Mi legyen a válaszom erre az ajánlatra?
Egy bevásárlóközpont előtt egy nő megsimogatta a bichon havanese kiskutyámat(8 hónapos, kan). Nagyon tetszett neki, mondta hogy ő ilyen fajtával foglalkozik(tenyésztő), azt is mondta hogy az összes kutyája kiállítási kutya. Tátva maradt szinte a szája, hogy mennyire jó szőrminősége van a kutyának, ilyen szőrminőséggel best in show-s lehetne a kutyám, kérdezte hogy majd ha nagyobb lesz, fedeztetheti-e az egyik szukájával. Mondtam hogy nincsen törzskönyve, de ő azt mondta nembaj, majd ha bejelenti az almot az ő egyik kanja tk-ját adja be, úgymond egy kicsit csal.
Hirtelen rávágtam hogy még gondolkodom, ő megadta a számát, azt mondta hívjam bármikor, mert attól hogy nincs tk-ja a kutyának, igen értékes.
Szerintetek elfogadjam? Ez csalás, nem?

válasza:

válasza:Én ezen nem gondolkoznék.
Legalább benned legyen tisztesség, ha már benne nincs "tenyésztő" létére. Esetleg megírnám a MEOE-nak, hogy ez a csaj milyen ajánlatot tett...bár nehezen tudom elképzelni, hogy tényleg tenyésztő lenne.

válasza:Mondani mindent lehet.
Egy tenyésztő nem fog ismeretlen egyedet bevinni az általa kialakított vonalába.
Értem. Még nem döntöttem.
Azt mondta, a kenneljében az EGYIK alap, a jó szőrminőség. Nem árulom be inkább a MEOE-nél a nőt, mert neki tényleg a fajta nemesítése a célja, azt is kérdezte hogy a szülei szűrtek voltak-e, mert ha nem, akkor tegyük az ajánlatot semmivé.
ma 11:58
Tudom én... Gondolom újítani akar a vérvonalon, vagy nem tudom, nem értek hozzá. Elmentünk a kocsiig, ott mindenét megnézte, járástól kezdve a testén, a szőrén át mindent.

válasza:A belsejebe nem lathatott be, tk nelkul nem tudni milyen osei voltak, nem hordoz-e genetikai betegseget. Az hogy kulsore szep, nem jelent semmit.
Az a holgy minden csak nem tenyeszto. Ennek semmi koze a fajtanemesitesehez, vagy vervonal frissiteshez, ez tisztesegtelen es undorito.

válasza:Már engem is bombáztak ilyen ajánlattal, konkrétan ugyanezzel, egy férfi, és ő pedig a borderem szép mozgására hivatkozott. Mondtam, hogy törzskönyves kan, de nem szeretném őt fedeztetni, és nem is fogom.. és jött az ajánlataival, hogy ezt jelenti meg azt jelenti be a kanom helyett, a fajta nemesítése a célja, stb. Én meg megmondtam neki, hogy köszönöm a dícsérő szavakat, de ha a fajta nemesítése a célja, akkor keressen más kant, mert az enyém nem fogja a fajtaállományt javítani, amíg rajtam múlik.
Szóval még véletlenül se dőlj be ennek, de engedd fedeztetni a kutyádat. Gondolj arra, hogy ki tudja, hogy van-e valami örökletes betegsége a kutyádnak, ha soha nem is szűrték? Még patella, még akármi is kialakulhat nála, azt pedig nem szabad tenyészteni, tenyészszemléje sincs, ergo nem lehetne a fajtaállományt javítani, mert nem is ismeri a kutyusodat. Az a te érdemed, hogy jó étellel eteted a kutyádat, figyelsz a szőrére, és hogy jó szőrminősége van, valószínűleg jobb géneket örökölt, ez tök jó. De rengeteg jó szőrminőségű, törzskönyves, szemlés kutyával lehet még annak a tenyésztőnek fedeztetnie a szukáját.. aki meg csal, az nem igazi tenyésztő.

válasza:

válasza:Attól,hogy tenyésztőnek mondja magát csak egy közönséges csaló szaporító.
Ha nem tévedek,a tk hamisítása is büntetendő,az is okirat.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy csomó hülye kérdésre válaszoltam a kérdéshez hasonlóat küldtem is be képet de még nem raktak ki.... Kommentvitéz kérlek segíts :D:D
Már korábban is feltűnt, de ma is észrevettem, hogy írtam egy kérdéshez több választ is és amit legelőször írtam az eltűnt, de volt olyan is már, hogy a megválaszolt kérdés tűnt el az "általad megválaszolt kérdések" menüpontból. Ki tapasztalt már hasonlót?
Úgy értem, hogy külön-külön, csak egy válaszomat, nem pedig összegezve, hogy hány %?
A kérdés egyértelmű. Miért lett törölve a kérdésre tegnap 22:50-kor adottt válaszom? Egy korábbi (igencsak kötekedő!) válaszra adott korrekt válaszom volt, mégis engem töröltek, a kötekedés pedig ottmaradt. MIÉRT?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!