3 hónapos hiperaktív kint tartott foxterriernek hogy lehetne megtanítani, hogy autóban/buszon/zárt helyen sose pisiljen/székleteljen?
Azért gondolom hiperaktívnak, mert szinte sosem nyugszik. A papucsot meg a lábamat állandóan harapdálja (előbbit széthordja), emiatt nehéz is megsimogatni.
Valamelyik nap beültettem magam mellé a kocsiba, szokatlanul nyugodt volt (gondolom új volt neki). Szerencsére nem pisilt be, de nem garancia, hogyha nagyobb útra elviszem vagy buszra felszállok vele, akkor szintén nem lesz probléma és tud viselkedni.
Hogyan tudnám ebből a szempontból jobban tanítani?
Az lenne a jó, ha az udvaron is bizonyos helyre kakálna/pisilne, de nem tudom ezt is meg lehet-e neki tanítani.
Nyilván nem benti kutya, de jó lenne, ha kiszámíthatóan csinálná a dolgát.

Drótszőrű.
Kinti kutyának vettük kertbe. Mi a baj ezzel?

Nem annyira csak kinti kutya, kistestu, hogy lenne mar az?
Semmit de semmit nem tudsz a vilagon a fajtarol, ahogy latom :D
Ezt igy hogy sikerult osszehozni? Hogy lehet tudatlanul kutyat venni?
A kerdesedre a valasz az; hogy idovel es fokozatos szoktatassal. Bar en inkabb ugy mondanam, hogy nalunk eloszor volt a kutya jol nevelt, aztan mentem vele barhova is.
Pl tudta az ul, fekszik, marad parancsot, magabiztosan, mire eloszor buszoztunk. Na ha felszallok vele a buszra, akkor amit mondok neki, azt csinalja, nem bohockodik.
Eloszor csak 1-2 megallot buszoztunk kozben jutalmaztam, aztan egyre tobbet. O mar addigra szobatiszta volt, szoval ebben nem tudok segiteni, hogy fog nem bepisilni. Nem tudom. Gondolom megtanulja visszatartani idovel egy kinti kutya is, bar ha stresszel vagy izgatott, az lehet problema, azert is pisilhetnek/kakilhatnak.
Autoban nalunk csak boxban utazik, en arra “treningeztem”, hogy azt megszokja. Betettem eloszor, jutalomfalat. El se indultunk sehova. Ezt gyakoroltuk par hetig, stresszelt tole, ezert meg kellett szoknia. Aztan valahogy elindultunk es megszokta az autozast is.

A foxi mégis hogy lenne kinti? Hiába drótszőrű, nincs aljszőre! 10 fok alatt szó szerint meg akar fagyni! Komolyan, mi a f.sznak kell mindenféle idiótának kutya, amelyiket már pár hetesen is szarul tart?
Egyébként mit akarsz vele dolgozni, sportolni?

Úgy üljetek fel a buszra, kocsiba, hogy előtte pisilt-kakilt a kutya és igyekezzetek elkerülni, hogy nagyon felizgassa magát vagy nagyon megijedjen.
Helyben maradó kutya nem ürít, ilyen helyeken meg amúgy sem ildomos rohangálni, ugrálni, de lehet az a legegyszerűbb, ha hordozóba rakod. Ha meg már nagy lesz és kan, ne hagyd szaglászni ilyen helyeken, mert lehet, hogy utána jelölni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!