképpen érdemes egy kutyaiskolát felkeresni, illetve először ovit, majd egy alapengedelmes tanfolyamot elvégezni. Itt tanulsz a legtöbbet a kutyanevelésről, és a kutyádnak is nagyon jót tesz.

8. Ezt a fajtát közelebbről nem ismerem, de hiába pici meg cuki, őt is kutyaként kell kezelni, annak megfelelően nevelni. Azaz következetesen, határozottan, de persze szeretettel.

2020. márc. 8. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

#4 Nagyon szépen köszönöm!


Kertes házban lakunk, felügyelet mellett kiengedném, ami nyáron elég sok idő is lehetne (Akár egész nap)

Hátra nem mehetne, ott elkerítve ugyan, de van két másik kutya (Erre egyébként hogy tudnám megtanítani, hogy ne menjen hátra?)


Kutyaiskola és kutyaóvoda - Milyet ajánlanátok? Melyek amik megfizethetőek, de jók? Hány hónapos kortól érdemes elvinni oviba, hány hónapos kortól suliba?


Köszönöm az eddigi válaszokat!

2020. márc. 8. 19:24
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Oviba onnantól érdemes, amint megvannak az oltásai. Suliba pedig 7-8 hónapos kortól, de az adott kutyasuliban érdemes ezt megbeszélni. Helyet nem tudok ajánlani, mert nem tudom hol laksz.


A hátul lévő elkerített kutyák is a tiétek? Azt nem tudod megtanítani, hogy ne menjen hátra a kicsi. Miért ne mehetne? Mi a baj azokkal a kutyákkal?

2020. márc. 9. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem, rokoné, ők másik házban laknak, ami el is van kerítve a kutyákkal együtt, ettől függetlenül egy nagyobb ugrással ki is jöhetnek, ha úgy van, bár még nem volt rá példa. Egyébként a testvérem kutyáját is megtudtuk tanítani arra, hogy ne menjen hátra, csak ha engedjük és mi is ott vagyunk.
2020. márc. 9. 15:29
 8/11 anonim ***** válasza:

1. Tudtok olyan, megbízható tenyésztőt akit vásárolás után is ellehet érni, ha valami probléma van? Aki tényleg megbízható, odafigyel a kutyusokra, nem csak pénzszerzés céljából tartja őket?


Minden tenyésztő ilyen :) aki pénzszerző céllal gyárt kutyákat, szaporítónak nevezik.2. Mit érdemes beszerezni még azelőtt mielőtt idejön? Mire kell felkészülni? (Cipőket fentebb kell tenni, nehogy szétrágja stb)


Miután már kiválasztottad a tenyésztőt, és lefoglaltad a kölyköt, kérdezd meg ad e alapp felszereléseket a kölyökhöz. Vannak akik adnak, tápot mindenképpen fogsz kapni ami 1-2hétre elegendő, de néha adnak pl. tálat is.


3. Milyen tápot ajánlanátok? Az ára ne legyen nagyon magas, megfizethető legyen (Nem értek a tápok áraihoz, ha a tápok kategóriájában megfizethető, akkor az nekem már jó.) de legyen jó minőségű, megbízható.


Platinum, Orijen, Naturavetal nagyon jók, nagy kiszerelésben okés az áruk. Egyébként én BARF etetést javasolok, megfelelő utánajárással.


4. Milyen időközönként kell etetni őket? Folyamatosan lehet előtte az étel, vagy legyen megszabva? A víz mindig előtte lehet?

Víz kötelező előtte legyen.

fél éves korig napi 3x

1 éves korig 2x

utána maradhat 2x vagy 1x etetés.5. Hogyan neveljem megfelelően? Milyen tempóban? Mit engedjek neki? Hogyan tanítsam meg őt? (Ül, fekszik, marad, gyere, pacsi - kb ennyit szeretnék neki megtanítani, nem azért fogom szeretni, mert tud hemperegni, bukfencezni és hasonlók, de természetesen ha nem terhelné le a kutyust, és vevő lenne a tanulásra, akár meg is taníthatom neki, de nem tudom a bolognese kutyusok ezt mennyire szeretik)


Kutyasuli, ovi ezeket meg fogja tanítani, ill. nagyon sok ilyen videó van youtubon is.


