Ki hogy csinálta? Tudnátok segíteni? (Egyedül maradás).
Sziasztok! Van egy havanese kutyám akit épp arra próbálok tanítani hogy egyedül tudjam hagyni a lakásban minimális időre anélkül hogy végig sirna, ugatna, vagy épp az ajtót kaparná ez idő alatt.
Fokozatosan igyekszem haladni, kimegyek, bejövök a bejárati ajtón többször egy nap változó idő után, de kb 5 percet bír és már kapar, sír végül ugat. Ilyenkor ha bemegyek nem dicsérem meg, nincs jutalom csak ha épp csendbe marad és úgy megyek be. Valahogy nagyon nehezen akar összejönni és a szomszédok aggasztanak mert napi többször max fél órára-órára míg elintézem a tennivalókat muszaj itthon hagynom. Próbáltam úgy is hogy nem a bejárati ajtón megyek ki hanem kabátban az egyik szobába bezarkózok, csendben vagyok. Ilyenkor pici nyüszítés és utána nincs gond, lefekszik kint és pihen. Vagy ez a módszer nem ér semmit? A bejárati ajtón keresztül próbálkozzak továbbra is? Mert az okoz neki nagyobb gondot. Korábban felvettem kamerára hogy mi történik míg nem vagyok vele és egyedül van, hát ahhoz képest hogy én még soha ugatni nem hallottam nagyon meglepődtem amikor 1 órát megállás nélkül végig ugatott, sírt az ajtó előtt ülve. Játékok, étel nem érdekli ilyenkor. Muszáj valahogy megoldanom ezt a problémát. Szívesen várok bármilyen tanácsot. A kutyus 1 éves.

válasza:Séta napi 4-5 minimum van, változó ideig, reggel, délelőtt rövidebb délután este kicsit hosszabb, késő este megint rövidebb. Itthon próbálnák vele játszani hogy lefárasszam de nem nagyon akarodzik neki inkább csak jön utánam és fekszik ott ahol épp én vagyok.
Az etetés napi 2* történik reggel és este. Nincs előtte egész nap, eszik, ami esetleg megmarad és nem eszi meg azt kiöntöm. Napközben néha egybpar falatot kunyerál tőlünk és a jutalomfalat amit még szokott kapni.

válasza:

válasza:

válasza:1 évig miért nem szoktattad ehhez?
Ha jól értem kimész, vársz egy kicsit és hiába üvölt, te visszamész. És bár nem dicséred meg, mégis megerősíted, hogy ha üvölt, akkor visszamész. Ezt miért teszed? Illetve mit vársz ettől?
Kedves utolsó! Nem teljesen így van ahogy írod!
A kutyus 1 éves, de nincs első perctől nálam, olyan 3-4 hónapos volt mikor hozzánk került. Azért nem tanítottam meg neki eddig mivel nem tudtam róla hogy ilyen probléma fennáll. A sírást ugatását nem azonnal kezdi amint kilépek az ajtón, hanem kb 5 perc után, amikor én már rég nem voltam ott ha épp mentem valahová. A szomszédoktól tudtam meg kb 2 hete hogy mit csinál míg nem vagyunk itthon. Általában napi többször kevesebb időt töltött itthon egyedül, volt hogy 2-3* fél órát, max egy-egy órát. Ha hosszabb időre mentünk el vagy napokra mindig jött velünk.
Úgy próbálom tanítani hogy kimegyek a lakásból rövidebb időkre, 5 perc 10 perc 15 perc és ha ugat ha nem akkor is vissza megyek kis idő után csak ha ugat amikor belépek nem dicsérem, nem foglalkozok vele míg le nem nyugszik, ha épp nem ugat mikor vissza megyek akkor dicsérem. Mégis hogy tudnám kivitelezni azt hogy amíg ugat nem megyek vissza hozzá? Minimális idő amikor épp abba hagyja mert nagyrészt ugat sír az ajtó előtt és ezt addig teszi míg haza nem érkezünk vagy vissza nem megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Egyedül is lehet vagy csoportosan? Tapasztalataitok? Kivel, hol csináltad? Milyen volt? Transzba jutottál?
Sajnos péntek délután el kell utaznom, és csak szombat reggel tudok hazajönni, addig sajnos egyedül kell hagynom a nyuszimat. Mielőtt elindulok, alaposan lemozgatom, mit kell még tennem, hogy minden rendben legyen vele, míg haza nem érek?
A szomszédot ismeri, sokszor megsimogatta kerítésen át, amúgy meg nem ment volna ki nyitott kapun, mert nem engedtük neki soha. A szomszédom ment el, gyalog, és nyitva maradt a kapu, nem záródott be rendesen, ilyen elektromos kapu. És anyám jött haza, és sehol nem...
Mit csinált? Hogy viselte?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!