Ha valaki két kutyával sétál, bunkóság csak az egyiket megsimogatni?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én azt éreztem bunkóságnak, amikor az új kis kölyökkutyámhoz mindenki oda akarta engedni az övét, de a nagyobb, idősebbhez kifejezetten kérték, hogy fogják rövidre, mert ő "nagy".
Na az ilyeneknek szoktam mondani, hogy nem.

válasza:

válasza:6. Egyetértek, ennyivel béreljék ki az útvonalat, ahol mennek, hogy ott senki ne mehessen. És fizessenek jó kis bérleti díjat érte. Az utca mindenkié. Ha nem tetszik, a lakásban sétáltassák.
Az utcán az embereket és autókat leszámítva ahhoz érek hozzá, amihez akarok. Ha ott egy kutya, veréb vagy akármi, jogom van megsimogatni.

válasza:6-os mert sok a tolakodó, bunkó ember, aki azt hiszi, hogy miatta sétáltatod a kutyád, hogy ő gyönyörködjön benne, meg simogathassa. De ugye ez nem így van. Aztán ott van az, hogy gyerek/ nem gyerek, az is külön sztori, amikor van egy kiskorú is a történetben.
De legtöbbször, aki kutyát sétáltat az nem szereti ha megakasztják, leállnak vele a kutya ürügyén dumcsizni, plusz van aki meg azért nem szereti, mert a kutyája nem szereti vagy nem éppen alkalmas rá. Pl támadó, vagy félős idegenekkel szemben, és ha megkérdezik és visszautasítod, akkor meg kapod a szemforgatásokat meg a "de"-zéseket.
Úgyhogy én abszolút megértem, sajnos rá kell jönni arra, hogy az ember 80%-a a kutyásokkal egyetemben nem tudja, hogyan kell közeledni a kutyához, bánni vele és egyáltalán nem ismeri az általános testbeszédüket.
Én többnyire szeretem, ha az emberek nyitottak a kutyám felé, de mi falun élünk, itt 2 utcára kinyargalunk a mezőkre és nem szoktunk senkivel sem találkozni. Ha meg még is összefutok egy kedves ismerőssel, akkor megengedem neki, mert tudom, hogy a kutyám él-hal az idegenek kényesztetéséért, de 10-ből 9 ember felülről a fejét akarja simogatni, a kutya meg egyből rosszra asszociál, rossz ingereket vált ez ki benne és az a kutya aki eddig odáig volt, elkezd behúzni a hátam mögé, és kapjuk az ívet, hogy milyen félős, ijedős kutya. Hát köszi :D
Kérdésre válaszolva szerintem nem bunkóság.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Az a véleményem, hogy sajnos egy staffi, vagy egy roti sok esetben csak egy “faroknövelő” kellék, persze ez a gazda hibája és nem a kutyáé, de ezek az emberek tönkretették az ilyen fajták kisugárzását... A BMW autó márkával is ez történt szerintem. Én pl. soha nem...
Fel éve halt meg a kutyánk! A szomszéd bácsinak(81 éves) hozott egy kis kutyát a fia mert találta valahol és konkrétan bedobta neki hogy szia apa hoztam neked egy kutyát és elhajtott. Előtte beoltatta meg minden. Tegnap átmentem a bácsi hoz hogy megnézzem mert már...
Én itthon dolgozom, ami annyit jelent, hogy heti egy napot (minden csütörtökön) kell csak bemennem a céghez. Két kutyánk van. Minden egyes nap a kertben labda "csaták" vannak, akadályokat építek, és csináltatom meg velük a feladatokat a kertben. Sokszor viszem őket...
Idén márciusban lesz egy éve, hogy másik állatorvoshoz járunk. Nagyon kedves, nagyon aranyos, és imádja a kutyámat. Becézgeti simogatja. Sajnos elég sűrűn kell hozzájuk járnunk vérvételre (2-3 havonta), mert nézik folyamatosan az eredményeit. Hála neki az utolsó pár...
Szóval kb 4 hónapja elhunyt a kutyusom és a mai napig siratom. Minden nap gondolok rá és hatalmas űrt érzek magamban. Még csak 9 éves volt és semmi jel nem mutatott arra, hogy meg fog halni. Szóval az a lényeg, hogy borzasztó rosszul érzem magam még mindig és...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!