Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet megtanítani a...

Hogy lehet megtanítani a kutyának, hogy földről ne egyen fel semmit (pl mérgezés elkerülése) miközben igp vizsgát is szeretnék vele tenni?

Figyelt kérdés
Amihez ugye a nyomkövetés tanítása arról szól, hogy jutifalikat rakunk lépésenként. Már tanuljuk és szereti nagyon, viszont azóta kifejezetten keresi a jutit akkor is mikor nem tanulunk mert "megtanulta", hogy azok csak úgy vannak a földön.

tegnapelőtt 10:20
 1/3 anonim ***** válasza:

3 módszert tudok nekem egyik se vált be de hátha neked igen:

1

Tollas labda ütő alá szokták tenni kaját és te a száeára lépsz a kutya pedig próbálja megszerezni, egy odő itán fel fogja adni.

2

Jó illatú, de rossz ízű (de nem mérgező!) étellel tanítod.

3

A jó öreg elrántod onnan és megbünteted

tegnapelőtt 13:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én kutyáim sem fogják fél napig nézni a földön a bedobott csirkecombot, ha nem vagyok ott és még nem találkoztam olyan kutyával, akinek ez 100% ment volna, de az enyémek séta közben nem szoktak semmit felzabálni, pedig igény lenne rá.

Szerintem hasznos, ha munka előtt van egy "bekapcsoló" rituálétok, ezt is segíthet tisztázni a kutyában és amúgy a feladatra is jobban tud majd koncentrálni. Én pl agilityzek, edzés/verseny előtt mindig megyünk egy gyors eü kört, bemelegítem a kutyát fizikálisan (aktív+passzív), majd párat ugratok vele.

Mesterségesen hozd létre a szituációt, hogy kaja van a földön, amihez nem nyúlhat. Igyekezz fokozatosan nehezíteni, de ne tudjon hibázni, ha jót csinál, akkor meg dicsérd sokat.

Susan Garret it's your choise módszere is szuper kiegészítő gyakorlat ehhez.

Régen a sulin mutattak egy olyan kis szerkezetet, amivel virslibe vezettek áramot, ami megcsípte a kutyát.

Régen volt egy terrierem, aki majdnem megölte magát és annyira traumatizálódtam, hogy évekig szájkosárban engedtem csak el szaglászni.

tegnapelőtt 15:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezeket a fenti barbár módszereket felejtsd el. Szakember ilyet nem csinál. Normális helyen csilipaprikás kaját szórnak ki és a segítők kifejezetten kínálják is neki a kaját kézből. Te viszont rendes jutalomfalatot adsz neki és amit szétszórsz a földön, az is rendes. Így megtanulja az eb, hogy ami tőled van az nagyon finom és ehető, ami másoktól van vagy ismeretlen az pedig ehetetlen. Mint minden feladatot, ezt is folyamatosan ismételni kell, akár évek múltán megerősítő jelleggel is. Rajtad (esetleg családtagokon) kívül senki nem adhat normál ételt az ebnek.
tegnapelőtt 16:40

További kérdések:

Lesz valamilyen büntetés belőle?

Sziasztok. Teljesen őszintén, van kettő kutyusom 11 évesek, nagyon szeretem őket,mikor hozzám kerültek,mind a kettő ki volt doba kicsiként, akkor nem igazán volt pénzem beoltatni őket,és az évek során sem oltattam őket, leszögezem, más kutyákkal nem érintkeznek és nem...

Kutya számára nagyon bevált az Adtab bolha és kullancs tabletta, de már nagyon nehezen adható be neki. Másfajta, jobb ízű tabletta?

Korábban simán bekapta a tablettát egészben és szétrágta mint egy jutalomfalatot. Már jó ideje csak úgy tudom neki beadni az Adtab tablettát, hogy kb. 0,5kg hús ételhez kell összetörve hozzákevernem, de még így is érzi az ízét és csak unszolásra eszi meg a...

Kölyök kutyának mikor válthatom le a tápját?

2 hét múlva hozom el a tenyésztőtől,aki Royal Caninnal eteti jelenleg. Sajnos túl sok jót nem hallottam róla,baráti körben szinte mindenki senki nem adta a kutyusnak. Már kinéztem mire váltanék,de nem tudom,hogy mikortól lehet. A tenyésztőt nem sérteném meg a kérdéssel.

5 hónapos kutyát nem tudom fegyelmezni?

Még kicsi volt egész jól ment és most is vannak jobb napok, de a több a rossz. Pontosan tudja a nem, nem szabad szavakat és azt is, hogy éppen rosszat csinál. Ha rajtakapom és rászólok akkor visszaugat és csak azért is folytatja. Ha odamegyek odébb ugrik de azt várja...

Tényleg indokolt felnőtt kutyát is évente oltatni kombinált oltással is, vagy csak anyagi érdekből mondják az állatorvosok?

Csak mert a gyerekkori oltássorozatot sem kell felnőttként évente ismételnünk…akkor a kutyának miért kell?

Fapados gépen szállítható kistestű kutya?

Mindenhol azt olvastam ,hogy kutyákat nem szállítanak, kivéve a segítő kutya.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!