Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nyalogatják a kutyáim...

Miért nyalogatják a kutyáim egymás fülét?

Figyelt kérdés
Két kutyusom van és egyfolytában egymás fülét nyalogatják belülről. Megnéztük de semmit nem láttunk se toklász sem seb pedig elég mélyre benéztünk. Mi lehet a probléma?
2011. júl. 30. 12:20
 1/1 anonim ***** válasza:
Mivel maguknak nem tudják, ezért időnként egymásnak csinálják. Egy falkába tartoznak, ez ezt is erősíti. Ha állandóan ezt csinálják, valamiért kezdenek rögeszmésen viselkedni. A túlzott nyalogatást szerintem ne hagyd, de valamit biztosíts helyette, amivel elfoglalhatják magukat. Unaslomból is kialakulhat ilyen pótcselekvés, ha túlzásba viszik, az már nem jó.
2011. júl. 30. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Sünt találtak a kutyáim. Mit csináljak? Nem hajlandóak békén hagyni!

Megpróbáltam elzavarni a nagykutyát, de rám morgott. Mi legyen a sünivel?

Csak az én kutyáim nem szeretik, ha "megsértem az intim zónájukat"?

Két kutyám is van, olykor szeretem őket nem csak simogatni, de megszeretgetni is. Ha rossz kedvem van imádom megölelgetni őket, vagy csak odadugni az arcomat a szőrös pofijukhoz. Ők viszont ezt nem szeretik. Elhúzzák a fejüket, igyekeznek nem olyan közel kerülni...

A kutyáim nem hajlandóak a kutyaólban aludni? Mit csináljak velük?

A két kutyám a hidegben is inkább az ajtó előtt fekszik. Már raktam ki egy takarót, hogy ne a lábtörlőn kelljen osztozkodniuk. Építsek valamit az ajtó elé? Azért aggódok, mert az egyik még csak 7 hónapos.

Hogyan kezdjem el fogyiztatni a kutyáim? Túl súlyosak.

Van 4 kutyám 1 Német juhász, 1 Tacskó-Foxterrier keverék és 2 Puli. A 2 pulin egy kicsit túl súlyos. Ma nézte őket a doki. Egészségesek de ez az egy baj van velük. A mostani 3-4 hétben nem mozogtam velük annyit amennyit kelet volna mert sok volt isiben a tanulni való....

Mivel etessem a kutyáim, ami jó is, de azért olcsó is?

elnézést, tudom, hogy sok ilyen kérdés volt már, de egyikben sem találtam még választ... 4-en vannak, ebből a legnagyobb, de csak 6 hónapos happy dogot kap. a többi 3 kutyám: - 4 hós, 6 kilós keverék - 1,5 hós, 18 kilós keverék - lassan 2 éves, 28 kilós...

A kutyáim miért nyalogatják egymás nemiszervét?

Elnézést a nyers fogalmazásért, de ez a lényege a kérdésnek :D

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!