Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nyalogatják az embereket...

Miért nyalogatják az embereket a kutyák?

Figyelt kérdés
2010. szept. 26. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:

A nyalogatás a kutyáknál a kedveskedés, a tisztogatás jele.

A kölyökkutya első érzékelései között van, hogy az anyja nyalogatja. Ez számukra eleinte biztonság, később a gondoskodás és a barátság jele.

Szóval azért teszik, amiért te simogatni szereted a kutyát.

Persze, ha előtte valami finomat ettél, akkor ezért is szívesen megnyalogat... ;-)

2010. szept. 26. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:
szeretetből.
2010. szept. 26. 13:32
 3/5 anonim ***** válasza:

sokféle nyalogatás van: pl. lehet a szeretet bizalom jele, lehet behódolás jele, lehet "kérek egy kis kaját!" :)

akár megnyugtató, stersszkerülő jelzés is lehet...

2010. szept. 26. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem nevelték le róla időben.
2010. szept. 26. 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Sokféle oka lehet, de amikor az ember kezét nyalogatja azt általában szeretetből teszi.

De olyan is van, hogy ha két kutya találkozik, akkor az egyik a másik száját nyalja meg. Ezzel fejezi ki, hogy megadja magát.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy náluk ez is jelentést hordoz(hat)

2010. szept. 26. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Miért azokat az embereket támadják az állatvédők akik rosszul nevelik kutyáikat az állatkínzók helyett?

Én bevallom,hogy soha nem neveltem jól a kutyáimat ettől függetlenül, sosem támadtak emberre, nem haraptak meg soha senkit és soha nem morogtak emberre. Egy kutyám volt aki mindig megszökött és 11 év alatt két kutyát megölt, a környéken, én hívtam hozzá kutyaiskolából...

A budaörsi álltmenhely önkéntes embereket keres felújításhoz, sétáltatáshoz. Valaki jönne velem?

Barkóczy Eszter: Sziasztok! ÖNKÉNTES CSAPAT KELLENE A BUDAÖRSI ÁLLATMENHELY FELÚJJÍTÁSÁSHOZ!!!!!!!! Október 8.9.én hétvégén, tovább bővítjük a menhelyet, hogy több állatnak legyen helye, illetve a mostaniaknak tágasabb legyen. Mindenki aki segítene és rá is ér és el is...

Miért nyalogatják a kutyáim egymás fülét?

Két kutyusom van és egyfolytában egymás fülét nyalogatják belülről. Megnéztük de semmit nem láttunk se toklász sem seb pedig elég mélyre benéztünk. Mi lehet a probléma?

Zavarhatja az embereket, ha kiviszem a kutyám sétáltatni az utcára?

Egy kisebb városban élünk (kb 4 éve még falu volt), és tegnap először vittem ki a kölyökkutyámat sétáltatni pórázon. Ahogy mentünk az úton szinte az összes kutya elkezdett ugatni és ez kísért minket végig az utcában, nagyon hamar be is mentünk, mert már engem zavart a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!