6. Milyen időközönként sétáltassam? Valszeg nyáron fogom megvenni, amikor végig itthon vagyok és mindig tudom kivinni stb. (Vagy esetleg van erre is valami? Hogy inkább mondjuk télen érdemes kutyust venni xy dolgok miatt?)

Napi 3 a minimum egy kistestű, lakásban tartott kutyánál. Vizelettartás, stb...gondolom érted.7. Hogyan tanítsam meg őt rendesen sétálni (Ne másszon el stb) Mi alapján lesz hozzám hűséges?8. Mit érdemes még tudni kutyavásárlás előtt? Ahogyan nő fel, miket érdemes tudni? Hogyan fog fejlődni?

Mit érdemes még tudni erről a fajtáról?


Sok feltett kérdésedre van válasz az interneten, és a tenyésztő is segíteni fog, hidd el. Járj picit még jobban utána a fajtának, és ne küllem alapján válassz.


[link]

[link]

[link]

Ranom 3 kennel, amit kiadott a gugli, sok infó van fent rajtuk a fajtáról.

2020. márc. 9. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó!


Érdeklődők majd akkor a tenyésztőnél is, nem tudtam, hogy olyan tenyésztők egyszerűen nincsenek akik rosszak, azok mind szaporítónak számítanak.


Neten keresgélek folyamatosan, nézem a tudnivalókat, a tápokat kutyasulit és ovit találtam is már, ami itt van tőlünk egy köpésnyire és jónak is mondják.


A fajtának már utána néztem rendesen, és igazából megtudjuk neki termeteni az ideális körülményeket, szóval minden szuper lesz. :)


Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!


Ha valakinek még van hozzáfűzni valója, akkor ne tartsa magában!

2020. márc. 9. 21:22
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

3,5 hónapos kölyök kutyám már csak napi 2x eszik,nem kívánja a napi 3at.


Mikor a havanese-m volt kölyök, ő pedig 3 hónaposan nem volt hajlandó abszolút enni napközben. Csináltunk mindent, több játék,mozgatás semmi. Elé raktuk ott hagyta.


Ő magát állította át a napi 2re :D reggel és este minden gond nélkül befalta a kaját.


Kaja mindig minden esetben max 5-10 percig legyen előtte. Ha kölyök ha felnőtt lesz. Nem szabad megengedni neki a válogatást! Az van amit elé raksz kész.


Nálunk ami bevállt ha itthon vagyunk cipő lehet lent. Így ha látjuk,hogy rágni akarja, rögtön tudjuk tiltani neki.

Havámnál és a mostaninál is így van, elől vannak a cipők, 4 hete van velem a kölyök első két hétben volt a szobanövényekre meg a cipőkre ráállva,de folyamatos tiltás miatt leszokott róla. Fontos,hogy sok játék legyen elől,hogy mindig legyen mit rágni. Így kevésbé fogja a ti cuccaitokat szétrágni.


Szobanövényeiteknek nézz utána nem e mérgezőek, legénypálma az az, nekünk is volt lent,de már polcra raktuk!


Kábelekre kell figyelni mindenképpen.


Nem tudom valaki írta e, de a bolognese kozmetika igényes fajta és otthon is hetente 2-3 alkalommal alaposan átkell kefélni!


Illetve a te feladatod hozzá szoktatnia fésüléshez! Hajszárítóhoz.


Kezdetben két emberes a dolog. Fel kell rakni egy asztalra, Valaki fogja,le ne essen. Jutifalat legyen kéznél. aztán tartod a falatot majd húzol rajta a kefével. Naponta többször is felrakhatod és húzol 3-4et a kefével,majd dicséret le rakod. Később lehet növelni az időt,hogy nem csak néhány húzás hanem mondjuk a lábát megfogod átkeféled stb.


Fontos,hogy a későbbiekben ne féljen a kozmetikában! Meg jól tűrje,hogy fésülöd,különben össze fog állni a szőre.


4 hónapos korban ajánlott elkezdeni a kozmetikát,hogy szokja a légkört,matatást,nyírógép zúgását stb.


Ha esetleg van kérdésed nyugodtan írhatsz :)


kutyakozmetikus vagyok és jelenleg egy kölyök kutya gazdája is :D

2020. márc. 9. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!