3-4-5 hónapos pörgős kölyökkel napi rutin?

válasza:Malinois egy teljesen más szinten van. Ha tényleg van benne ez a fajta akkor nincs remény akár futhatsz vele 2 maratont egymás után ő úgy fog rád nézni hogy "csak ennyi?"
Futtatni kell nagyon sokat nem elég a kertbe kiengedni. Labnázni kell vele egész nap megállás nélkül 0/24ben ha estére egy olyan kutyát akarsz akki már "csak" egy fél maratont akár lefutni.
Ez a fajta nem játék nem szokás csak úgy hobbiból tartani.

válasza:

válasza:A kölyökkutyák amúgy is pörögnek, még azok is amik felnőttként már nyugisak. Ez a két fajta meg munkakutya eredetileg, így persze hogy méginkább nem bír magával, de ez valszeg így is marad felnőttkorára is. Ahogy az előttem szóló mondta, meg kell tanítani neki hogy akkor van aktívkodás amikor te úgy döntesz és akkor jobban kontroll alatt lehet tartani. Remélem sportos ember vagy...ha nem, most majd az leszel :D Legalábbis ajánlott lefárasztani legalább valamennyire, másképp szét fogja szedni a kertet (vagy a lakást, ha be is mehet).
Ne ijedj meg, meg lehet vele bírkózni, csak akarni kell.

válasza:

válasza:Nagyjából nincs olyan fajta, ami 3-4-5 hónaposan nem pörög. Mindegyik pörög.
És igen, valóban nem fizikailag kell lefárasztani, leestem a kanapéról attól, amit az első válaszoló írt, hogy 0-24-ben labdázni kell vele, meg futtatni...Kérlek ne. 1-1.5 éves koráig, amíg fejlődik a csontozata, rohadtul vigyázni kell rá.
Ökölszabálynak jó az, hogy ahány hónapos a kutya, egyhuzamban annyiszor 5 percet lehet vele fizikailag foglalkozni (futtatni, labdázni, etc.). Tehát egy 5 hónapos kutyát egyszerre max 25 percig lehet fizikailag fárasztani. Utána át kell térni a mentális gyakorlatokra, nem az a megoldás, hogy kétszer, háromszor, négyszer annyit futtatod.

válasza:

válasza:“ Akinek volt pörgős kutyával tapasztalata amelyinek kell a fizikai és mentális fárasztás is ”
Minden kutyának kell a foglalkozás, nem kaktuszok, hogy berakod őket a szobába oszt’ jóccakát…
Ha malinois mixet szereztél, akkor meg remélem tudod, hogy minden nap órákat kell vele foglalkoznod, sétálnod, különben szétszedi a kertet vagy ugatni fog unalmában egész nap.
Egy kölyökkutya meg akármilyen fajta, mindig pörgős. Amikor az én kutyáim voltak kicsik, sokat játszottam velük, labda, kötélhúzás, plüssjátékok, rágcsák stb, aztán 10 perc játék után fél órát szundiztak, majd újra :D Meg 4 hónapos koruktól kutyaoviba is vittem őket minden héten.
Nálunk az a rutin alakult ki, hogy reggel-este rövid séta, délután 45 perces (az enyémeknek ennyi elég, nem munkakutyák), plusz délután van játék is. Ezt már megszokták, így a nap többi részében csak pihennek. Alakíts ki egy napirendednek megfelelő rutint.
Kapcsolódó kérdések:
És ti mit ajánlatok ?
Természetesen nem akarok méregdrága extra prémium, de ócska túlárazott vagy olcsó és rossz minőségű tápot se. Első körben kérlek a Fressnapf kinálatából ajánljatok a kérdésnek leginkább megfelelő tápot, másodsorban lehet akárhonnan. Előbbi kérés azért fontos, mert...
Azt írja felnőtt kutyatáp. Nem tudom az enyém annak minősül-e, súlya 5 kg körül lehet (2 hete 4 kiló 70 deka).Igazából a második képen szereplő adagolási ábrát abszolút nem értem.Annak megértésében (és a felmerült kérdések megválaszolásában) segítenétek kérlek?
Most az 5 hónapos szuka lagotto kiskutyám 41 cm es 8 kg. ez jó? A kan közép uszkárom 40cm es 5 kg. Mekkorának kell lenniük?
Megrágja a szőnyegeket is.
Van egy 1,5 hónapos nem törzskönyvezett kölyök (szuka) kutya és laikusként szeretnék normális viselkedésű kutyát faragni belőle. 1. Gondolom költői kérdés, de házban higiénikus tartózkodásra esélytelen egy ilyen mozgékony kutyát betanítani? Úgy látom azért nem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!